Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τα ΜΑΤ έξω από την Ακρόπολη

νταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το μνημείο της Ακρόπολης, καθώς άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν από πλάγια είσοδο και κάνουν προσαγωγές.

 Η διμοιρία των ΜΑΤ άνοιξε την πύλη και άρχισε να κάνει χρήση χημικών σε όλους όσοι βρίσκονται στο σημείο, στους συμβασιούχους αλλά και σε δημοσιογράφους χτυπώντας τους επίσης με γκλοπ.

Οι αστυνομικοί έχουν βγάλει όλους τους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού από τον χώρο της Ακρόπολης ενώ σε όσους αρνούνταν να αποχωρήσουν πέρασαν χειροπέδες.


Νωρίτερα έσπασαν το λουκέτο και να ανοίξουν την πύλη. Πίσω από τα κάγκελα βρίσκονται οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι παρέμειναν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στο σημείο έφτασε πριν από λίγο και ο δικηγόρος των συμβασιούχων Χρήστος Νικολιτσόπουλος ο οποίος μετά από συνομιλία που είχε τους αστυνομικούς, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η αστυνομία έχει εντολή να συλλάβει τους εργαζόμενους.

Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού διαμαρτύρονται καθώς όπως υποστηρίζουν

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, με τη συνοδεία μικρής αστυνομικής δύναμης, μετέβη στην Ακρόπολη χθες, Τετάρτη το μεσημέρι, με σκοπό να πείσει τους συγκεντρωθέντες να «απελευθερώσουν» την είσοδο για τους τουρίστες, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως από τον προϊστάμενο του αρχαιολογικού χώρου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.



Πηγη www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου