Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Ψαλίδισμα» στο εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών

Στη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων, προκειμένου το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων να περιοριστεί σημαντικά, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίνεται απαραίτητη καθώς εσχάτως έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να εντοπίσουν ποιοί είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του Δημοσίου, που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση, χωρίς να εμπλέκονται στις διαδικασίες των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70.000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία έχει να κάνει με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Μπαλασόπουλος, «οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα υπογράψει εντός των ημερών απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν (ως επίδομα κίνησης).

----------------------------------
Διόρθωση:
Κατά την αρχική δημοσίευση της είδησης αναφέρθηκε ότι η περιστολή της εκλογικής δαπάνης αποτελεί απόφαση ληφθείσα από τη διακομματική επιτροπή, αντί του ορθού ότι πρόκειται για πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών.

O κ. Π.Μεντρέκας από το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Παρασκευής, από λάθος ή σκοπιμότητα, και που ανέφεραν ότι η διακομματική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την περικοπή των εκλογικών επιδομάτων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η διακομματική επιτροπή δεν συζήτησε τέτοιο θέμα και δεν πήρε καμία τέτοια απόφαση, ούτε θα μπορούσε να παρθεί μια τέτοια απόφαση με συμμετοχή του ΚΚΕ».


Πηγη: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου