Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

O κακός μας ο καιρός - Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα - Χιόνια, βροχές και κρύο

Η πρόγνωση για όλη την Ελλάδα


O κακός μας ο καιρός - Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα - Χιόνια, βροχές και κρύο  Η πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Για τη Δευτέρα αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά (πάνω από 600 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι θα πέσουν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Αναλυτικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής ή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά (πάνω από 600 μέτρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά (πάνω από 800 μέτρα). Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχές από το μεσημέρι θα ενταθούν και κυρίως στη Κρήτη θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το μεσημέρι από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου