Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ποια είναι τα νέα μέτρα που προσανατολίζεται να πάρει η κυβέρνηση

Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα


Ποια είναι τα νέα μέτρα που προσανατολίζεται να πάρει η κυβέρνηση Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα

Τα μέτρα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της κυβέρνησης και θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με την τρόικα, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει μαζί της στις 19:30 (αρχικά είχε οριστεί για τις 15:30 αλλά αναβλήθηκε για τις 19:30) το απόγευμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι:
1. Διακοπή της καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου που είναι κάτω των 55 ετών. Η καταβολή της σύνταξης να αρχχίζει μόλις συμπληρώσουν το 55ο έτος.
2. Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015, αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων.
3. Οι απολύσεις θα γίνουν σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ), στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν ως το Δεκέμβριο.
4. Να μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
5. Να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας στο δημόσιο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους.
6. Περικοπή ενός μισθού για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, με τη μέθοδο της ετεροχρονισμένης καταβολής. Δηλαδή, αντί ο μισθός να καταβληθεί στις αρχές του μήνα, να μετατεθεί η καταβολή του για το τλέλος του μηνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα περάσουν ένα μήνα χωρίς μισθό.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου