Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

   
gap_samaras-4-naiΓ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς προέβησαν στην μαζικότερη διαγραφή βουλευτών στις τελευταίες δεκαετίες. Εκτός των ΚΟ των κομμάτων τους τέθηκαν 44 βουλευτές που καταψήφισαν τη σύμβαση, ψήφισαν «παρών» ή ήταν απόντες.
Από τον ΛΑΟΣ διαγράφηκαν οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης επειδή ψήφισαν «ναι».
Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τη δεδηλωμένη, αλλά παραμένει το κόμμα με τους περισσότερους βουλευτές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές Α΄ Αθηνών Έλ. Κουντουρά, Ελ. Βόζεμπεργκ, Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτη, Άρτας Κ. Παπασιώζο, Αττικής Γ. Βλάχο, Βοιωτίας Μ. Γιαννάκη, Δράμας Μ. Τζήμα, Δωδεκανήσου Τσ. Ιατρίδη, Έβρου Αλ. Δερμετζόπουλο, Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλο, Ηρακλείου Μ. Κεφαλογιάννη, Α΄ Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα, Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγια, Λαρίσης Χ. Ζώη, Λέσβου Σπ. Γαληνό, Πειραιά Π. Μελά, Πέλλης Γ. Καρασμάνη, Σερρών Θ. Λεονταρίδη, Σερρών Αν. Καριπίδη, Σερρών Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνά και Β’ Αθηνών Π. Καμμένο.
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τίθενται από τον Γιώργο Παπανδρέου οι: Σπ. Κουβέλης, Α. Βαγενά, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Λ. Κατσέλη, Β. Παπανδρέου, Λ. Μίχος, Μ. Κυριακοπούλου, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Β. Τόγιας, Γ. Κασάρας, Χ. Καστανίδης, Κ. Τεκτονίδου, Χρ. Κατσούρας, Γ. Μιχελογιαννάκης, Θ. Παραστατίδης, Αλ. Αθανασιάδης, Γ. Παπαμανώλης, Οδ. Βουδούρης, Τσ. Μαντατζή, Ηλ. Θεοδωρίδης, Γ. Αμοιρίδης και Χρ. Μαγκούφης.

www.liako.gr

Ράλι στο Χρηματιστήριο μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου


Μεγάλα κέρδη έχει σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί, ιδίως σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο
Μεγάλα κέρδη έχει σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί, ιδίως σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Ράλι σημειώνει το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, με τον τραπεχζικό κλάδο να καταγράφει εκρηκτικά κέρδη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς, μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή και τις εκτιμήσεις ότι οι ζημίες των τραπεζών, άρα και οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης, θα είναι χαμηλότερες από τα 30 δισ. ευρώ που συζητείτο το προηγούμενο διάστημα.

Στις 11:35 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 5,10% στις 838,03 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 35,5 εκατ. ευρώ. Υψηλό της συνεδρίασης είναι οι 842,57 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 6,76%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 4,37% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,53%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 11,79%.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 94 ήταν σε θετικό έδαφος, 13 σε αρνητικό, ενώ 5 ήταν αμετάβλητες.

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος επίσης, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,82% στα 5.900,51 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,48% στις 3.389,21 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,59% στις 6.732,71 μονάδες.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,40% και στην Ιταλία 0,76%.

Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 8.999,18 μονάδες, με κέρδη 0,58%.
 
www.in.gr

Πάτρα:Μεταμεσονύκτια δράση αντιεξουσιαστών - Δακρυγόνα και μολότοφ στο κέντρο

Έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος "Γερμανός"


Πάτρα:Μεταμεσονύκτια δράση αντιεξουσιαστών - Δακρυγόνα και μολότοφ στο κέντρο Έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος "Γερμανός"

Ένταση προκλήθηκε μετά τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Πάτρας από αντιεξουσιαστές που έδρασαν στην πόλη. Αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Κορίνθου στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη συνέχεια μέσω της Κολοκοτρώνη κατευθύνθηκαν στην Αγίου Ανδρέου. Οι αντιεξουσιαστές έκαναν χρήση μολότοφ και προκλήθηκαν φθορές στο κατάστημα Γερμανός στην οδό Κορίνθου, ενώ μία από τις μολότοφ κατέληξε σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου επί της Κορίνθου και σε αυτοκίνητο, στο οποίο σημειώθηαν φθορές.
Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική ωστόσο δε χρειάστηκε να επέμβει. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.
Οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα στην Κορίνθου κοντά στην Αγίου Νικολάου με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έβαλαν φωτιά.

www.thebest.gr

Πάτρα: Της ...αναλήψεως στα ΑΤΜ - Έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων


Πάτρα: Της ...αναλήψεως στα ΑΤΜ - Έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε μηχανήματα ανάληψης χρημάτων

Της... αναλήψεως ήταν η χθεσινή Κυριακή, και όχι του Ασώτου, όπως έγραφε το ημερολόγιο, αφού οι αναλήψεις «άδειασαν» τα ΑΤΜ των τραπεζών και περισσότερο της Εθνικής. Στην Καλλιθέα, τα Πετράλωνα, τη Νέα Σμύρνη, την Πεύκη, το Μενίδι, τη Βούλα, στα μηχανήματα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται εγκατεστημένα στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και στην Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης ιδιώτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν χρήματα σε διάφορες στιγμές της ημέρας. Νωρίς χθες το μεσημέρι υπήρξαν αναρτήσεις στο Facebook που ανέφεραν ότι τα μηχανήματα δεν δέχονταν κάρτες χρεωστικές ή πιστωτικές και οι πελάτες δεν μπορούσαν να κάνουν, εκτός από ανάληψη ούτε ερώτηση υπολοίπου, ούτε να δουν την κίνηση των λογαριασμών τους.
Ωστόσο, σε άλλες περιοχές, όπως στην Kαστέλλα ή στο Πασαλιμάνι, λειτουργούσαν. Προβλήματα στην ανάληψη χρημάτων παρατηρήθηκαν κατά τόπους και σε ΑΤΜ άλλων τραπεζών, όπως της Εμπορικής, της Αγροτικής (Αίγιο), της Κύπρου και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το μήνυμα «Λυπούμαστε, προς το παρόν δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε από το συγκεκριμένο μηχάνημα» ή «λόγω βλάβης δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε» ή «πληκτρολογήστε μικρότερο ποσό» εμφανιζόταν στις οθόνες.
Το «μακρύ» Σαββατοκύριακο, που ξεκίνησε για τα ΑΤΜ από την περασμένη Παρασκευή, όταν οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές λόγω συμμετοχής των τραπεζοϋπαλλήλων στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οπότε ορισμένα μηχανήματα ίσως δεν ανεφοδιάστηκαν ώστε να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του Σαββατοκύριακου ενδεχομένως εξηγεί το πρόβλημα που ανέκυψε. Πηγές της Εθνικής Τράπεζας ανέφεραν ότι η χθεσινή δυσκολία ανάληψης ήταν συγκυριακή. «Ολα κυλούν ομαλά, είναι μια κανονική ημέρα όπως οι άλλες», απάντησαν σε σχετικό ερώτημα της «Καθημερινής».
«Για λόγους ασφαλείας, τα ΑΤΜ δεν εφοδιάζονται το Σαββατοκύριακο. Κάθε υποκατάστημα τράπεζας είναι υπεύθυνο να έχει προβλέψει επαρκές υπόλοιπο για ημέρες με μεγάλη κίνηση. Εκτιμώ πως είναι τυχαίο το περιστατικό με την Εθνική», εξηγούσε χθες η κ. Π. Α., υπάλληλος στην Alpha Bank.
Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε προχθές σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, όπου ο κόσμος έσπευδε να εφοδιαστεί με μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες ποσότητες τροφίμων και απαραίτητων αγαθών. «Αδειασε το μαγαζί» φέρονται να δήλωσαν υπεύθυνοι αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ενώ μαρτυρίες υπαλλήλων μιλούν για καταναλωτές που «άδειαζαν τα ράφια με κονσέρβες, ζυμαρικά, ζάχαρη, κ. λπ.».
Και στην Πάτρα κάποιοι υπό τον φόβο των εξελίξεων έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για αρκετό καιρό και χαρακτηριστική είναι η φράση Πατρινού ότι έχει κάνει το σαλόνι του "super-market".

www.thebest.gr

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 2012 12:13:21 rss on facebook on twitter Έκαψαν και λεηλάτησαν την Αθήνα - Παραδόθηκαν στις φλόγες 45 κτίρια και καταστήματα του Κέντρου

Κουκουλοφόροι προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές στην Αθήνα 

Κουκουλοφόροι προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές - Κάηκαν κτίρια - "σύμβολα"

www.thebest.gr
Έκαψαν και λεηλάτησαν την Αθήνα - Παραδόθηκαν στις φλόγες 45 κτίρια και καταστήματα του Κέντρου Κουκουλοφόροι προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές στην Αθήνα Κουκουλοφόροι προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές στην Αθήνα Κουκουλοφόροι προκάλεσαν αμέτρητες καταστροφές - Κάηκαν κτίρια - "σύμβολα"

Αμέτρητες καταστροφές μετρά το κέντρο της Αθήνας, με 45 κτίρια και καταστήματα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, πολυπληθείς ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις, αρχικά στη Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

»Κατά τη διάρκεια των πολύωρων επιθέσεων προκάλεσαν εμπρησμούς τουλάχιστον σε 45 κτίρια και καταστήματα, πολλούς εκ των οποίων ταυτόχρονα, ενώ σε άλλα προκάλεσαν φθορές, σε κάποια από τα οποία αφαίρεσαν αντικείμενα και εμπορεύματα.

»Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών, δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά. Παράλληλα αστυνομικές δυνάμεις απεγκλώβισαν πολίτες που »βρίσκονταν εντός κτιρίων όπου είχαν προκληθεί εμπρησμοί.

»Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, 67 άτομα για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, δολιοφθορές κατά κτιρίων και καταστημάτων, καθώς και κλοπές αντικειμένων και εμπορευμάτων από καταστήματα. Παράλληλα προσήχθησαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας και εξετάζονται άλλα 75 άτομα.

Από τις σφοδρότατες επιθέσεις τραυματίστηκαν 68 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Το χρονικό της καταστροφής


Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τυλίχθηκαν στις φλόγες τράπεζες στη Συγγρού καθώς και καταστήματα στην Ακαδημίας και στην Ερμού.Eπίσης κάηκε το κτήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Μοναστηράκι και το υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στην Αθηνάς, ενώ μεγάλη φωτιά ξέσπασε επίσης σε τράπεζα στη Διονυσίου Αεροπαγείτου.


Νωρίτερα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο κτίριο της Alpha Bank, στην οδό Πανεπιστημίου 58. Μάλιστα στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονταν τρία άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια της πυροσβεστικής.Στις φλόγες τυλίχθηκε και εγκαταλελειμμένο κτίριο στη γωνιά Σταδίου και Αμερικής, ενώ πυρκαγία ξέσπασε και στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας.

Το πρώην κατάστημα «Costa Boda» στην Σταδίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς και ο κινηματογράφος «Αττικόν» έγινε στάχτη. Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε κτίριο της οδού Ιπποκράτους και Ακαδημίας, ενώ κινδύνευσε και το γειτονικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρ. Λαδά.

Φωτιά ξέσπασε στις 21:45 στην οδό Γεωργίου Σταύρου και Αιόλου σε γραφεία, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και τα εκδοτήρια έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη.
Παρανάλωμα του πυρός έγινε επίσης λίγο μετά τις 19:30 η καφετέρια Starbucks, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινηματογράφος "Άστυ" και η τράπεζα Eurobank στην πλατεία Κοραή.

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική δυσκολεύτηκε να φτάσει στα σημεία που είχαν ξεσπάσει οι φωτιές λόγω των οδοφραγμάτων που είχαν στηθεί στους δρόμους.

Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ απηύθυναν έκκληση ζητώντας από τους πολίτες να τους αφήσουν να προσεγγίσουν στα σημεία που υπάρχουν πύρινες εστίες και τραυματίες.

Διάσπαρτες εστίες έντασης σε όλο το κέντρο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Οι δράστες πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ αλλά καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς και «εξαφανίστηκαν» στα στενά των Εξαρχείων.Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται ξανά στην πλατεία. Μάλιστα, έγινε ρίψη χημικών στο ιατρείο που έχει στηθεί στην πλατεία για τους πολίτες.Επεισόδια σημειώθηκαν κατά διαστήματα στην Πανεπιστημίου, στη Νομική, στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας, στην περιοχή του Ζαππείου και στο Καλλιμάρμαρο.
Ο απολογισμός, σύμφωνα με το protothema.gr καταγράφει 22 προσαγωγές, 54 πολίτες τραυματίες και 100 αστυνομικούς, δύο από τους οποίους χειρουργήθηκαν λόγω σοβαρών ορθοπεδικών προβλημάτων
Αργά το βράδυ, ομάδα ατόμων, εισέβαλε στο Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που μετά από επιχείρηση συνέλαβαν 23 άτομα που οδηγούνται στην Ασφάλεια.

Σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων όλη νύχτα σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών. Ένταση επικράτησε και στα στενά της Ερμού καθώς και σε Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.
Ένταση επικράτησε και στην Καραγιώργη Σερβίας.
Επεισοδιακές οι διαδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη
Ομάδες αγνώστων προκάλεσαν φθορές σε εμπορικά καταστήματα και σε υποκαταστήματα τραπεζών στην παραλιακή λεωφόρο, στην Εθνικής Αμύνης και στη Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Αλέκα Παπαρήγα: «Βούλιαξε η Αθήνα, παρά τις καταιγίδες»

Κατά την ομιλία της στη Βουλή η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου συζητούνταν το νέο Μνημόνιο, η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βούλιαξε η Αθήνα, παρά τις καταιγίδες».

«Έγινε φοβερή χρήση δακρυγόνων, επειδή λέει υπήρχαν κουκουλοφόροι. Ο βασικός πυρήνας, το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων είναι δικοί σας μηχανισμοί. Δεν χρειαζόταν καμία περιφρούρηση», είπε η κ. Παπαρήγα.

«Οι 50 κουκουλοφόροι δεν θα έκαναν τίποτα, αυτά τα κάνουν όταν υπάρχουν ΜΑΤ. Για να γίνουν επενδύσεις δεν πρέπει να παλεύει ο κόσμος και το έχετε πει 50 χιλιάδες φορές. Ξέρετε ότι η κοινωνική σύνθεση των διαδηλωτών είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.

«Φοβάστε ένα κίνημα που έχει ταξικά χαρακτηριστικά, το τρέμετε. Τα σημερινά επεισόδια ήταν μέσα στο σχεδιασμό σας, αυτό είναι καθαρό», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.





Τα κρυφά μέτρα του Μνημονίου – Είπαν και σε αυτά “ναι σε όλα”

Υπάρχουν “κρυφά” μέτρα τα οποία πέρασαν στα... ψιλά


Τα κρυφά μέτρα του Μνημονίου – Είπαν και σε αυτά “ναι σε όλα” Υπάρχουν “κρυφά” μέτρα τα οποία πέρασαν στα... ψιλά

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση έχει πολλές προεκτάσεις μιας και μετα μέτρα που προβλέπονται, δεν αλλάζει η ζωή μόνο λόγω της υποχρεωτικής φτώχειας μέσω οριζόντιας μείωσης μιθών των νέων και συντάξεων των ηλικιωμένων, αλλάζουν πολλά ακόμη.

Στο Δημόσιο:

10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια, μεσοσταθμικά, κάτι που θα σημάνει μειώσεις ως και 20% για ορισμένους. Ταυτόχρονα όσοι χάσουν τη δουλειά τους μέσω εφεδρείας-απόλυσης πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που θα παίρνουν ως έφεδροι, το 60% δηλαδή του κανονικού τους μισθού θα θεωρηθεί προκαταβολή αποζημίωσης και έτσι η όποια αποζημίωση θα είναι “κουρεμένη” στο τέλος του 12μηνου της εφεδρείας.

Ταυτόχρονα στο Δημόσιο παγώνουν οι προαγωγές, ενώ και οι εσωτερικές μετακινήσεις θεωρούνται νέα πρόσληψη με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει. Βέβαιο είναι ότι θα προσμετρώνται στις προσλήψεις του δημοσίου, ρίχνοντας ακόμη πιο κάτω τις πιθανές προσλήψεις καθώς η αναλογία παραμένει στο 1/10 με τις αποχωρήσεις.

Υγεία:

Αυξάνεται η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες, θα πληρώνουμε δηλαδή όλοι πιο πολλά από την τσέπη μας.
Μπορεί να υπάρχουν παντού μειώσεις, όχι όμως για τους πολίτες. Οι αγρότες για παράδειγμα θα δουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ να αυξάνονται.

Ταυτόχρονα μειώνεται η λίστα των φαρμάκων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ο γιατρός να γράψει φάρμακο εκτός λίστας και ο ασθενής να αναγκαστεί να πληρώσει το σύνολο του ποσού από την τσέπη του.Ταυτόχρονα μειώνεται το κέρδος των φαρμακοποιών, μειώνονται οι υπερωρίες των γιατρών, αλλά και οι δαπάνες των νοσοκομείων κατά 15%.

Εφορία-φορολογία:

Για να πάψει το φαινόμενο των... παραμάγαζων στις εφορίες οι μετακινήσεις διευθυντών εφοριών και τμημάτων θα είναι συνεχείς.Ταυτόχρονα θεσμοθετείται η πλήρης προστασία των δεδομένων όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κλπΗ λίστα οφειλετών του Δημοσίου θα δημοσιεύεται, ανανεωμένη, κάθε μήνα

Κοινωνία:

Αυξάνονται ως και 25% τα εισιτήρια
Μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα

Τώρα αν αναζητήσει κανείς κάτι επί τις ουσίας θα βρει μόνο περικοπές. Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής την καλύτερη λειτουργία του κράτους κλπ ... αναζητούνται.

Πηγή: www.newsit.gr

Χιλιάδες έξω από τη Βουλή έλεγαν όχι στο μνημόνιο, 199 μέσα είπαν ναι - Διεγράφησαν οι 2 Αχαιοί

Απείχαν από την ψηφοφορία ο Α. Τριανταφυλλόπουλος και Μ. Κυριακοπούλου


Χιλιάδες έξω από τη Βουλή έλεγαν όχι στο μνημόνιο, 199 μέσα είπαν ναι - Διεγράφησαν οι 2 Αχαιοί Απείχαν από την ψηφοφορία ο Α. Τριανταφυλλόπουλος και Μ. Κυριακοπούλου

Η χθεσινή νύχτα θα μείνει στην ιστορία με αρνητικό πρόσιμο. Έξω από τη Βουλή χιλιάδες κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και Πατρινοί έλεγαν όχι στη νέα δανειακή σύμβαση, που προβλέπει σκληρότατα μέτρα, δεχόμενοι χημικά, η Αθήνα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ μέσα στη Βουλή 199 βουλευτές έλεγαν ναι στο νέο μνημόνιο.
Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 199 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη. Όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν ή απείχαν από την ψηφοφορία διεγράφησαν, μεταξύ των οποίων και οι Αχαιοί βουλευτές του Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Μαρία Κυριακοπούλου. Διαγραφές "έπεσαν" και στη ΝΔ αλλά και στο ΛΑΟΣ.
Παρά τα χημικά και τα πρωτοφανή επεισόδια στην καρδιά της Αθήνας, οι διαδηλωτές ήταν ανυποχώρητοι.
Με εικοσιμία απώλειες για τη ΝΔ τελείωσε η ψηφοφορία στην Βουλή για το πακέτο μέτρων της τρόικα.
Όχι είπαν οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου,  Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος,   Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος.
Απών ήταν από την ψηφοφορία ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Αντώνης Σαμαράς, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα πρέπει να διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
«Παπανδρεϊκοί» πρωτοστάτησαν στο Όχι
Βουλευτές που ανήκουν  στον κύκλο των πολιτικών φίλων του Γιώργου Παπανδρέου και θεωρούνται ακραιφνείς «προεδρικοί» εντός του  ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην ανταρσία κατά του νέου μνημονίου, τονίζει το protothema.gr. Από τους 22 βουλευτές, που καταψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ή  αρνήθηκαν να παραστούν στην κρίσιμη  ψηφοφορία, οι 20 ανήκουν στο «παπανδρεϊκό» στρατόπεδο, ορισμένοι δε υπήρξαν επί σειρά ετών στενοί του συνεργάτες, όπως η Λούκα Κατσέλη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Χάρης Καστανίδης, ο Σπύρος Κουβέλης και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Σημειωτέον ότι αδιαμφισβήτητα πιστοί στον κ. Παπανδρέου ήταν όλα αυτά τα χρόνια βουλευτές που διεγράφησαν όπως η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Λάμπρος Μίχος, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Γεώργιος Κασσάρας, ο Χρήστος Κατσούρας, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Χρήστος Μαγκούφης.
Αλλά και από εκείνη την ομάδα των βουλευτών, που καταψήφισαν άρθρα του νομοσχεδίου και ειδικά το άρθρο 1, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι περισσότεροι ανήκουν στον «παπανδρεϊκό» κύκλο, όπως Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Κουσελάς, Μαρία Μίχου. Πολιτικοί φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι μόνο οι Δημήτρης Καρύδης και Μιχαήλ Τζελέπης, ενώ πολιτικός φίλος του Κώστα Σκανδαλίδη είναι ο Γιάννης Κουτσούκος. Αυτόνομη και διακριτή παρουσία έχει βέβαια η Βάσω Παπανδρέου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατάφερε να πείσει τους πιστούς  σε αυτόν βουλευτές, με αποτέλεσμα να είναι ένα σημαντικό μέρος  του «παπανδρεϊκού» μπλοκ εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.
Εκτός ΛΑΟΣ τέθηκαν Βορίδης και Γεωργιάδης που αψήφισαν τη γραμμή Καρατζαφέρη.

Iκανοποίηση για την έγκριση του Μνημονίου από το Μαξίμου

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εξέφρασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανώτατο στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου.Το ίδιο πρόσωπο χαρακτήρισε αναμενόμενες τις διαρροές που σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι είπαν όχι στο μνημόνιο, ωστόσο εκτίμησε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων "άντεξαν".
Σχολιάζοντας τα επεισόδια και τις πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη σε πολλές γειτονιές της Αθήνας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος έκανε λόγο για μεγάλης έκταση επεισόδια που εκτυλίχθηκαν ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου...

www.thebest.gr

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Την ιστοσελίδα της CIA «εξολόθρευσαν» οι Anonymous


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Ουάσινγκτον
Στόχος των Αnonymous έγινε η ιστοσελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) με αποτέλεσμα να τεθεί την Παρασκευή εκτός λειτουργίας.

«CIA Tango Down» έγραψε ένα μέλος των Anonymous στο λογαριασμό που χρησιμοποιεί συχνά η ομάδα στο Twitter. Η έκφραση «Tango Down» σημαίνει στη διάλεκτο των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού ότι «εξολοθρεύτηκε ο εχθρός». Οι Anonymous δεν έδωσαν καμία περαιτέρω πληροφορία.

Εκπρόσωπος της CIA, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε πως «ερευνούμε τις πληροφορίες».

Την Παρασκευή, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν και στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου των Ορυχείων του Μεξικού.

Τον Ιανουάριο οι Anonymous είχαν επιτεθεί στους ιστότοπους του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI ως αντίποινα για το κλείσιμο από τις αρχές του ιστότοπου Megaupload, ο οποίος κατηγορείται για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι Anonymous δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους επιτέθηκαν στον ιστότοπο της CIA.
 
 
www.in.gr

Έμφραγμα στη Βουλή



Συντονιστείτε στο zougla radio

Εντός και εκτός Κοινοβουλίου, στην Πλατεία Συντάγματος και στην Ολομέλεια χτυπά ο πολιτικός σφυγμός της χώρας για τα επόμενα τρία εικοσιτετράωρα.

Το Σάββατο το πρωί κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τρία άρθρα που αναφέρονται στο PSI (κούρεμα Ομολόγων) ,στην νέα δανειακή συμφωνία με το οποίο θα εξουσιοδοτείται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος να την υπογράψει και το τρίτο άρθρο θα αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Η ψήφιση του νόμου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό την Κυριακή.

Την Παρασκευή και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου και την παραίτηση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου, ανέκυψε το ζήτημα του Ανασχηματισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ

Την ίδια ημέρα και μετά την παραίτηση του βουλευτή Άρτας (του ΠΑΣΟΚ) Παύλου Στασινού για λόγους διαφωνίας με το νέο μνημόνιο άρχισε να εξελίσσεται μία δραματική αλυσιδωτή αντίδραση εντός ΠΑΣΟΚ με βουλευτές να δηλώνουν πώς θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση ηγετικών στελεχών του Κινήματος στα γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου όπου οι παρόντες Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκαναδαλίδης και Άννα Διαμαντοπούλου συμφώνησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Συζήτησαν την εσωτερική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας κενό ηγεσίας αλλά δεν προχώρησαν σε υιοθέτηση ενεργειών αμέσου χαρακτήρα. Δεν τέθηκε πάντως ζήτημα να επιλεγεί νέος αρχηγός εδώ και τώρα και πάντως κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συνέρχεται το πρωί του Σαββάτου.

Στους διαδρόμους της Βουλής πάντως και στα δημοσιογραφικά γραφεία κλιμακώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έντονη φημολογία περί επικείμενης παραίτησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, φημολογία η οποία έως και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά παρέμεινε ωστόσο σαν «σκιά».

«Βράζει» η Συγγρού

Ανεβλήθη για το Σάββατο και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η ηγετική ομάδα του κόμματος αναλώθηκε την Παρασκευή σε προσπάθειες εκτόνωσης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κυρίως των μεσαίων συνδικαλιστικών στελεχών που αρνούνται να αποδεχτούν το νέο μνημόνιο.

Η παραίτηση του Γιάννη Μανώλη, πρωί της Πέμπτης που μας πέρασε, κλιμάκωσε τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία της Κυριακής.

Σε τροχιά διάσπασης το ΛΑΟΣ

Η στροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη και η πολιτική πιρουέτα της Παρασκευής, όπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε πώς δεν στηρίζει μεν το Μνημόνιο ενώ στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου προσθέτοντας πώς καταψηφίζει τον νόμο αλλά δεν αποσύρει του υπουργούς και υφυπουργούς του από το κυβερνητικό σχήμα, προκάλεσε απόλυτη σύγχυση.

Οι Μάκης Βορίδης και Άδωνης Γεωργιάδης υπέβαλλαν μεν τις παραιτήσεις τους από την κυβέρνηση (δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς) αλλά άφησαν να εννοηθεί πώς θα υπερψηφίσουν το Μνημόνιο θέτοντας ζήτημα ενδεχόμενης διαγραφής τους.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ερωτώμενος σχετικά δήλωσε σιβυλλικά «Αξιολογούνται οι πράξεις και όχι οι προθέσεις» αφήνοντας το θέμα ανοικτό έως και την ψηφοφορία της Κυριακής.

Ο κόσμος στους δρόμους και τις πλατείες

Η 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο. Τα εργατικά συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήρια στο Σύνταγμα σήμερα στις 11.00 το πρωί, ενώ την Κυριακή το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικότερα σήμερα Σάββατο 11/2/2012 απεργούν:

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία
Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.

Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και το Σάββατο το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί είναι ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, από τις 10.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.

Όσον αφορά στον ΟΑΣ Θεσσαλονίκης, και το Σάββατο θα λειτουργήσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες έχει κηρύξει στάση.

Πάντως, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι αεροπορικές πτήσεις, καθώς στην 48ωρη απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων

Τριήμερη πανελλαδική αποχή από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη


www.zougla.gr

Αντ.Σαμαράς: "Αυτονόητα θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία" - "Όσοι ψηφίσουν όχι δεν θα είναι υποψήφιοι ξανά"

- "Μετά το PSI ζητάμε άμεσα διάλυση της Βουλής και εκλογές"
- "Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Δεν το λέω εγώ αλλά το κραυγάζουν οι ίδιοι κάθε μέρα"
-"Να αποφύγουμε πάση θυσία τη λεηλασία του τόπου"

Κομματική πειθαρχία στην αυριανή ψηφοφορία για τα μέτρα ζήτησε από την ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

"Όλοι με ρωτάνε αν θα ζητήσω κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία. Είμαστε ή δεν είμαστε παράταξη; Αυτονόητα θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Χρειαζόμαστε συσπείρωση και στήριξη από τον καθένα", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όσοι βουλευτές ψηφίσουν όχι στην ψηφοφορία δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

"Η ΝΔ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για όση αξία έχουν, δεν είναι μόνο το πρώτο κόμμα είναι το μόνο κόμμα εξουσίας με διψήφια μάλιστα διαφορά. Είμαστε η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Δεν το λέω εγώ αλλά το κραυγάζουν οι ίδοι  κάθε μέρα. Αυτοί που επέβαλαν το μνημόνιο. Αυτοί που κοροϊδευαν τις απόψεις μας τώρα έγιναν ζούγκλα. Το ΛΑΟΣ φεύγει από την κυβέρνηση και δεν ψηφίζει τα μέτρα. Δεν θα το σχολιάσω", είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Βρισκόμαστε ως χώρα μπροστά σε έναν τεράστιο κίνδυνο, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Απειλείται η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η υπόστασή μας, είπε.

Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας, η αγορά, η κατανάλωση, η εμπιστοσύνη, η οικονομία έχουν όλα καταρρεύσει και μαζί και οι προσδοκίες για το αύριο, είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε καταστροιφική τη συνταγή του μνημονίου.

«Επιμένουμε ότι η συνταγή του μνημονίου ηταν καταστροφικό λάθος. Δεν αλλάζουμε αυτές τις θέσεις μας», τόνισε. «Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά οφείλουμε να αποτρέψουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο για να πάμε παραπέρα.»

Ανακοίνωσε επίσης ότι η ΝΔ θα ζητήσει άμεση διάλυση της βουλής και εκλογές μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων. Προειδοποίησε εξάλλου πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την οποία, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει πολλές φορές για τις καταστροφικές συνέπειες του μνημονίου, αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται πλέον για μια Ευρώπη της τιμωρίας και όχι Ευρώπη της αλληλεγγύης, ανέφερε.

Πληρώνουμε ακόμα την καταστροφική ιδέα του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα, είπε μεταξύ άλλων.


Αν και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε κομματική πειθαρχία ήδη χθες την πρώτη «γαλάζια» απώλεια στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

«Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Σταμάτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του χρέους.


www.newsit.gr

Πάτρα: Εισβολή κουκουλοφόρων σε σούπερ μάρκετ- Άρπαξαν μόνο τρόφιμα για να τα μοιράσουν!!!

Πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της πόλης


Πάτρα: Εισβολή κουκουλοφόρων σε σούπερ μάρκετ- Άρπαξαν μόνο τρόφιμα για να τα μοιράσουν!!! Πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της πόλης

Η ώρα που φοβόμασταν έφτασε. Η εγκληματικότητα στην περιοχή άρχισε να έχει ορμητήριό της την πείνα.
Η επιδιωκόμενη λεία, δεν είναι πλεόν το εύκολο χρήμα, αλλά το φαγητό. Το πλιάτσικο μάλιστα άρχισε να γίνεται συμπαθές στους πολίτες. Το απίστευτο περιστατικο που συνέβη σήμερα το πρωί στο SUPER MARKET  Carrefour Express στην  οδό Κορίνθου 175 στην Πάτρα, είναι η επιβεβαίωση των φόβων.
Τριάντα περίπου  άτομα εισέβαλαν στις 10 το πρωί με κουκούλες στο χώρο και  δήλωσαν πως το μόνο που θέλουν να πάρουν είναι τρόφιμα!!! Άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπρος στα έκπληκτα μάτια των πελατών και του ιδιοκτήτη, δείχνοντας προτίμηση στα είδη ψυγείου, αλλά και στα ράφια με το αλκοόλ, και βγαίνοντας  φώναξαν πως είναι από την "Αλληλεγγύη" και πως τα τρόφιμα θα τα μοιράσουν στην λαϊκή!!! Καλούσαν μάλιστα και τον κόσμο να πάει για να πάρει...
"Οσοι θέλετε, ελάτε στην λαϊκή να πάρετε" φώναζαν. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν μπρος στα μάτια των περαστικών και των πελατών που μάλλον με συμπάθεια είδαν το όλο σκηνικό, όταν τους έφυγε ο τρόμος, ενώ ο ιδιοκτήτης που μάταια προσπάθησε να τους σταματήσει,  τραβάει τα μαλλιά του.¨Καλά έκαναν τα παιδιά" φωναζαν ορισμένοι απο τους μάρτυρες του επεισοδίου.
Οι νεαροί δράστες πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν ...θεαθεί σε κάποια λαϊκή.
Προς στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αλλοδαπούς ή για Έλληνες, καθώς και ο αριθμός των τριφίμων που άρπαξαν.

www.thebest.gr

Πάτρα: "Βροχή" τα δακρυγόνα σε πορεία στο κέντρο - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα


Πάτρα: "Βροχή" τα δακρυγόνα σε πορεία στο κέντρο - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα  Ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα

Βροχή έπεσαν τα δακρυγόνα στο κέντρο της Πάτρας, λίγο μετά από τις 12 το μεσημέρι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που είχαν προαναγγείλει από την προηγουμένη η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η ΕΙΝΑ και άλλοι φορείς. Την ώρα που η πορεία, βρισκόταν στο ύψος της Ερμού, ομάδα αντιεξουσιαστών,  άρχισε να προκαλεί φθορές σε τραπεζικά καταστήματα και να επιτίθεται με πέτρες σε αστυνομικούς αλλα και το κατάστημα Zara στην οδό Μαιζώνος και Αγ. Νικολάου
Όταν οι συγκεντρωμένοι είχαν φτάσει στο ύψος της Αγίου Νικολάου, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έκακαν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, "πνίγοντας"το κένρο.


www.thebest.gr

Η ώρα της κρίσης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- "Σαμποτάζ" Παπανδρέου στη συμφωνία με Παπαδήμο;

Θυμίζουν καζάνι που βράζει


Η ώρα της κρίσης για ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.-  "Σαμποτάζ" Παπανδρέου στη συμφωνία με Παπαδήμο; Θυμίζουν καζάνι που βράζει

Καζάνι που βράζει αναμένεται να θυμίζιυν σήμερα οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι παραιτήσεις των στελεχών του ΛΑΟΣ, αλλά και τις εσωτερικές αντιδράσεις εν όψει της ψήφισης των σκληρών μέτρων την Κυριακή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα, ενώ της ΝΔ θα συνεδριάσει στις 11:30.
Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμιζεται ότι την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών υπέβαλε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ από βουλευτής Άρτας παραιτήθηκε ο Παύλος Στασινός. Την Πέμπτη παραιτήθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος.
Την απόφασή τους να μην ψηφίσουν  το νέο μνημόνιο γνωστοποίησαν   η ανεξάρτητη βουλευτής  Μιλένα Αποστολάκη,  οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστος Μαγκούφης, Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί  έντονα το σενάριο ότι ο Παπανδρέου κάνει σαμποτάζ στη συμφωνία με τον Παπαδήμο, καθώς τα περισσότερα από τα στελέχη που παραιτήθηκαν είναι του της τάσης  Παπανδρέου και μέχρι πρότινος στήριζαν με παθος τα μέτρα.
Στη ΝΔ, εκτός της παραίτησης του Γ.Μανώλη από τη θέση του γραμματέα Συνδικαλιστικού, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έρχεται αντιμέτωπος και με τη διαφωνία επί των μέτρων που έχουν εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες ορισμένοι βουλευτές του κόμματος.
Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος τόνισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα ψηφίσει το PSI.


www.thebest.gr

Το ΠΑΜΕ κρέμασε δίγλωσσο πανό στην Ακρόπολη

«Κάτω η δικτατορία του μονοπωλίου της Ευρώπης», γραμμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά


Το ΠΑΜΕ κρέμασε δίγλωσσο πανό στην Ακρόπολη «Κάτω η δικτατορία του μονοπωλίου της Ευρώπης», γραμμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά

Νέα εισβολή στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από διαδηλωτές, που στη συνέχεια κρέμασαν πανό στην βορειοανατολική πλευρά του Ιερού Βράχου. Αυτή τη φορά ήταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που ανήρτησαν μεγάλο πανό με το μήνυμα «Κάτω η δικτατορία του μονοπωλίου της Ευρώπης», γραμμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Πηγή: ethnos.gr



Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εικόνα αποτυχίας αλλά και αισιοδοξίας μεταφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ

Μικτές είναι οι αντιδράσεις του βρετανικού Τύπου στις εξελίξεις στην Ελλάδα. To BBC αναφέρει στην ανταπόκρισή του ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες απέτυχαν να συμφωνήσουν στις περικοπές. Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του στο νέο πακέτο μέτρων.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς γράφουν ότι η διαμάχη για τις περικοπές στις συντάξεις έβαλε εμπόδια στις συνομιλίες μεταξύ της φιλέριδος κυβέρνησης εθνικής ενότητας για το νέο πακέτο λιτότητας. Παρόλα αυτά σημειώνεται ότι εκφραζόταν αισιοδοξία για συμφωνία πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς προέβαλε ενστάσεις στο θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου αντιτάχθηκε στις αλλαγές στις κύριες συντάξεις. «Το ζήτημα των συντάξεων είναι κρίσιμο καθώς οι ηλικιωμένοι με χαμηλό εισόδημα έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά, λόγω της βαθύτερης από το αναμενόμενο ύφεσης», σχολιάζει η εφημερίδα.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς προσθέτουν ότι ο εκνευρισμός αυξάνεται σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεταξύ των οποίων και οι Βρυξέλλες, οι οποίες ανέμεναν τη συμφωνία για τα νέα μέτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Ντέιλι Εξπρές γράφει ότι η συνάντηση έληξε ατελώς, πέφτοντας σε αδιέξοδο.

Ο Γκάρντιαν παρουσιάζει με πιο θετικό τρόπο τις εξελίξεις γράφοντας ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες «επιτέλους συμφώνησαν σε μια πορεία που αποτρέπει τη χαοτική πτώχευση». Αναφέρεται ότι «σχεδόν τη δωδεκάτη ώρα η χώρα αποτραβήχτηκε από το γκρεμό υιοθετώντας μέτρα πιο σκληρά από όσο ανέμεναν οι Έλληνες πολιτικοί». Πηγή της εφημερίδας σχολιάζει ότι οι πολιτικοί ηγέτες δεν ήταν νοητικά και ψυχολογικά έτοιμοι για την έκταση των μέτρων.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας προσθέτει ότι σε μια ένδειξη της έλλειψης εμπιστοσύνης οι εκπρόσωποι της τρόικα ζήτησαν να συναντηθούν ξεχωριστά με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για να τους καταστήσουν σαφές ότι είτε θα υπάρξει 100% συμφωνία και εφαρμογή των μέτρων ή πτώχευση.

Αναφέρεται ότι πάνω από τις συνομιλίες στο Μαξίμου αιωρούταν πανικός, καθώς ήταν η τελευταία ευκαιρία της χώρας να γλιτώσει τη χρεοκοπία. Η επιτυχής, κατά τον Γκάρντιαν, κατάληξη των συνομιλιών αποδίδεται στον «προσηνή ακαδημαϊκό» Λουκά Παπαδήμο που ήταν εξοργισμένος από τις συνεχείς χαμένες προθεσμίες.

Οι Τάιμς μεταδίδουν ότι οι ασιατικές αγορές άνοιξαν με απώλειες λόγω του άλυτου θέματος των συντάξεων στην Ελλάδα, αν και η αισιοδοξία για τελική συμφωνία συγκράτησε τη ζημιά.

Η Ντέιλι Μέιλ, τέλος, γράφει ότι οι Έλληνες ηγέτες δεν κατάφεραν να υπογράψουν τα νέα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται για τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ του νέου δανείου διάσωσης. Η εφημερίδα τονίζει ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 4% με 5% το τρέχον έτος, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 2,8% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός.

www.skai.gr

Γερμανικός Τύπος: Δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα και στα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είναι στραμμένα τα βλέμματα των γερμανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ, με το Der Spiegel να παρατηρεί στην online έκδοσή του ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση υποτάσσονται στην διεθνή εντολή για περικοπές, ωστόσο η συμφωνία ναυάγησε προσωρινά στο ζήτημα της μείωσης των συντάξεων. Για «δραματικές εξελίξεις» κάνει λόγο το περιοδικό Stern στην ηλεκτρονική του έκδοση, περιγράφοντας τα κυριότερα σημεία του πακέτου των περικοπών.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε χθες τη σύγκλιση του Eurogroup για σήμερα το βράδυ στις εκτονώνοντας κάπως την κατάσταση, καθώς με την κίνηση αυτή εμμέσως πλην σαφώς έδειξε ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οδηγείται μάλλον σε θετική κατάληξη. Στην αποψινή έκτακτη συνεδρίαση θα εξεταστεί διεξοδικά η νέα δανειακή σύμβαση, καθώς επίσης και η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI. Στο Βερολίνο ο εκνευρισμός ήταν χθες «χειροπιαστός». Το αντιλαμβανόταν κανείς από το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου. Είναι σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παρακολουθούσαν από το πρωί με έκπληξη και απόγνωση τα τεκταινόμενα στην Αθήνα, αναμένοντας να ολοκληρωθούν επιτέλους οι διαπραγματεύσεις. Η ανακοίνωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μπορεί να εκτόνωσε την κατάσταση, ωστόσο, οι αναλυτές στη Γερμανία δεν συμμερίζονται την ψυχραιμία του κ. Γιούνκερ και το κλίμα για την Αθήνα εξακολουθεί να είναι βαρύ.

Επικρίσεις από τον τύπο

Ενδεικτικό το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που επισημαίνει ότι «ο βαθμός της ανευθυνότητας των ελλήνων πολιτικών έναντι των Ελλήνων αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων δεν μπορεί να εκφραστεί πλέον με λόγια». Την ίδια ώρα αναλυτές υπενθυμίζουν ότι παρά τη διαφαινόμενη συμφωνία στην Αθήνα υπάρχουν ακόμη πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως η έκβαση του PSI, ο αριθμός των τραπεζών που θα συμμετάσχουν τελικά όταν κατατεθεί η προσφορά της ελληνικής πλευράς, το ενδεχόμενο αύξησης των πόρων του 2ου πακέτου βοήθειας κλπ. Επίσης, αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τη Γερμανία να σκοπεύει να εγκρίνει με δόσεις τη νέα δανειακή σύμβαση. Καταρχήν μόνον τα 30 δισ. που προορίζονται για τις τράπεζες στο πλαίσιο του PSI και αργότερα τα υπόλοιπα 100 δισ., δίνοντας έτσι η ίδια νέα παράταση στην αγωνία.

www.skai.gr

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο

Μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού και 32% στους νεοεισερχόμενους μέχρι 25 ετών, προβλέπει το νέο μνημόνιο, ενώ ο μισθός που θα προκύψει θα παραμείνει «παγωμένος» έως την λήξη του προγράμματος που η χώρα μας καλείται να υπογράψει.

Ως προς την μετενέργεια, το διάστημα μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης, από έξι μήνες που είναι σήμερα, θα περιοριστεί στους τρεις.

Μετά τη λήξη του τριμήνου, εάν δεν έχει επέλθει νέα κλαδική σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση. Κατά τη διάρκεια της μετενέργειας, θα διατηρηθούν τα γενικά επιδόματα παιδιών, εκπαίδευσης και επικινδυνότητας.

Στο θέμα της διαιτησίας δεν θα μπορούν να προσφύγουν μονομερώς είτε οι εργοδότες είτε οι εργαζόμενοι, καθώς θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών και η απόφαση του ΟΜΕΔ θα αφορά μόνο το ύψος των μισθών.

Στις ΔΕΚΟ η βασική αλλαγή είναι η κατάργηση της μονιμότητας.

Τέλος, προβλέπεται μείωση των ειδικών μισθολογίων έως τον Ιούνιο, επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων και αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015.

Αναλυτικά

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012

Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.

-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.

-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.

-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).

-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).

-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

-Προσαρμογή βασικού μισθού

-Μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.

-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).

-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.

-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.

-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

-Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

-Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.

-Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.

-Διατήρηση προσλήψεων 1:5.

-Εργασιακή εφεδρεία.

-Μείωση συμβασιούχων.

-Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

www.skai.gr

Εκλογές στις 4 Μαρτίου ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης στη Βουλή

Εκλογές στις 4 Μάρτη ζήτησε από το βήμα της Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Να κάνουμε το αυτονόητο: να προχωρήσουμε σε εκλογές στις 4 Μάρτη. Να ανατρέψουν όλα τα κόμματα την άρρωστη αυτή κατάσταση» είπε ο βουλευτής, ενώ υποστήριξε ότι στην κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα «ταιριάζει η "Θεία Κωμωδία" του Δάντη στο Τρίτο Άσμα (μετάφραση Κ. Καβάφη): "το τσούρμο των τιποτένιων που αποστρέφεται και ο Θεός και οι εχθροί του. Αυτοί οι κακόμοιροι, που ποτές τους δεν ήταν ζωντανοί". Το Τρίτο Άσμα ήταν η κόλαση».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης ορμώμενος από την ποιητική διάθεση του βουλευτή, είπε ότι περισσότερο θα βοηθήσει η ορθολογική σκέψη, μίλησε για μία δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά και για μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εν ονόματι του έθνους πως θα βρει λύσεις. Εκτίμησε δε, ότι είναι θετικό το ότι τα γεγονός ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που εκφράζει σε πρώτο επίπεδο μια μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σε δεύτερο επίπεδο μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

www.skai.gr

ΠΟΙΟΝ ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ;



kohn_bentit-1-naiΣήμερα βραβεύεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο αρχηγός των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίντ «για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη Χώρα μας τα τελευταία έτη».
Δεν γνωρίζουν ίσως οι πρυτανικές αρχές περί παιδοφιλίας, αλλά όφειλαν να γνωρίζουν ότι στις 8 Νοεμβρίου 2010, ο κύριος Μπεντίτ εξέφρασε την άποψη στο Euronews σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας, ότι η Κύπρος είναι ένα μεγάλο εμπόδιο και ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να υπάρχει άμεση οικονομική ανταλλαγή με την βόρεια Κύπρο.
Για να γίνει αυτό, είπε «η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει πίεση για να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της βορείου Κύπρου (!). Μετά οι Τούρκοι να ανοίξουν τα λιμάνια τους στους Ελληνοκύπριους».
Ως προς το σκοπιανό, στην ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο το 2008, ο κύριος Μπεντίτ είπε σχετικά με το πρόβλημα πως: «Είναι γελοίο (…) πρέπει να παρθεί πια η απόφαση, Μακεδονία ίσον Μακεδονία και λέγεται Μακεδονία, αυτό πρέπει να το δεχθεί πλέον η Ελλάδα».
Για όλα αυτά, τον τιμά το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

www.liako.gr

Τρόικα: "Έχετε 15 ημέρες προθεσμία για να συμφωνήσετε" - Τα βρήκαν σε όλα εκτός από τις επικουρικές

- Στις 19.00 το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα
- Όλα τελείωσαν στις 6 το πρωί - Υπάρχουν ζητήματα προς διευκρίνηση είπε ο Ε. Βενιζέλος λίγο πριν φύγει για Βρυξέλλες
- Μεγάλο αγκάθι οι συντάξεις – Τρύπα 300 εκατομμυρίων ευρώ
- Σαμαράς: Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο και να μην κοπούν οι συντάξεις
- Μπεγλίτης: "Εμμονή του κ. Σαμαρά να περικοπούν οι κύριες συντάξεις"
- Μυστήριο για το εάν παραμένει ο Γ. Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Τουλάχιστον 8 ώρες η συνεδρίαση των Πολιτικών Αρχηγών με τον Λ. Παπαδήμο και το Οικονομικό Επιτελείο. Υπήρξε δραματική διαπραγμάτευση, παράλληλα, με κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τελικά λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα οι συνάντηση ολοκληρώθηκε, χωρίς όμως να υπάρξει οριστική συμφωνία σε όλα.

Διαβάστε εδώ όλα τα μέτρα – φωτιά που προβλέπει το νέο μνημόνιο

Ωστόσο οι αρχηγοί είχαν μια “ευρεία συμφωνία” σε πολλά καυτά ζητήματα με το θέμα των συντάξεων, επικουρικών και κανονικών, να παραμένει το μεγάλο αγκάθι.

Οι εταίροι και δανειστές μας απαιτούν να κλείσει μια τρύπα της τάξης των 300 εκατομμυρίων στον τομέα αυτό και οι ενστάσεις Ν.Δ. και ΛΑΟΣ κρατούν το ζήτημα ανοιχτό.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης των αρχηγών την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η τρόικα για μια ακόμη φορά.

Ήταν μια ακόμη δραματική διαπραγμάτευση που κράτησε μέχρι τις έξι.

Νωρίτερα, βγαίνοντας από το Μέγαρο ο Ε. Βενιζέλος έκανε δήλωσε σε δραματικό ύφος:

“Φεύγω για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα το Eurogroup να λάβει μία θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα, από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση της χώρας τα επόμενα χρόνια...εάν η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική.Απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, ζητήματα τα οποία εξαρτώνται από την συνείδηση ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι κατ'εντολή του ελληνικού λαού παίζουν έναν κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ιδίως μάλιστα όταν φιλοδοξούν να παίξουν έναν κρισιμότερο ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου αυτού. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από πολλές ώρες, έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα, πλην ενός. Βεβαίως, όπως έχω πει κατ'επανάληψη, η διαπραγμάτευση είναι Λερναία Ύδρα. Όταν αφήνουμε ένα ζήτημα ανοιχτό, μπορεί η άλλη πλευρά να ανοίξει δύο"

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν και εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος που συνοδεύει τη χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Συμφώνησαν σε όλα τα σημεία του προγράμματος με εξαίρεση ένα το οποίο απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα. Η συζήτηση αυτή θα γίνει αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».

Σε δεύτερη ανακοίνωση προστέθηκε η φράση ότι "ο κ.Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις" ενώ αντικαταστάθηκε και η φράση “συμφώνησαν σε όλα” από τη φράση “υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα σημεία του προγράμματος”.

Νωρίτερα ο Γ. Καρατζαφέρης αποχωρώντας πρώτος από τους τρεις αρχηγούς μίλησε για μια ακόμη φορά με χρησμούς... “Ο αρνηθείς δε μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι όχι θα ξανάλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- σε όλη τη ζωή του” είπε χρησιμοποιώντας στοίχο του Καβάφη και συνέχισε έξω από τα γραφεία του κόμματός του:
“Ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Τιμώ την προσπάθεια όλων, του πρωθυπουργού και των αρχηγών. Ομως επειδή η χώρα περνάει μια πολύ μεγάλη δοκιμασία, δεν μπορώ μέσα σε μία ώρα να απαντήσω έτσι και να προσδιορίσω το μέλλον της χώρας για 40 χρόνια, χωρίς τις διαβεβαιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου κατέθεσα τις ενστάσεις μου και τους είπα "όποιες σωστές αποφάσεις πάρετε θα είμαι κοντά. Παρέμεινα μέσα για να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά στα θέματα των επικουρικών συντάξεων”.

Ο Αντώνης Σαμαράς από τα γραφεία του κόμματός του επιβεβαίωσε ότι το μεγάλο αγκάθι είναι οι συντάξεις και ανέφερε:
"Ξέρω ότι, για ορισμένους, είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται. Και να διαπραγματεύονται σκληρά όταν πρέπει για τον απλό τον κόσμο. Η διαπραγμάτευση αυτή συνεχίζεται. Αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Υπάρχει ένα θέμα ακόμα. Έχει να κάνει με τις συντάξεις. Αυτές τις ώρες τις δύσκολες πρέπει να κοιτάμε τον απλό τον κόσμο, τον συνταξιούχο. Δεν έχω δικαίωμα να μην το κάνω, δεν έχω δικαίωμα να μην διαπραγματεύομαι σκληρά. Και ουδόλως με ενδιαφέρει, αν διάφοροι αυτή τη θέση την παρεξηγούν. Και προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν διαφορετικά. Η θέση αυτή είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης και είναι θέση που πρέπει κανείς να έχει σε τέτοιες ώρες κρίσεως, μεγάλης κρίσεως, μεγάλου πόνου του κόσμου. Γι' αυτό και οι συντάξεις έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο. Τα πράγματα, όμως, είναι δύσκολα και γι' αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η διαπραγμάτευση. Θα τη συνεχίσω».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά καταλογίζοντάς του εμμονή στο ζήτημα το οποίο θα δούμε ότι πολύ γρήγορα θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο αδιέξοδο στο επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα άνοιξε τον δρόμο στην συζήτηση για ενδεχόμενη μείωση και των κύριων συντάξεων.
Είπε μάλιστα πως σε αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αντιτάχθηκε.

Δεν θα γίνει νέα σύσκεψη αρχηγών – Κανονικά το Eurogroup

Μετά από αυτές τις εξελίξεις συμφωνήθηκε να μην υπάρξει και νέα συνάντηση αρχηγών, οι οποίο εξουσιοδότησαν τον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί προσωπικά τα ανοιχτά ζητήματα.
Εν αναμονή των τελικών αυτών διαπραγματεύσεων είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας για να επικυρώσουν τη συμφωνία το απόγευμα σε μια συνεδρίαση του eurogroup που επίσης αναμένεται να είναι δραματική.
Η φράση “φεύγω με την ελπίδα να διεξαχθεί το eurogroup” που χρησιμοποίησε ο Ε. Βενιζέλος δείχνει ωστόσο ότι τα ζητήματα που μένουν να διευκρινιστούν είναι κρίσιμα και μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές.

www.newsit.gr

Φοροφυγάδες οι Τροϊκανοί: Κυκλοφορούν με θωρακισμένο χωρίς να πληρώσουν δασμούς!

Το δημόσιο έχασε έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ


Φοροφυγάδες οι Τροϊκανοί: Κυκλοφορούν με θωρακισμένο χωρίς να πληρώσουν δασμούς! Το δημόσιο έχασε έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ

Με ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA-Land Cruiser, απαλλαγμένο από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ, κυκλοφορούν στην χώρα μας οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ! Την ίδια στιγμή που επιβάλλουν νέα επώδυνα μέτρα, καταλογίζοντας στην ελληνική πλευρά ολιγωρία ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεών της, δίνουν πρώτοι το «κακό παράδειγμα», έστω σε επίπεδο συμβολισμού.
Πάντως, για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου «ούτε γάτα – ούτε ζημιά», αφού όπως επισημαίνει σε αναλυτική έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Γ. Ανατολάκη, σύμφωνα με τα ισχύοντα το ΔΝΤ ως διεθνής οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο…
Συγκεκριμένα, στο έγγραφό του ο κ. Οικονόμου επικαλείται την Συμφωνία Ίδρυσης του ΔΝΤ και την διεθνή σύμβαση περί προνομίων και ασυλιών των ειδικευμένων οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών, που κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή το 1976, και ορίζει ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιοδήποτε δασμό και φόρο».
Επίσης, επικαλείται και τον Κοινοτικό Κανονισμό, βάσει του οποίου τα κράτη-μέλη δύνανται να χορηγούν απαλλαγές από δασμούς δυνάμει συμφωνιών ή συμφωνιών έδρας, στις οποίες συμβαλλόμενο μέρος είναι διεθνής οργανισμός. Όσον αφορά τον ΦΠΑ, επισημαίνει ότι στον κώδικα ΦΠΑ, που έχει κυρωθεί με νόμο από το 2000, ορίζεται ότι απαλλάσσεται (από τον ΦΠΑ) η εισαγωγή αγαθών για τις ανάγκες αναγνωρισμένων από την Ελλάδα διεθνών οργανισμών.
Στην αναλυτική απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι με τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά οχήματα και απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης με όρους και προϋποθέσεις.
Ενώ σημειώνει επίσης ότι ο ειδικός φόρος πολυτελείας δεν επιβάλλεται σε αναγνωρισμένους Διεθνείς Οργανισμούς στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο προβλέπεται από τις συμβάσεις για την ίδρυσή τους ή όταν από τις συμφωνίες για την έδρα τους προβλέπεται ότι απαλλάσσονται παντός φόρου.

Όσον αφορά την θωράκιση του οχήματος, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι βάσει του ισχύοντος καθεστώτος «η επιβάρυνση από το τέλος ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων που φέρουν ειδική θωράκιση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό που προκύπτει για τα όμοια ίδιου τύπου επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς ειδική θωράκιση» και ακόμη ότι «η ειδική θωράκιση -ανεξάρτητα αν αποτελεί συνήθη ή έξτρα εξοπλισμό- δεν λαμβάνεται υπόψη για τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας επιβολής του τέλους ταξινόμησης».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός «με την αριθ. 36315/06.07.2011 διασάφηση εισαγωγής που κατατέθηκε στο Ε' Τελωνείο Πειραιά τέθηκε σε ελεύθερη κυκλοφορία και ανάλωση ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA-Land Cruiser, καταγωγής Ιαπωνίας, με παραλήπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με απαλλαγή από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ», ενώ διευκρινίζει ότι η υπαγωγή στον αντίστοιχο συντελεστή τέλους ταξινόμησης πραγματοποιήθηκε με βάση το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος και η φορολογητέα αξία για σκοπούς ΦΠΑ έχει διαμορφωθεί βάσει τιμολογίου, το οποίο περιλαμβάνει την αξία του οχήματος και την αξία θωράκισης.
Όσον αφορά τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης, επισημαίνει ότι έχει ληφθεί υπόψη η αξία του οχήματος μη συμπεριλαμβανομένης της αξίας θωράκισης, «ωστόσο οι εν λόγω φορολογικές επιβαρύνσεις αποτέλεσαν αντικείμενο απαλλαγής βάσει των προαναφερθεισών διατάξεων», όπως τονίζει.
Πάντως, σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Ανατολάκη, κάθε ιδιοκτήτης θωρακισμένου οχήματος οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρείας που πραγματοποίησε την θωράκιση του οχήματος, αλλά στην περίπτωση του ΔΝΤ δεν ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία διότι εκτελωνίστηκε ως απλό όχημα με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ.

Πηγή: tovima.gr

H φτωχοποίηση στην τελική ευθεία- Θέλουν να ζουμε με 10 ευρώ την ημέρα...

Δείτε παραδείγματα


H φτωχοποίηση στην τελική ευθεία- Θέλουν να ζουμε με 10 ευρώ την ημέρα... Δείτε παραδείγματα

Για την απόλυτη σφαγή στους μισθούς όταν περικοπεί κατά 22% ο κατώτατος μισθός κάνουν λόγο οι εργατολόγοι ενώ όταν μιλάμε για μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές  συντάξεις λένε πως πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.Μπορεί λοιπόν όπως λένε οι ειδικοί  να διασώθηκε όπως τουλάχιστον φαίνεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά έπαψε να υπάρχει ο 11ος και 12ος μισθός.
Οπως χαρακτηριστικά δηλωσε στο Newsit o γνωστός εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης " εξέλιξη αυτή κατακρεουργεί τις αποδοχές των εργαζομένων ειτε αυτοί θα πληρώνονται με μισθό είτε με ημερομίσθιο και μάλιστα ανεξαρτήτως ποιας συλλογική σύμβασης εργασίας πληρώνοντας μέχρι τώρα. Θα θίξει και τους εργαζόμενους με καθεστώς εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας όσο και αυτούς που πληρώνονται με κλαδικές και επαγγελματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Δηλαδή στην πραγματικότητα πρόκειται για κατάργηση και με νομοθετικό τρόπο των ελαχίστων ορίων ασφαλείας των κατώτερων μισθών και ημερομισθίων".

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

- ενας εργαζόμενος άγαμος που πληρώνεται με το κατώτερο όριο, δηλαδή τον μισθό των 751 ευρώ, με την περικοπή του 22% θα φτάσει στα 601 ευρώ μικτές αποδοχές, μείον τις κρατήσεις που έχουν αυξηθεί με τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις θα έχει καθάρα στην τσέπη του 462 ευρώ τον μήνα. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό λίγο πάνω από τα 10 ευρώ την ημέρα στη τσέπη του εργαζόμενου.

- ενας έγγαμος δίχως παιδί παίρνει σημερα 826 ευρώ, με την περικοπή του 22% θα φτάσει στα 644 ευρώ μικτά και μόλις 495 ευρώ καθαρά.

- ένας έγγαμος με τρεις τριετίες, δηλαδή προϋπηρεσία 9 χρόνια και έχει 2 παιδιά θα έπαιρνε σήμερα 1037 ευρώ το οποίο με την περικοπή του 22% φτάνει τα 808 ευρώ μικτά και καθαρά τα 621 ευρώ μόλις.

"Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως πολύ μικρή σημασία είχε η σχετική συζήτηση για τον 13ο και 14ο μισθό με την έννοια ότι η περικοπή του βασικού μισθού και των ημερομισθίων οδηγεί στο να υπάρχουν μισθοί πείνας και όταν μιλήσουμε για καθαρά ποσά κάνουμε λόγο για 10 και 15 ευρώ με τα οποία καλείται να περάσει την κάθε μέρα μια οικογένεια που συχνά έχει τουλάχιστον το ένα μέλος της άνεργο" είπε ο κύριος Περπατάρης.

ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

"Μια σειρά παροχών οπως ειναι το επίδομα ανεργίας, το επίδομα τοκετού και το επίδομα μητρότητας παρακολουθεί το ύψος των αποδοχών και των ημερομισθίων που ορίζονται από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας" εξηγεί ο εργατολογος.

Ειδικότερα στο επίδομα ανεργίας η περικοπή αυτή φτάνει από τα 461 ευρώ που είναι σήμερα στα 360 ευρώ και στο επίπεδο του ημερομισθίου από τα 33,5 ευρώ που είναι σήμερα στα 26,19 ευρώ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό συμπαρασύρει οχι μόνο τις παροχές αλλά και τα ύψη των αποζημιώσεων απόλυσης. Θυμίζω πως ο καθορισμός της αποζημίωσης απόλυσης που πλέον καταβάλλεται με δόσεις δίμηνες περιλαμβάνει τις αποδοχές του τελευταίου μήνα απασχόλησης πριν την απόλυση. Επομένως η περικοπή του 22% σημαίνει στην πραγματικότητα και περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης ανεξαρτήτου του χρόνου προϋπηρεσίας.

ΜΕΙΩΣΗ 15% ΜΕΣΟΣΤΑΘΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

"Εδώ μιλάμε οχι μόνο για διπλή σφαγή αλλά για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Εδώ σημαίνει ότι θα έχουμε περικοπες σε οποιοδηποτε ποσό επικουρικής σύνταξης που είναι πάνω από τα 150 ευρώ που είναι ένα εξαιρετικά χαμηλό όριο στη πραγματικότητα. Εγω θα έλεγα ότι ουσιαστικά πρόκειται για κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και θα επιβληθούν στο όνομα του 2ου μνημονιου και στην πραγματικότητα η έννοια και η ύπαρξη της επικουρικής σύνταξης θα συμπαρασύρει και τις κύριες συντάξεις.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:
- επικουρική σύνταξη των 200 ευρώ με μεσοσταθμική μείωση 15% απο τα 150 ευρώ και πάνω θα πάει στα 185 ευρώ.
- επικουρική σύνταξη των 400 ευρώ με μείωση 15% από τα 150 ευρώ κα πάνω θα πάει στα 362,5 ευρώ.
- επικουρική σύνταξη των 600 ευρώ με μείωση 15% από τα 150 ευρώ και πάνω θα πάει στα 532 ευρώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ποσά αυτά είναι υπολογισμένα με μείωση 15% και θεωρείται βέβαιο πως από τα ποσά των 250 με 300 ευρώ και πάνω οι μειώσεις θα φτάσουν στο 20% με 30% και άρα οι πραγματικές μειώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

www.thebest.gr

Στα λευκά τα ορεινά της Αχαΐας -Απαραίτητες οι αλυσίδες - Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή


Στα λευκά τα ορεινά της Αχαΐας -Απαραίτητες οι αλυσίδες - Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Στα λευκά έχει ντυθεί η ορεινή Αχαΐα και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη για την κίνηση των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο. Όλο το δίκτυο των Καλαβρύτων χρειάζεται αλυσίδες, ενώ σύμφωνα με τις  προβλέψεις των μετεορολόγων το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και κεντρικά της χώρας και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Κυριακή, φαινόμενο το οποίο θα είναι παροδικό καθώς από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει νέα πτώση. Πιο αναλυτικά:
Σήμερα Πέμπτη

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου. Στα νότια της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια από -03 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι
άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 02 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι
άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά θαλάσσια 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετούς.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη  δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως στα βόρεια. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -6 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -4 έως 2 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 με βαθμιαία εξασθένηση και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες στα βόρεια και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. Στα δυτικά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.
Σάββατο
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Από το απόγευμα θα χιονίσει στα βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. Στα δυτικά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπου στα κεντρικά και βόρεια.
Κυριακή
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στο βόρεια Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο . Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
Δευτέρα
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες. Που γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά και στα κεντρικά.


www.thebest.gr

Χωρίς φαγητό οι φυλακές Πάτρας και Αλικαρνασσού

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες κράτησης...


Χωρίς φαγητό οι φυλακές Πάτρας και Αλικαρνασσού Τριτοκοσμικές οι συνθήκες κράτησης...

Καζάνι που βράζει οι ελληνικές φυλακές με χιλιάδες κρατούμενους στοιβαγμένους κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και χωρίς φαγητό και το προσωπικό να διαμαρτύρεται για σειρά προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κλάδο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.
Χωρίς φαγητό
Στις φυλακές της Πάτρας και της Αλικαρνασσού, όπου σήμερα κρατούνται περίπου 1.000 άτομα, οι φυλακισμένοι στερούνται την τροφή. Οι καταγγελίες που πέρασαν τα κάγκελα των φυλακών και είδαν πριν δύο ημέρες το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για κλειστά μαγειρεία λόγω έλλειψης χρημάτων αφήνοντας νηστικούς τους περισσότερους φυλακισμένους.

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων που απασχολούνται στα μαγειρεία, αποφάσισε να προχωρήσει στην εξωτερική προμήθεια γευμάτων, αλλά μόνο για τους ασθενείς!
Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αγοράσουν τρόφιμα από τις καντίνες ή να μείνουν νηστικοί. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 60% των εγκλείστων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι φτωχοί και δεν μπορούν να προμηθευτούν τα στοιχειώδη είδη διατροφής και υγιεινής, γίνεται κατανοητό πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.
Στη Λάρισα
Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες και η φυλακή της Λάρισας, με τους κρατούμενους να διαμαρτύρονται  για τον υπερκορεσμό των εγκαταστάσεων και την κατάσταση που επικρατεί ως εκ τούτου στο ίδρυμα. Οι κρατούμενοι σε καθημερινή βάση παραμένουν έξω από τα κελιά τους για ένα δίωρο περίπου, μεταξύ γεύματος και απογευματινού προαυλισμού.
Το αδιαχώρητο σε Κορυδαλλό και Χαλκίδα
Με κλείσιμο των φυλακών απειλούν οι διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού και Χαλκίδα με έγγραφο τους στις αρμόδιες αρχές, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη χώρων στα σωφρονιστικά καταστήματα τα οποία χαρακτηρίζονται υπερπλήρη.
Οι διευθυντές των δύο αυτών φυλακών απέστειλαν πρόσφατα έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν.
Χαρακτηριστικό ήταν το έγγραφο του διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού που  υπογραμμίζει: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους».
Κρατούμενοι κοιμούνται στους διαδρόμους
Σε ότι αφορά το σωφρονιστικό κατάστημα των Ιωαννίνων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι αλλά και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι γνωστά, αλλά αντί αυτά να αντιμετωπίζονται, συνεχώς διογκώνονται.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 260, την στιγμή που η φυλακή έχει δυναμικότητα 90 κρατουμένων, ενώ υπάρχουν αιτήματα για την κράτηση ακόμη 50 κρατουμένων που βρίσκονται σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με καταγγελίες των υπαλλήλων δεν είναι λίγες οι φορές που κρατούμενοι κοιμούνται ακόμη και στους διαδρόμους των φυλακών μιας και στα κελιά επικρατεί το αδιαχώρητο.
Και όμως…φυλακές υπάρχουν
Την ίδια ώρα υπάρχουν σωφρονιστικά καταστήματα που, ενώ είναι σχεδόν έτοιμα από το 2009, δεν λειτουργούν.
Πρόκειται για τρία σωφρονιστικά καταστήματα, στη Νιγρίτα Σερρών, τη Δράμα και τα Χανιά, που πριν από τρία χρόνια είχαν φθάσει σε σημείο αποπεράτωσης, στη συνέχεια όμως οι εργασίες πάγωσαν, καθώς από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκαν μόνον 5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των υποδομών του.

Πηγή: protothema.gr

Πάτρα: Τραγικές στιγμές - Στα αζήτητα ο άστεγος που βρέθηκε νεκρός έξω από το ΠΓΝΠ

Δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα στοιχεία του - Προ ημερών βρέθηκε παππούς πεσμένος στο έδαφος


Πάτρα: Τραγικές στιγμές - Στα αζήτητα ο άστεγος που βρέθηκε νεκρός έξω από το ΠΓΝΠ Δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα στοιχεία του - Προ ημερών βρέθηκε παππούς πεσμένος στο έδαφος

Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας βρίσκεται ο άνδρας που βρέθηκε χθες νεκρός έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα.Η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί από την Αστυνομία, ωστόσο η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα 55.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου ήρθε σε επαφή με τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να αναζητηθούν τα στοιχεία του , ωστόσο ακόμα δεν έχουν βρεθεί, ενώ πιθανότατα τη διαδικασία της ταφής του θα αναλάβει ο Δήμος.
Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό.Προ ημερών στο κέντρο της Πάτρας, κοντά στην πλατεία Μαρούδα βρέθηκε  ένας ακόμα άνδρας, πεσμένος στο έδαφος. Πολίτης που τον εντόπισε ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και με ασθενοφόρο διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου και παραμένει.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα Θεοχάρης Μασσαράς, η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και ο Κοινωνικός τομέας συνεργάστηκαν για να εντοπίσουν τα στοιχεία του μιας και ο παππούς δεν μπορεί να μιλήσει και δεν έχει έγγραφα πάνω του, που να αποδεικνύουν ποιος είναι.
Το ζήτημα είναι ότι η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. "Αρχίζει και διογκώνεται το πρόβλημα. Τα πράγματα αγριεύουν και ο Δήμος με 3 - 4 κοινωνικούς λειτουργούς τι να κάνει;" δηλώνει ο κ. Μασσαράς και παρακαλεί όποιον εντοπίσει κάποιον άστεγο να επικοινωνήσει με τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου στα τηλέφωνα: 2610 - 390.981,             2610 - 390963       και             6974477683      , οποιαδήποτε ώρα.


www.thebest.gr

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ρωσική δύναμη της «Αποκάλυψης» σε Α.Μεσόγειο, Kύθηρα, Κύπρο!



Μια τεράστια πυρηνική ναυτική δύναμη, η οποία πλέον θα φτάνει μέχρι τις ελληνικές ακτές, ξεκίνησε να στήνει η Ρωσία, με πρόγραμμα μαζικών ναυπηγήσεων υποβρυχίων βαλλιστικών πυρηνικών βλημάτων (SLBM), αλλά και επιθετικών υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η αλλαγή επιχειρησιακού δόγματος του ρωσικού Ναυτικού που επιστρέφει στα πρότυπα της σοβιετικής αυτοκρατορίας, με παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτή την φορά με τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα να αντικαθιστά το σφυροδρέπανο στην σημαία του.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Βλαντίμιρ Βισότσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα ρωσικά ΜΜΕ σε τέσσερις μήνες από σήμερα, τον Ιούνιο του 2012, τα ρωσικά υποβρύχια SLBM (πυρηνικά υποβρύχια πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων) θα ξεκινήσουν περιπολίες σε όλο τον πλανήτη και ειδικά σε περιοχές που πλέον δεν πλησίαζαν, όπως η Μεσόγειος, οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ο Ειρηνικός Ωκεανός και ο Ινδικός Ωκεανός.

Στόχος της ηγεσίας του ρωσικού Ναυτικού είναι να πλησιάσει τον αριθμό περιπολιών του πρώην σοβιετικού Ναυτικού που μέχρι το 1984 έφταναν τις 230, ενώ σήμερα είναι λιγότερες από 10 και εντοπίζονται στον Βόρειο Ατλαντικό.

Βασικό όπλο στα χέρια της ρωσικής ναυτικής ηγεσίας η ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων SLBM κλάσης Borey, και τα ήδη δέκα υπηρετούντα πυρηνικά υποβρύχια.

Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο τουλάχιστον δύο ρωσικά πυρηνικά ή επιθετικά υποβρύχιο θα περιπολούν μόνιμα στην Α.Μεσόγειο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ενεργοποίηση του αγκυροβολίου των Κυθήρων, το οποίο βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα και αποτελούσε μία από τις ημισταθερές βάσεις του σοβιετικού Στόλου μέχρι το 1990!

Υπάρχει βέβαια η βάση της Ταρτούς στη Συρία, αλλά αν τα πράγματα σε ότι αφορά την πολιτική σταθερότητα στην χώρα, επιδεινωθούν τότε υπάρχουν σκέψεις να ζητηθούν "ναυτικές διευκολύνσεις" από την Κύπρο, η οποία διασώθηκε από τον Μηχανισμό Σήριξης χάρη στα ρωσικά δάνεια.

Σύμφωνα με το μαζικό πρόγραμμα ναυπηγήσεων που ξεκινά η Ρωσική Ομοσπονδία από το 2013, εκτός από το ένα αεροπλανοφόρο (του οποίου την ναυπήγηση θα ακολουθήσουν μέχρι το 2025, άλλα τρία) μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των οκτώ υποβρυχίων κλάσης Borey και μέχρι δέκα επιθετικά υποβρύχια κλάσεως «Graney», δηλαδή υποβρυχίων-κυνηγών άλλων υποβρυχίων, κρούσης σκαφών επιφανείας και προβολής χερσαίων στόχων με βλήματα cruise.

Την ίδια στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των Borey, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος των περιπολιών ανά τον πλανήτη αναβλήθηκε η απόσυρση των γιγαντιαίων στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων τρίτης γενιάς Typhoon και θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αναβάθμισής τους ώστε να τους προσθέσουν αρκετά χρόνια – περίπου μια δεκαετία – επιχειρησιακού βίου.

Η απόσυρσή τους θα ξεκινήσει όταν ξεκινήσουν να εντάσσονται σε υπηρεσία τα οχτώ υποβρύχια κλάσεως «Borey», κάτι που αναμένεται να συμβεί περί το 2020. Στόχος της Ρωσία είναι να συνεχίσει την ναυπήγηση των Borey και μετά το 2020, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα σε υπηρεσία 15 υποβρύχια SLBM.

Βέβαια, κορυφαία θέση στην ρωσική πυρηνική αποτροπή έχουν τα νέα στρατηγικά βαλλιστικά βλήματα Bulava, τα οποία θα εξοπλίσουν και τα Borey αλλά και τα Typhoon.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του πλέον προηγμένου υποθαλάσσια εκτοξευόμενου βλήματος παγκοσμίως από το πρώτο υποβρύχιο κλάσης Borey το «Yury Dolgoruky» στα πλαίσια δοκιμών για την πιστοποίηση του προγράμματος.

Το βλήμα έχει ακτίνα δράσης μεταξύ 8 και 10.000 χλμ και μεταφέρει μέχρι 10 MIRVs από τα οποία τα οπλισμένα (γιατί υπάρχουν και ψευδοκεφαλές παραπλάνησης) μεταφέρουν μία κεφαλή των 550 kT.

Tμήμα ειδήσεων defecnenet.gr