Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Διπλάσιες οι ληστείες τραπεζών στη Δυτική Ελλάδα-Φοβούνται απαγωγές διευθυντικών στελεχών

Η εγκληματικότητα διπλασιάζεται και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα


Διπλάσιες οι ληστείες τραπεζών στη Δυτική Ελλάδα-Φοβούνται απαγωγές διευθυντικών στελεχών Η εγκληματικότητα διπλασιάζεται και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα

Διπλασιάστηκε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια η εγκληματικότητα στην Ελλάδα και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Οι ληστείες τραπεζών στην επαρχία είναι πλέον διπλάσιες από αυτές που διαπράττονται στην Αθήνα, ενώ ως πέρυσι ίσχυε το αντίθετο. Και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οι υπεύθυνοι των τραπεζών φοβούνται ότι πλησιάζει η ώρα οι κακοποιοί να κάνουν το επόμενο βήμα. Οπως εκτιμούν, είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και στην Ελλάδα οι ολιγόωρες απαγωγές διευθυντικών στελεχών τραπεζών για να εξασφαλίζουν την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας των υποκαταστημάτων των τραπεζών που έχουν θέσει στο στόχαστρό τους.
Τα κυκλώματα των κακοποιών έχουν στραφεί στις κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων μεγάλου όγκου, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση περίπου 38%. Η οικονομική κρίση αποτυπώνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, και στην εντυπωσιακή αύξηση μέσα σε έναν χρόνο των απατών κατά 28% και των υποθέσεων παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων σε ποσοστό 60.
Αυτά είναι ορισμένα από τα ενδεικτικά, ιδιότυπα ή και παράδοξα στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν οι πίνακες εγκληματικότητας του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Η σύγκριση των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου του 2011 με ολόκληρο το 2006 είναι αποκαλυπτική. Στη διάρκεια του 2006 σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα 49.403 κλοπές και διαρρήξεις και 2.463 ληστείες. Και το 2011 έχουν καταγραφεί 48.262 κλοπές και διαρρήξεις με τη διαφορά ότι αυτές έχουν σημειωθεί σε ένα μόλις εξάμηνο!
Αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η αύξηση της εγκληματικότητας, στο τέλος της χρονιάς θα έχει «σπάσει» το φράγμα των 100.000 κλοπών και διαρρήξεων μέσα σε ένα έτος, εκτιμούν οι αστυνομικοί.
Οσον αφορά την έξαρση των ληστειών τα στοιχεία είναι πολύ πιο ανησυχητικά, αφού ολόκληρο το 2006 είχαν σημειωθεί 2.463 τέτοιου τύπου εγκληματικές ενέργειες, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουν ήδη φτάσει τις 3.363.
Αναλυτικά, στη Στερεά Ελλάδα σημειώθηκαν οκτώ ληστείες, στην Πελοπόννησο επτά, στη Δυτική Ελλάδα δέκα και στη Θεσσαλία τέσσερις. Χαρακτηριστικό της αποκέντρωσης του εγκλήματος είναι και το ότι σημειώθηκε μόνο μία ληστεία τράπεζας στη Θεσσαλονίκη την αντίστοιχη περίοδο.
Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη μέρα. Ως τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου προβλέπεται να έχουν θωρακιστεί όλες οι τράπεζες της επαρχίας _ στα πρότυπα αυτών της Αθήνας _ με πόρτες ασφαλείας και ειδικά συστήματα αποτροπής επιθέσεων όπως αυτές στις οποίες προχωρεί η ομάδα των ληστών με τις βαριοπούλες.
Το πρώτο εξάμηνο του 2011 εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα 1.155 απάτες και 2.493 υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, αριθμός επίσης αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Υπάρχουν περιοχές της χώρας μάλιστα όπου η αύξηση των σχετικών κρουσμάτων είναι εκρηκτική. Στην Πελοπόννησο παρατηρήθηκε αύξηση κατά 227% και στη Δυτική Ελλάδα κατά 214%


www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου