Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η ώρα της κρίσης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- "Σαμποτάζ" Παπανδρέου στη συμφωνία με Παπαδήμο;

Θυμίζουν καζάνι που βράζει


Η ώρα της κρίσης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.-  "Σαμποτάζ" Παπανδρέου στη συμφωνία με Παπαδήμο; Θυμίζουν καζάνι που βράζει

Καζάνι που βράζει αναμένεται να θυμίζιυν σήμερα οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι παραιτήσεις των στελεχών του ΛΑΟΣ, αλλά και τις εσωτερικές αντιδράσεις εν όψει της ψήφισης των σκληρών μέτρων την Κυριακή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα, ενώ της ΝΔ θα συνεδριάσει στις 11:30.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμιζεται ότι την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών υπέβαλε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ από βουλευτής Άρτας παραιτήθηκε ο Παύλος Στασινός. Την Πέμπτη παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος.
Την απόφασή τους να μην ψηφίσουν  το νέο μνημόνιο γνωστοποίησαν   η ανεξάρτητη βουλευτής  Μιλένα Αποστολάκη,  οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης, Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί  έντονα το σενάριο ότι ο Παπανδρέου κάνει σαμποτάζ στη συμφωνία με τον Παπαδήμο, καθώς τα περισσότερα από τα στελέχη που παραιτήθηκαν είναι του της τάσης  Παπανδρέου και μέχρι πρότινος στήριζαν με παθος τα μέτρα.
Στη ΝΔ, εκτός της παραίτησης του Γ.Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος.
Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI.


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου