Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κατέλαβαν οι εξεγερμένοι το αρχηγείο του Καντάφι

Τρίπολη, Λιβύη
Το καταφύγιο του Μουαμάρ Καντάφι, το αρχηγείο Μπαμπ αλ-Αζιζίγια, στην Τρίπολη, κατέλαβαν μετά από σκληρή αλλά σύντομη μάχη οι εξεγερμένοι, λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό του από αεροσκάφη του NATO.

Μετά από σύντομη μάχη, η αντίσταση στο κτιριακό συγκρότημα σταμάτησε και εκατοντάδες εξεγερμένοι συνέρρευσαν στο χώρο για να πανηγυρίσουν μετέδωσε το Reuters.

Νωρίτερα την Τρίτη, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν το κτιριακό συγκρότημα όπου βρισκόταν η έδρα της κυβέρνησης του Καντάφι, ανέφερε το Al Jazeera.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε, ακόμα, ότι η Συμμαχία διαθέτει αεροσκάφη που επιχειρούν πάνω από την Τρίπολη, τόνισε, όμως, ότι δεν γνωρίζει εάν πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή κατά του κτιριακού συγκροτήματος που αποτελεί την έδρα του Μ.Καντάφι.





14 φωτογραφίες
Ωστόσο, εκπρόσωπος της Συμμαχίας δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει την αποστολή του και θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε περίπτωση που οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

Οι αντάρτες είχαν καταφέρει να περικυκλώσουν το κτιριακό συγκρότημα όπου βρίσκεται η έδρα του Μουαμάρ Καντάφι για να συναντήσουν σφοδρή αντίσταση από δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη.

Αρκετοί πολίτες πήραν όπλα και βγήκαν στους δρόμους για να συμπαραταχθούν με τους εξεγερμένους, οι οποίοι δέχονται νέες ενισχύσεις.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, με τους εξεγερμένους να δηλώνουν ότι κατέλαβαν τον έλεγχό του.

Οι ηγέτες των εξεγερμένων ανέφεραν ότι το 80% της Τρίπολης ελέγχεται πλέον από τις δυνάμεις τους, δήλωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον. Η Άστον πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των εξεγερμένων εξέφρασαν την επιθυμία τους για διεθνή βοήθεια στην προετοιμασία των εκλογών στην χώρα.

Άφαντος ο Καντάφι

Όσο για τον Μουαμάρ Καντάφι κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει που βρίσκεται.

«Εάν κάποιος γνωρίζει, να μου το πει κι εμένα» είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. Τόνισε, πάντως, ότι αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο Μ.Καντάφι δεν είναι στόχος της Συμμαχίας.

«Εάν ο Καντάφι θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα» είπε.

Πάντως, Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Λίβυο ηγέτη, ο οποίος του είπε ότι βρίσκεται ακόμα στην Τρίπολη και ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει.


www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου