Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ

Παζάρια με την εικόνα να θυμίζουν μία από τα ίδια θα έχουμε και φέτος, καθώς δεν προλάβαμε χρονικά για κάτι καλύτερο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Το σχέδιο, βέβαια, προβλέπει, διαφάνεια και καλύτερη οργάνωση στα διαδικαστικά, μεταθέτοντας τελικά για του χρόνου μια πιο εξελιγμένη μορφή εμποροπανήγυρις.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Χαλαζιάς, ο οποίος αναγνώρισε ότι τα παζάρια αποτελούν, εκτός από πολιτισμική κληρονομιά για την περιοχή και σημαντική πηγή εσόδων για το δήμο. Με άξονα αυτά εξήγησε ότι το πλάνο του δήμου κινείται γύρω από την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας τους, με την ταυτόχρονη αποτίναξη των όποιων σκιών έχουν πέσει κατά καιρούς σε αυτόν. Μίλησε για αυστηρή διάθεση του χώρου, αλλά και για έλεγχο των παραπηγμάτων από το δήμο, που θα κάνει και τη διανομή, προτείνοντας ταυτόχρονα και τη σύσταση μιας επιτροπής η οποία θα αναλάβει τον εποπτικό ρόλο, συνεχίζοντας μάλιστα να υφίσταται και μετά τα παζάρια, με στόχο την ακόμα καλύτερη οργάνωση για του χρόνου.

Την σύμφωνη γνώμη του με το σχέδιο για τη διοργάνωση εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θανάσης Παπαθανάσης, ζητώντας όμως να γίνουν κλειστοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί για τα έργα των παραγκών, του ηλεκτροφωτισμού και της ασφάλειας, κάτι που τελικά έγινε δεκτό, ενώ ζήτησε να μάθει και το τι προβλέπει ότι θα εισπράξει ο δήμος, ώστε να μπορεί αργότερα να κρίνει και την απόδοσή του.

Ναι στην πρόταση είπε από την Δημοτική Ενότητα και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κεχαγιάς, για να έρθει στη συνέχεια το αναμενόμενο όχι, για τον τρόπο οργάνωσης της εμποροπανήγυρις, από τον Κώστα Καρακώστα.

Βασισμένη η ψήφος του στις ανάλογες τοποθετήσεις του όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών τόνισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη διαιώνιση ενός κακού τρόπου λειτουργίας, μεταθέτοντας όμως για του χρόνου την αυστηρή κριτική, καθώς εκεί πλέον η δημοτική αρχή δεν θα έχει τη δικαιολογία των στενών χρονικών περιθωρίων. Μάλιστα ανέφερε και κάποιες από τις προτάσεις του οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τσίγκους, αλλά τουναντίον θα δώσουν στα παζάρια τη μορφή έκθεσης.

Όσον αφορά στην επιτροπή, αυτή θα αποτελείται από έξι συμβούλους, τρεις από τη συμπολίτευση και τρεις από την αντιπολίτευση, έναν υπάλληλο της οικονομική και έναν της τεχνικής υπηρεσίας, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς και τον πρόεδρο της δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου.
 
www.lepanto-rtv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου