Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Πάτρα: Κορυφώνονται με τη λιτανεία οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα

Το απόγευμα η λιτανεία


Πάτρα: Κορυφώνονται με τη λιτανεία οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα  Το απόγευμα η λιτανεία

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για  την 47η επέτειο από την επαναφορά της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, στην πόλη του μαρτυρίου του, από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης και την  37η επέτειο των εγκαινίων του Νέου Ιερού Ναού του Πολιούχου των Πατρών.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες  με τη μεταφορά και τοποθέτηση της Αγίας Κάρας στο κέντρο του Ναού και την έναρξη του προσκυνήματος και το  Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου.
Σήμερα  από τις 6 ως τις 9 το πρωί, θα τελεστούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό και από τις 7 ως τις 10.30 Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Νέο Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου.

Η εκκίνηση της ιεράς λιτανευτικής πομπής της Αγίας Κάρας, με κατεύθυνση προς την Ιχθυόσκαλα, θα γίνει στις 5.45 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει η διά θαλάσσης μεταφορά της προς το Μώλο Αγίου Νικολάου και την πλατεία Τριών Συμμάχων, προς το σημείο, δηλαδή, ακριβώς, όπου, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964,  ο τότε Μητροπολίτης Πατρών, Κωνσταντίνος Πλατής, είχε παραλάβει από τον εκπρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καρδινάλιο Αγκοστίνο Μπέα, το πολύτιμο αυτό θησαύρισμα της Ορθοδοξίας.
Περίπου στις 6.15 το απόγευμα της θα τελεστεί στην Ιχθυόσκαλα αγιασμός, για την έναρξη της νέας περιόδου εργασιών των αλιέων, ιχθυοπαραγωγών και ιχθυοπωλών, ενώ στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ευχαριστήρια Δοξολογία, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Μισή ώρα αργότερα, στις 7.30, θα γίνει η εκκίνηση της Ι. Λιτανείας, η οποία, διά της οδού Αγίου Ανδρέου, θα καταλήξει στο Νέο Ιερό Ναό του Πολιούχου, όπου θα ψαλεί Ι. Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα, υπέρ του έθνους και της πόλης των Πατρών.


www.thebest.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου