Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αχαΐα: Από φαρμακείο σε φαρμακείο για ένα σκεύασμα - Ελλείψεις σε πολλά φάρμακα

"Από τα 500 σκευάσματα στα 400 υπάρχουν ελλείψεις"

www.thebest.gr
Αχαΐα: Από φαρμακείο σε φαρμακείο για ένα σκεύασμα - Ελλείψεις σε πολλά φάρμακα "Από τα 500 σκευάσματα στα 400 υπάρχουν ελλείψεις"

Μεγάλες ελλείψεις σε σκευάσματα παρατηρούνται και στα φαρμακεία της Αχαΐας. Όπως αναφέρει στο www.thebest.gr o Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου του νομού Ανδρέας Σοφιανόπουλος οι ελλείψεις είναι μεγάλες και από τα 500 σκευάσματα στα 400 παρατηρούνται ελλείψεις. Ο κ. Σοφανιόπουλος εξηγεί ότι το γεγονός όφείλεται στο ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν έχουν πλεόν τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια των φαρμάκων, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τις αποθήκες.
Οι ελλείψεις αφορούν σε πολλές περιπτώσεις σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης όπως σιρόπι για το βήχα ή  αντιβιοτικά, ενώ τονίζει ότι περισσότερες ελλείψεις παρατηρούνται σε φθηνά φάρμακα.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το "Έθνος" οι ελλείψεις σε σκευάσματα είναι τεχνητές. Φάρμακα για σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος ή εποχικά, όπως τα αντιγριπικά εμβόλια, λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων. Δεκάδες αντιβιοτικά και σκευάσματα για τον διαβήτη ή την υπέρταση είναι είδος σε ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα οι γιατροί να υποχρεώνονται να χορηγούν πιο ακριβά σκευάσματα, επιβαρύνοντας τα Ταμεία.
Όπως αναφέρει το Έθνος, οι μεθοδεύσεις των εταιρειών και η οικονομική κρίση υποχρεώνουν τους ασθενείς να αναζητούν τα σκευάσματα από φαρμακείο σε φαρμακείο χωρίς, πολλές φορές, αποτέλεσμα. Οι παραγωγοί των φαρμάκων πρέπει να προσαρμοστούν βίαια στη μνημονιακή πραγματικότητα η οποία περιλαμβάνει-μεταξύ άλλων- πολλές υποχρεωτικές εκπτώσεις και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το αποδεχτούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου