Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις Κουτρουμάνη - τρόικας - Τα έσπασαν το βράδυ - Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση!


- H αναβολή αποδόθηκε σε "τεχνικές δυσχέρειες"
- Η τρόικα απάιτησε να κοπούν όλα τα επιδόματα ακόμα και των ανέργων, των μητέρων και των τρίτεκνων
- Άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση - Όλο το παρασκήνιο

Η εμπλοκή είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και προφανώς και οι 2 πλευρές προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να ξανακαθίσουν με νέα όπλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η αναβολή αποδόθηκε σε "τεχνικές δυσχέρειες" αλλά πίσω από αυτές τις δυο λέξεις κρύβεται και το χθεσινοβραδυνό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του τεχνικού κλιμακίου με την γ.γ. του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν καθορίσθηκε ημερομηνία της νέας συνάντησης, παρά μόνο κάποιοι την τοποθετούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Χθες, εξετάσθηκαν, στατιστικά και οικονομικά στοιχεία, με τα οποία επιχειρήθηκε να αξιολογηθεί η επίδραση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, και εκείνων που προτείνονται από την ελληνική πλευρά ή την τρόικα στην εξέλιξη της σχέσης του κόστους εργασίας με την παραγωγικότητα, ως το 2015.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κοινά αποδεκτό, με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, οικονομομετρικό μοντέλο, το οποίο να οδηγεί σε "αντικειμενικά" συμπεράσματα.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν, ότι ούτως ή άλλως στατιστικά και οικονομικά στοιχεία δεν μπορούν να απαντήσουν σε μείζονα πολιτικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η τρόικα "ρίχνει στο τραπέζι", εκτός από τη μείωση του βασικού μισθού στα επίπεδα της Ισπανίας, δηλαδή στα 641,50 ευρώ, και τις απολύσεις, το σύνολο των επιδομάτων ακόμη και των περίπου 89 κοινωνικών επιδομάτων.
Πρόκειται για επιδόματα και παροχές σε ανέργους, μητέρες, τρίτεκνους ή πολύτεκνους, ειδικά επιδόματα του υπουργείου Υγείας και παροχές του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Η τρόικα θεωρεί "επιδόματα" και τον 13ο και 14ο μισθό. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, τα δώρα περιλαμβάνονται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μια νομοθετική παρέμβαση στο θέμα αυτό, προσκρούει σε διατάξεις του κοινοτικού δικαίου του ελληνικού συντάγματος και σε διεθνείς συμβάσεις, ενώ πλήττει την αρχή της οικονομικής ελευθερίας, μέρος της οποίας αποτελεί η ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την Πέμπτη, η νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ενώ εντός της εβδομάδας επίσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, για την απομείωση του ελληνικού χρέους, και να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα συμφωνία.


www.newsit.gr

Αχαία: Σε επιφυλακή η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Δυο εκχιονιστικά κινούνται ήδη στο ορεινό οδικό δίκτυο


Αχαία: Σε επιφυλακή η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας  Δυο εκχιονιστικά κινούνται ήδη στο ορεινό οδικό δίκτυο

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ύστερα από εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γρήγορη Αλεξόπουλου και μετά από το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ήδη, από το πρωί της Τρίτης δυο εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας για την αντιμετώπιση του πάγου και την ρίψη αλατιού στους δρόμους ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τόσο στο εργοτάξιο Σκεπαστού όσο και στο εργοτάξιο του Χαράδρου.
Το ένα από τα δυο εκχιονιστικά κινείται στον άξονα Χαλανδρίτσα – Βλασία- Καλάβρυτα- Κερνίτσα- Πούντα και το δεύτερο στην πλευρά Αιγίου – Φτέρης. Στο μεταξύ μικρής έκτασης κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή Πλατανιώτισσας αντιμετωπίστηκε άμεσα από μηχάνημα της Περιφέρειας.
Στο εργοτάξιο Χαράδρου βρίσκονται σε επιφυλακή δυο γκρέιντερ, ένας φορτωτής και ένα ακόμη εκχιονιστικό μηχάνημα («αλατιέρα») ενώ στο Σκεπαστό σε επιφυλακή βρίσκονται δυο ακόμη μηχανήματα. Ανάλογη προετοιμασία έχει γίνει και από τους Δήμους ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν από την κακοκαιρία.


www.thebest.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής, «όχι» της Αθήνας σε επιτροπεία και «ψαλίδι» σε μισθούς



Ο πρωθυπουργός συνομιλεί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι
Ο πρωθυπουργός συνομιλεί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, στην επίσημη ατζέντα της οποίας βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Θεωρείται βέβαιο ότι ανεπισήμως θα συζητηθεί το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα σε όλες τις παραμέτρους του.

Την ίδια ώρα αναμένεται να κλείσει από μέρα σε μέρα η διαπραγμάτευση για το PSI, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δέχεται τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά και έχει φουντώσει η συζήτηση για τη γερμανική πρόταση περί επιτρόπου για τον προϋπολογισμό.

Η ελληνική γραμμή για τη διαπραγμάτευση μπορεί να συνοψισθεί στη φράση: η χώρα μπορεί να κάνει θυσίες, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ταπεινωτικούς όρους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να δώσει μάχη για τη διάσωση του κατώτατου και του 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σκοπεύει να κάνει μια ενημέρωση στους ομολόγους του για την πορεία των ελληνικών θεμάτων, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ για τη χώρα μας και θα τονίσει πως η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες αλλαγές.
Ο κ. Παπαδήμος θα ξεκαθαρίσει -σύμφωνα και με τη συνεννόηση που έκανε με τους πολιτικούς αρχηγούς- ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί επιτροπεία, ενώ στόχος είναι να μην περάσει η πρόταση της τρόικας για κατάργηση 13ου - 14ου μισθού αλλά και η περικοπή του κατώτατου. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η χθεσινή συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Μανουέλ Μπαρόζο.
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο κ. Παπαδήμος να έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου, όπως ανέφεραν κάποιες πληροφορίες, ενώ «θολό» παραμένει το τοπίο σχετικά με μια ενδεχόμενη σύνοδο σε επίπεδο των 17 της Ευρωζώνης, ή μια πιο μικρής ομάδας κρατών-μελών, μετά τη σύνοδο των 27.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το ελληνικό θέμα έβαλαν εκτάκτως στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής τέσσερις χώρες, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο, ώστε να απαντήσει την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις των ηγετών

Στα σχόλια των Ευρωπαίων ηγετών, κατά την προσέλευσή τους στη Σύνοδο, μονοπώλησε σχεδόν η γερμανική πρόταση για ορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Νομίζω ότι κάνουμε μια συζήτηση που δεν θα έπρεπε. Αφορά το πως η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει στήριξη ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συμμορφωθεί, άρα υπάρχουν στόχοι. Αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο εάν η Ελλάδα και άλλες χώρες το συζητήσουν αυτό. Για αυτό το λόγο δεν θέλω μια αμφιλεγόμενη συζήτηση, αλλά μια εποικοδομητική που να είναι πετυχημένη. Πετυχημένη για τους πολίτες της Ελλάδας και τίποτα άλλο».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν τάχθηκε κατά της επιτροπείας: «Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε έναν επίτροπο για μία χώρα. Προτιμώ η Κομισιόν να εργαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως και με άλλες χώρες του προγράμματος και να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους. Υπάρχει η τρόικα και άλλοι που κάνουν αυτή τη δουλειά».

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε την Ελλάδα. Εάν είμαστε προετοιμασμένοι να διασφαλίσουμε στην συνθήκη ότι αυτό θα το κάνουμε σε χώρες που συνεχώς είναι εκτός στόχων, τότε δεν είναι αντίθετος, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το έχουμε αυτό μόνο σε σχέση με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου αλλά χωρίς αμφιβολία θα μιλήσουμε για αυτό».

Τέλος, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τόνισε: «Ποτέ δεν σχολιάζω προτάσεις συναδέλφων ενόψει της συνόδου αλλά σε γενικές γραμμές γνωρίζετε τη θέση της Ολλανδίας... Εάν είμαστε προετοιμασμένοι, στην περίπτωση της Ελλάδας, προκειμένου να βοηθήσουμε την Ελλάδα, και προς το δικό μας συμφέρον, να ξεπεράσει αυτή την δύσκολη περίοδο, περιμένουμε να εφαρμόσουν τη συμφωνία πολύ αποτελεσματικά».

Τα άλλα ζητήματα της Συνόδου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα δύο Συνθήκες, μία που θα αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία, το αποκαλούμενο και «δημοσιονομικό σύμφωνο» και μία που θα αφορά το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης (ΕSM).

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό σύμφωνο, οι 26 ηγέτες (δεν μετέχει η Βρετανία) θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα τελευταία ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Ο στόχος της επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής δημοσιονομικής πειθαρχίας θα επιδιωχθεί μέσω της εγγραφής στα εθνικά συντάγματα (κατά προτίμηση) του λεγόμενου χρυσού κανόνα, που θα περιορίζει το διαρθρωτικό δημόσιο έλλειμμα σε ποσοστό 0,5% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

Ένα κράτος μέλος που θα υπογράψει τη Συνθήκη θα έχει τη δυνατότητα μετά από σχετική έκθεση της Επιτροπής ή με δική του πρωτοβουλία να προσφεύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να επαληθεύσει εάν ένα άλλο κράτος μέλος έχει εφαρμόσει σωστά το χρυσό κανόνα. Το Δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε ένα κράτος (maximum 0,1% του ΑΕΠ).

Η διακρατική συνθήκη θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι δώδεκα χώρες της ευρωζώνης θα την έχουν επικυρώσει. Αυτό το όριο παραμένει ακόμα υπό συζήτηση. Από τεχνικής απόψεως θα αποτελεί μία «διακρατική συνθήκη» η οποία όμως θα παραπέμπει στις νομικές διαδικασίες της Ε.Ε. και θα περιλαμβάνει μία ρήτρα σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ενσωματωθεί σε διάστημα πέντε ετών στο κοινοτικό δίκαιο.

Αναφορικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), οι ηγέτες θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενώ έχει αποφασιστεί ότι θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012. Ο Μηχανισμός θα έχει δανειοδοτική ικανότητα ύψους 500 δισ. ευρώ. Θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει οικονομική στήριξη σε ένα κράτος που αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά το κράτος αυτό θα είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει σε αντάλλαγμα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Επίσης θα είναι σε θέση να εξαγοράζει κρατικά ομόλογα είτε απευθείας από τα κράτη είτε στις δευτερογενείς αγορές και να στηρίζει τους εθνικούς τραπεζικούς τομείς που χρειάζονται βοήθεια.

Σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους ενός κράτους μέλους, δεν προβλέπεται a priori η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το δόγμα του ΔΝΤ. Επιπρόσθετα μόνο τα κράτη μέλη που θα επικυρώσουν τη συνθήκη για το δημοσιονομικό σύμφωνο θα έχουν πρόσβαση στον ESM.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση της δύναμης κρούσης του μηχανισμού, η Γερμανία θέλει να διατηρηθεί το «κατώφλι» των 500 δισ. ευρώ, τουλάχιστον μέχρις ότου επικυρωθεί η συνθήκη για το δημοσιονομικό σύμφωνο τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
 
www.in.gr

Αιτωλ/νια: Συνελήφθη 30χρονος για οφειλές άνω των 7.400.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Στο Θέρμο


Αιτωλ/νια: Συνελήφθη 30χρονος για οφειλές άνω των 7.400.000 ευρώ προς το Δημόσιο Στο Θέρμο

Συνελήφθη, σήμερα  το μεσημέρι, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, 30χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του 30χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 7.473.6949,31 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

www.thebest.gr

Πάτρα: Βομβαρδισμένο τοπίο η οδός Σαχτούρη όπου έγινε η επίθεση στο κλαμπ του ΠΑΟ – Φωτό

Οργισμένοι οι περίοικοι με τη στάση των Αρχών – Ζητούν επί χρόνια να φύγει το κλαμπ αλλά ουδείς ακούει

Πάτρα: Βομβαρδισμένο τοπίο η οδός Σαχτούρη όπου έγινε η επίθεση στο κλαμπ του ΠΑΟ – Φωτό Οργισμένοι οι περίοικοι με τη στάση των Αρχών – Ζητούν επί χρόνια να φύγει το κλαμπ αλλά ουδείς ακούει

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο οδός Σαχτούρη στην Πάτρα, όπου λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στο κλαμπ των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Οι περίοικοι είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι από τη στάση των Αρχών, καθώς όπως καταγγέλλουν ζητούν επί χρόνια να φύγει από την περιοχή τους η λέσχη των οπαδών, αλλά ουδείς τους ακούει.
Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας κάτοικοι και καταστηματάρχες ξεκίνησαν να αποκαθιστούν τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η ισχυρότατη έκρηξη.
Παντού στο οδόστρωμα υπάρχουν γυαλιά από σπασμένα τζάμια των πολυκατοικιών και υαλοπίνακες καταστημάτων.
Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας του ωστικού κύματος που ακολούθησε της έκρηξης αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχουν ζημιές σε όλες τις πολυκατοικίες και τα καταστήματα που βρίσκονται μεταξύ των οδών Κορίνθου και Κανακάρη, αλλά και μακρύτερα.
Ζημιές έχουν υποστεί τα σταθμευμένα οχήματα, που βρίσκονταν κοντά στη Λέσχη του Παναθηναϊκού, όπως και ένα δίκυκλο που έχει καεί ολοσχερώς.
Οι κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στο thebest.gr επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάσταση στις Αρχές, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, ώστε να κλείσει οριστικά η Λέσχη.
Μάλιστα όπως καταγγέλλουν δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επεισόδια στη γειτονιά τους, λόγω της ύπαρξης των οργανωμένων οπαδών.
Οι περίοικοι, όπως είπαν, έχουν προσφύγει πολλές φορές στην Αστυνομία, ζητώντας να κλείσει η λέσχη, αλλά κανείς δεν τους εισάκουσε.
Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης, σήμερα το πρωί:
 Φάνης Βγενόπουλος


www.thebest.gr

Οι διάλογοι Ντέμη και Κανάκη με τους τοκογλύφους της Θεσσαλονίκης

Νέο συγκλονιστικό υλικό από τη δικογραφία


Οι διάλογοι Ντέμη και Κανάκη με τους τοκογλύφους της Θεσσαλονίκης  Νέο συγκλονιστικό υλικό από τη δικογραφία

Απευθείας επαφή με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της www.zougla.gr,  ο τηλεπαρουσιαστής-επιχειρηματίας, Αντώνης Κανάκης, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδης. Νέο υλικό από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποδεικνύει ότι η περιβόητη Camorra του Βορρά είχε απλώσει τα «δίχτυα» της παντού.
Σε πολιτικά πρόσωπα, αθλητές και ανθρώπους των media. Από τους διαλόγους που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, άπαντες οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να γνωρίζουν το ποιόν των συνομιλητών τους. Ξέρουν πολύ καλά με ποιους συναναστρέφονται και από ποιους ζητούν «χάρες» και… διευκολύνσεις. Ο ρόλος που μπορεί να τους αποδοθεί δεν είναι εκείνος του «θύματος» αλλά του «πελάτη».
Ο Κανάκης και ο «μπράβος»
Από τη σχηματισθείσα δικογραφία προκύπτει ότι ο παρουσιαστής του «Αρβύλα» και εκ των ιδιοκτητών του νυχτερινού μαγαζιού «Angels» στην Χαλκιδική είχε απευθείας παρτίδες με τον Κωνσταντίνο Μελέτη ο οποίος μαζί με τα δυο αδέρφια του «διηύθυνε» την τέταρτη υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο ακριβής ρόλος του Μελέτη –κατά την αστυνομία- ήταν να παρέχει προστασία σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Για την επιχείρηση του Αντώνη Κανάκη είχε «διαθέσει» ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του, τον Θωμά Ψωμά ο οποίος είχε τα υποκοριστικά «Μάκης» και «Σαμψών».
Οι συνομιλίες των δυο ανδρών είναι συχνές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, όμως, εκείνη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε στο «Angels».
Πρωταγωνιστής ο «μπράβος» του Μελέτη και θύμα μερικοί θαμώνες. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Αντώνης Κανάκης ζητεί από τον κατηγορούμενο οι άνδρες του να είναι πιο «ψύχραιμοι» καθώς όπως λέει τα θύματα πήγαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του. Μάλιστα εμφανίζεται ιδιαίτερα θορυβημένος μήπως πάρει έκταση το θέμα.
Μελέτης: «… Ο Μάκης, το παιδί, δουλεύει για τα δικά σου συμφέροντα, για σένα, για το όνομά σου, για να είναι το όνομά σου καθαρό. Αυτά τα αρχ… κατ’ αρχήν είχαν άσχημο στόμα, έβριζαν εσένα, έβριζαν το μαγαζί, δηλαδή μίλαγαν πολύ άσχημα… Ο Μάκης ένας λόγος που τρελάθηκε πολύ, μόλις αυτοί άρχισαν να μιλάνε για σένα και μιλάγανε πολύ άσχημα, εκεί θόλωσε ο άλλος και μετά άρχισε να τους κοπανάει…».
Κανάκης: «Ε ναι, αυτοί πήγαν και έκαναν μήνυση κατά της ιδιοκτησίας του «Angels» κατά εμού δηλαδή…Κώστα δεν έχω αμφιβολία ότι μίλαγαν άσχημα τα μ… αυτά, και καταλαβαίνω τι μ…. είναι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι το μαγαζί ακριβώς επειδή το έχω εγώ δεν είναι απλά τα πράγματα… Δηλαδή, εντάξει εδώ πρέπει να σηκώνουμε χέρι μόνο όταν μας ρίχνουν μια μπουνιά, πρώτα θα φάμε μπουνιά και μετά θα δώσουμε μπουνιά…Το ξέρω, δεν έχω πρόβλημα ρε παιδί μου, εντάξει θα το χειριστώ, απλά μην πάρει καμιά μέρα δημοσιότητα κανά τέτοιο θέμα, αυτό φοβάμαι, δε με νοιάζει… Ναι, ναι εντάξει μαλακίες λένε αυτοί τώρα, απλά είναι κανένας που έχει εμπάθεια τώρα ή προσπαθούν, προκαλούν επίτηδες προκειμένου να χάσει ο άλλος τη ψυχραιμία του, να δώσει καμία μπάτσα και μετά να έχουν να καταγγέλλουν ότι δέρνουνε στο μαγαζί του Κανάκη…».

«Μάνα, λεφτά για τον Ντέμη»
Ένας από τους καλούς «πελάτες» της οργάνωσης είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαϊδής, ο οποίος έχει παρτίδες με τον άλλο αδελφό Μελέτη, τον Αλέξανδρο. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο «κοντός» -όπως τον αποκαλεί το κύκλωμα- πήρε «δάνειο» ύψους 350.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010. Η μηνιαία του δόση ήταν 51.800 ευρώ (επιτόκιο 10%) αλλά επειδή εμφανίστηκε συνεπής το επιτόκιο έπεσε σε 6.5%.
Συνολικά για 350.000 ευρώ που πήρε επέστρεψε στον Αλέξανδρο Μελέτη 620.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό όμως δεν φαίνεται να πτόησε τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή οποίος ήταν έτοιμος να πάρει και νέο, μεγαλύτερο, δάνειο.
Χαρακτηριστικό του πόσο «καλός πελάτης» θεωρούνταν ο Ντέμης Νικολαϊδης είναι ένας διάλογος που διεμήφθη μεταξύ του κατηγορούμενου και της μητέρας του.
Μελέτης: «Επειδή με πήρε ο κοντός τηλέφωνο και μου λέει έλα να σε δώσω τα υπόλοιπα που έχουμε για να κάνουμε από τον Σεπτέμβριο νέα αρχή μου λέει…Μάζεψε ότι έχεις…».
Μητέρα: «30-40 πόσα είναι να στα δώσω όλα μαζί τουλάχιστον…».
Μελέτης: «Ναι; Άντε να πάρω κανά…Να βγάλω τα σπασμένα τουλάχιστον από εδώ…».
Σε προγενέστερο διάλογο μεταξύ του Ντέμη Νικολαϊδη και του κατηγορούμενου, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ του ζητεί να του δώσει λίγο καιρό «παράταση» προκειμένου να πληρώσει δυο δόσεις μαζεμένες. Επικαλείται μάλιστα τα κέρδη που θα έχει από ορισμένες συναυλίες της Βανδή. Ο χρόνος είναι είναι καλοκαίρι του 2011.
Νικολαϊδης: «…Μπορώ να σε πληρώσω και διπλή δόση και μετά τις 20, που αν δεν έχεις πρόβλημα θα προτιμούσα, αν πρέπει να γίνει αυτό που λέμε, Παρασκευή κατεβαίνεις και πάλι πληρώνεσαι… Πες μέχρι 22 θα σε πληρώσω και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επειδή θα έχει τελειώσει η συναυλία και θα μπορώ εγώ να βγάλω παραπάνω πράγμα».
Μελέτης: «Εντάξει, κανένα πρόβλημα».
Εντύπωση όμως προκαλεί η διαφαινόμενη απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη να ανανεώσει τη συνεργασία με το κύκλωμα για ένα ακόμα χρόνο και συγκεκριμένα το 2012.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Πες ότι τελειώνουμε, τελειώνει η συναυλία και τελειώνουμε μαζί… Υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε για το 2012 το ίδιο σε βάση ετήσια…». Ο δε Μελέτης του εξηγεί, ενθουσιασμένος, ότι το μηνιαίο επιτόκιο ανήλθε σε 6,5% και ότι αν ξανασυνεργαστούν μπορεί να το φτάσει και στο 5%.
Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος επικοινωνεί με άλλο μέλος του κυκλώματος όπου του επισημαίνει ότι ο Νικολαϊδης θέλει και νέο δάνειο για να πληρώνει τα συγκροτήματα στις συναυλίες που διοργανώνει.
Μάλιστα του ζητάει να μάθει τι ακίνητη περιουσία έχει προκειμένου να του την υποθηκεύσουν «…Ας βάλει της γυναίκας του για να είμαστε καλυμμένοι», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ξέρεις πόσο τον κόβω να θέλει τώρα; Καμιά 500.000-600.000 ευρώ αυτός θα θέλει τώρα τον κόβω…».

Πηγή: www.zougla.gr

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αυτός είναι ο πίνακας του Πικάσο που έκλεψαν από την Εθνική Πινακοθήκη – Φόβοι ότι δεν “λείπουν” μόνο δύο πίνακες

- Πληροφορίες αναφέρουν πως “έκανε φτερά” και πίνακας του Μονέ
- Τεράστιο θέμα αξιοπιστίας της Εθνικής Πινακοθήκης
- Πως αλώνιζαν 3 ορόφους χωρίς κανείς να “δει” τους διαρρήκτες
- Πόσους πίνακες και ποιων καλλιτεχνών άρπαξαν;
- Πως μπήκαν σε έναν από τους πλέον φυλασσόμενους χώρους της Ελλάδας

Ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας “Κεφάλι Γυναίκας” είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο ένας από τους πίνακες που λείπουν πλέον από την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο πίνακας είναι ένα από τα έργα που δώρισαν το 1949 Γάλλοι καλλιτέχνες που ήθελαν να τιμήσουν την ελληνική αντίσταση στον άξονα.

Πληροφορίες του newsit ενισχύουν το σενάριο της “κλοπής κατόπιν παραγγελίας” καθώς αναφέρουν ότι πιθανότατα ο δεύτερος πίνακας που “λείπει” (αν είναι μόνο δύο τα έργα που έχουν κλαπεί) είναι ένα έργο του Μονέ.

Η διάρρηξη του αιώνα

Πολλά τα ερωτήματα γύρω απ' την διάρρηξη. Ο στόχος δεν είναι τυχαίος. Μιλάμε για έναν από τους πλέον φυλασσόμενους χώρους (τουλάχιστον στα χαρτιά) στη χώρα, στο κέντρο της Αθήνας πλάι σε άλλους πολύ ευαίσθητους χώρους.


Κι όμως πέντε παρά οκτώ λεπτά το πρωί οπότε και χτύπησε ο συναγερμός, μόνο τότε το σύστημα ... ξύπνησε.
Οι έως τώρα πληροφορίες αφήνουν πολλά κενά.

Μιλούν για έναν φύλακα που άκουσε τον συναγερμό, πήγε να ελέγξει και τότε είδε ένα άτομο να τρέχει.

Οι πληροφορίες του Newsit είναι πολύ ανησυχητικές. Κάποιοι μιλούν για τη “μπούκα του αιώνα”. Υπάρχουν αναφορές που λένε ότι οι δράστες κυριολεκτικά “κατέβασαν” ένα από τα παράθυρα μαζί με το “κάσωμα”.
Αν πράγματι συνέβη αυτό γιατί δεν “χτύπησε” ο συναγερμός;
Αν δεν χτύπησε κατά την είσοδο των δραστών πως δεν σήμανε συναγερμός κατά τη διέλευσή τους από τους χώρους τριών ορόφων;


Μιλάμε παράλληλα για έναν χώρο γεμάτο κάμερες. Δεν έβλεπε κανείς στις οθόνες; Υπάρχουν άνθρωποι (φύλακες) που εποπτεύουν τους χώρους μέσω κλειστού κυκλώματος;

Υπάρχουν άλλα άτομα που περιπολούν στους χώρους της Εθνικής Πινακοθήκης;
Αν ναι γιατί κανείς δεν είδε τους διαρρήκτες;

Τέλος μένουν ανοιχτά και άλλα ερωτήματα.

Είναι βέβαιο ότι λείπουν μόνο οι δύο πίνακες που ως τώρα έχουν ανακοινωθεί ότι κλάπηκαν; Ανεπιβεβαίωτες ως τώρα πληροφορίες μιλούν για πολύ περισσότερους από δυο πίνακες;
Γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η παραμικρή ανακοίνωση τόσο από την πινακοθήκη, όσο και από την αστυνομία;
Συνεχίζεται η καταμέτρηση των έργων;
Αυτό και μόνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα έργα που έχουν κλαπεί.
Όπως και να 'χει μοιάζει με επαγγελματική δουλειά. Μοιάζει με “χτύπημα” κατά παραγγελία, όπως λέγεται στη γλώσσα των διαρρηκτών.


Χτύπημα οργανωμένο και με συγκεκριμένο στόχο, συγκεκριμένα έργα.
Πρόκειται ωστόσο για χτύπημα που εκθέτει την Εθνική Πινακοθήκη καθώς το περιβόητο σύστημα φύλαξης των αριστουργημάτων που κατά καιρούς φιλοξενούνται στους χώρους της πήγε όπως φαίνεται... περίπατο.
Η διάρρηξη θέτει θέμα αξιοπιστίας.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ


www.newsit.gr

Αίγυπτος: Το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ!

Η άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να ανακηρύξει ΑΟΖ είχε ως αποτέλεσμα σήμερα η Αίγυπτος να υιοθετήσει τις θέσεις της Τουρκίας στο ότι το Καστελόριζο δεν συνιστά ΑΟΖ για την Ελλάδα!


Έτσι η ακατανόητη καθυστέρηση εκ μέρους της Ελλάδας να χαράξει τη δική της ΑΟΖ, χάραξη η οποία προβλέπεται βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία μάλιστα συνυπέγραψε και το 1995, μας βάζει σε νέες περιπέτειες με την Αίγυπτο αυτή τη φορά, περιπέτειες με ανυπολόγιστες συνέπειες στο εθνικό μας ενεργειακό κεφάλαιο.

Η πρόσφατη επιβεβαίωση του κοιτάσματος "Αφροδίτη" φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη της Αιγύπτου, η οποία μέσω του υπουργού Πετρελαίων Αμπντουλάχ Γκχοράμπ εξέρφρασε την επιθυμία της να διαπραγματευτεί με την Κύπρο και την Τουρκία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ των χωρών αυτών στην Αν Μεσόγειο, εξαιρώντας την Ελλάδα από αυτή την διαδικασία.

Οπως δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός «τα σύνορα μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Τουρκίας δεν είναι ακόμη συμφωνημένα» και συμπληρωσε ότι το διεθνές δίκαιο προβλέπει πως τα «τρία κράτη πρέπει να συμμετάσχουν στον καθορισμό των συνόρων», προσθέτοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση εργάζεται ήδη στην κατεύθυνση αυτή».

Με τον τρόπο αυτό οι Αιγύπτιοι φαίνονται να υιοθετούν την θέση των Τούρκων ότι το Καστελόριζο δεν συμβάλει στην διαμόρφωση της ελληνικής ΑΟΖ. Και αυτό διότι αν τελικά οι Αιγύπτιοι αποδέχονταν ότι το Καστελόριζο αποτελεί το ανατολικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της ελληνικής ΑΟΖ τότε υα έχαναν ένα σημαντικό μέρος απο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Κύπρου.

Η πλήρης επήρειά του ελληνικού νησιού δημιουργεί κοινό όριο της ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, όπως επιδιώκει η Αγκυρα και φαίνεται να αποδέχεται ο Αιγύπτιος υπουργός, η Αίγυπτος αποκτά σύνορα με την Κύπρο και την Τουρκία, με την Ελλάδα να χάνει ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ΑΟΖ που θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει.

Εκτιμάται ότι στην διαμόρφωση αυτής της θέσης συμμετείχε ενεργά ο υπουργός Εξωτερικών της φίλης και συμμάχου Τουρκίας Α. Νταβούτογλου, η κυβέρνησης της οποίας δεν χάνει ευκαιρία να κάνει ότι είναι δυνατό που θα αποστερήσει απο τον ελληνικό λαό την δυνατότητα να ανακάμψει οικονομικά.

Κατα τα άλλα οι εθιμοτυπικές επισκέψεις των Τούρκων αξιωματούχων συνεχίζονται κανονικά και οι εκφράσεις αβροφροσύνης απο τους ίδιους ανθρώπους που υπονομεύουν το μέλλον των Ελλήνων συνεχίζονται με την δικιά μας ανοχή.

Αχαΐα: Συνεχίστε να πληρώνετε τα φάρμακα από την τσέπη σας - Νέα απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για να οριστούν τα νέα ραντεβού των ασφαλισμένων με το γιατρό τους...


φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Κομμένη η πίστωση στα φαρμακεία της Αχαΐας για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, μιας και αυτό αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας. Πολλοί ασφαλισμένοι φτάνουν στα φαρμακεία προκειμένου να προμηθευτούν τα φαρμακά τους ζητώντας από τους φαρμακοποιούς να εκτελεστεί η συνταγή τους και να πάρουν τα σκευάσματα με πίστωση ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει ΄συμφωνα με την αποφαση των φαρμακοποιών μέχρι το τέλος του μήνα.
Είναι δεδομένο ότι πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα μετρητοίς, όπως είναι και δεδομένο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐς 20 εκ. ευρώ, όπως έχει σηλώσει στο www.thebest.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος.
Την ίδια ώρα οι ταλαιπωρία στο χώρο της υγείας συνεχίζεται και με την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού πολιτών, είτε για εξετάσεις είτε για συνταγογράφηση, βρίσκονται ουσιαστικά και πάλι στον αέρα, όπως συνέβη και τις τέσσερις πρώτες εργάσιμες ημέρες του έτους.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος θα πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ώρες απεργίες από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου.Σημειωτέον ότι το ΙΚΑ αποτελεί ουσιαστικά τη βασική «δεξαμενή» η οποία τροφοδοτεί με γιατρούς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ώστε ο Οργανισμός να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων της χώρας που υπάγονται πλέον σε αυτόν.

Οι μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ είναι 6.000, ενώ, σύμφωνα με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία της σύναψης συμβάσεων του ασφαλιστικού φορέα με ιδιώτες γιατρούς βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί περίπου 5.000 συμβάσεις, σύμφωνα με το protothema.gr

Οι γιατροί του ΙΚΑ με ανακοίνωσή τους ζητούν την αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, «μέχρι να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μέσα από σοβαρότητα σχεδιασμού και κανόνων λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μετά από προηγούμενη κοινωνική διαβούλευση και τροποποίηση του ενιαίου κανονισμού παροχών, που ευτελίζει τον γιατρό και επιβαρύνει σημαντικά κάθε ασφαλισμένο».



www.thebest.gr

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονιού και πλημμυρών - Πού χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτ. Ελλάδα

Δείτε τα σημεία


Διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονιού και πλημμυρών - Πού χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτ. Ελλάδα Δείτε τα σημεία

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Λόγω αύξησης των υδάτων του ποταμού «Ερυθροπόταμου», διεκόπη για προληπτικούς λόγους η κυκλοφορία των οχημάτων επί της δυτικής γέφυρας.

ΡΟΔΟΠΗ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία:
α) Διάβαση ποταμού «Βοσβόζη» (περιοχή Ήφαιστου) και
β) Σε 3 διαβάσεις του ποταμού «Τρελοχείμαρρου» (περιοχές Κάλχα, Κοσμίου, Μεσοχωρίου
γ) Διάβαση ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου)
δ) Διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού)
ε) Διάβαση ποταμού μεταξύ Δοκού και Σκαλώματος – Σαπίων
στ) Διάβαση ποταμού μεταξύ Ποντικόρεμα μεταξύ Αρριανών – Φιλύρας
ζ) Διάβαση ποταμού μεταξύ Ιασσίου – Ερρενού
η) Διάβαση ποταμού μεταξύ Αετοκορυφής – Διώνης και
θ) Διάβαση ποταμού μεταξύ Λοφαρίου - Στρύμης.

Τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης. Επιλαμβάνονται οι Δήμοι Κομοτηνής – Αρριανών – Φιλλύρας – Σαππίων – Μαρώνειας – Ιασμίου και Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.
Διακοπή κυκλοφορίας και τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων, στις υδάτινες διαβάσεις Σκαλώματος, Δοκού και Κάλχα.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας, από 18ο έως 28ο χλμ. μέσω Βιτσίου.

Β΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ

Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 10ο έως 30ο χλμ., μέσω Βιτσίου.

ΚΟΖΑΝΗ
Επ. Ο. Ποντοκώμης – Μαυροδενδρίου
Επ. Ο. Πτολεμαίδας - Βλάστης, από 12ο έως 24ο χλμ.

ΓΡΕΒΕΝΑ

Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από 20ο έως 45ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 20ο έως 54ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από 20ο έως 43ο χλμ.

ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΛΛΑ
Επ. Ο. Άρνισσας – Παλαιού Αγίου Αθανασίου, από 7ο έως 9ο χλμ.
Επ. Ο. Άρννισας – Χ/Κ. Βόρρας, από 12ο έως 24ο χλμ.

ΗΜΑΘΙΑ

Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 82ο έως 98,3ο χλμ. (όρια Ν. Κοζάνης).
Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 9,3ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).
Επ. Ο. Βέροιας - Δασκίου, από 8,1ο έως 43ο χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας - Κωστοχωρίου, από διασταύρωση οδού 25ης Μαρτίου, έως 19,3ο χλμ.

ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο. Γρίβας – Λιβαδιών, από 3ο χλμ.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Περιοχή Ταξιάρχη στο όρος Χολομώντα

ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Επ. Ο. Μουζακίου – Άρτας, από 19ο έως 35ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Πετρίλου, από 15ο έως 30ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος προς Ανατ. Αργιθέα).
Επ. Ο. Μουζακίου – Λ. Πλαστήρα, από 14ο έως 20ο χλμ.

ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου από 55ο χλμ έως 64,7ο χλμ.
Επ.Ο. Δ.Δ. Μεσαία Καψή – Μεγάλη Καψή – Μερκάδα – Μαυρίλο – Νεοχώρι.
Επ. Ο. Λύχνου – Καστανιάς – Μεσοχωρίου – Περιστερίου – Πύργου – Δάφνης (περιοχή Υπάτης, Δήμου Λαμίας).
Επ. Ο. Αμφίκλειας – Χ/Κ Παρνασσού, από 5ο έως το 17ο χλμ.

ΦΩΚΙΔΑ

Επ. Ο. Γραβιά – Καλοσκόπη – Πυρά - Μαύρο Λιθάρι - Καστριώτισσα - Πανουργιά – Στρόμη – Πολύδροσος – Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού – Πολύδροσος – Επτάλοφος - Χ/Κ Παρνασσού – Πενταγιού – Αρτοτίνα – Συκιά - Αθανάσιο Διάκο – Καρούτες - Άμφισσα – Διακόπι – Δαφνό – Κροκύλειο – Αρτοτίνα.

ΕΥΒΟΙΑ
Επ.Ο. Στενής – Στροπώνων, Δημοτική οδός Αγ. Αθανασίου Γλυφάδας Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΙΤΩΛΙΑ
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από το Δ.Δ. Λιμνήτσας και άνω.
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου – Αράχωβας.

ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης από 28ο χλμ. έως 42ο χλμ.

Γ΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΦΛΩΡΙΝΑ
Μερικώς ηλεκτροδοτείται το Δ.Δ. Παλέστρας, του Δήμου Φλώρινας.


www.thebest.gr

O κακός μας ο καιρός - Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα - Χιόνια, βροχές και κρύο

Η πρόγνωση για όλη την Ελλάδα


O κακός μας ο καιρός - Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα - Χιόνια, βροχές και κρύο  Η πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Για τη Δευτέρα αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά (πάνω από 600 μέτρα), ενώ από το μεσημέρι θα πέσουν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Αναλυτικότερα, στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής ή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά (πάνω από 600 μέτρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά (πάνω από 800 μέτρα). Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχές από το μεσημέρι θα ενταθούν και κυρίως στη Κρήτη θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το μεσημέρι από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

www.thebest.gr

Πάτρα: Επιστολή ΣTΤΗΛΝΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ στο ΕΣΡ για το Tele Time - Η κάρτα που βγήκε στον αέρα

Ζητούν να επιστρέψει ο ενημερωτικός χαρακτήρας του καναλιού


Πάτρα: Επιστολή ΣTΤΗΛΝΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ στο ΕΣΡ για το Tele Time - Η κάρτα που βγήκε στον αέρα  Ζητούν να επιστρέψει ο ενημερωτικός χαρακτήρας του καναλιού

Επιστολή στο ΕΣΡ για το θέμα του τηλεοπτικού σταθμού Τele - Time έστειλε ο Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδας, ζητώντας την επιστροφή του ενημερωτικού χαρακτήρα του καναλιού, ενώ αντίστοιχη επιστολή έστειλε και η ΕΣΗΠΕΗΝ.  Η επιστολή του Συλλόγου Τεχνικών έχει ως εξής:
"Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Κύριε Πρόεδρε, σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών του Συλλόγου μας που αφορούσαν στον  τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας TELETIME και εν όψει της σχετικής συζήτησης την Τρίτη 10-01-2012, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας εκπροσωπώντας τους τεχνικούς που εξακολουθούν να εργάζονται στο σταθμό, αλλά και τους δεκάδες απολυθέντες από αυτόν, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την εργοδοσία του TELETIME, η οποία όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις της Αρχής σας που τους υποχρέωνε να αποκαταστήσουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα του καναλιού, αλλά τις τελευταίες ημέρες και όλως τυχαίως (?) λίγο πριν την συνεδρίαση του Ε.Σ.Ρ. με εντολή των διοικούντων «ανέβηκε» κάρτα που προβάλλεται διαρκώς παράλληλα με το πρόγραμμα, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, σχετίζεται η συνέχιση της λειτουργίας του TELETIME με τις αποφάσεις της Αρχής σας σε σχέση με το αίτημα της μετατροπής του από ενημερωτικό σε ψυχαγωγικό.
Εμείς από την πλευρά μας, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι απαιτούμε την άμεση επανέναρξη των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών του καναλιού, όπως προβλέπεται στην άδεια εκπομπής που του έχει προσωρινά παραχωρηθεί από το κράτος. Θεωρούμε, ότι η περιοχή μας και οι πολίτες της, εκτός από το να παρακολουθούν  κινούμενα σχέδια και νεανικές σειρές, πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την γνώμη τους και τα προβλήματα τους προς τους τοπικούς φορείς και την κυβέρνηση, και αυτό  μπορεί να συμβεί  μόνο μέσα από έναν αμιγώς ενημερωτικό σταθμό, όπως ήταν μέχρι πρότινος, το TELETIME".
Η επιστολή της ΕΣΗΕΠΗΝ είναι η ακόλουθη:
"Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του
Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Κύριε Πρόεδρε
Με προηγούμενη επιστολή μας στις 2 Δεκεμβρίου 2011 (η παλαιότερη σας είχε σταλεί 6 Οκτωβρίου 2011) σας ενημερώναμε πως δεν υπήρξε, από την ιδιοκτησία,  καμιά ενέργεια αλλαγής του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού TELE TIME Πάτρας, παρά το γεγονός της επιβολής διοικητικών κυρώσεων από το ΕΣΡ. Παράλληλα σας ζητούσαμε να λάβετε άμεσα μέτρα, προκειμένου να εκλείψει η παρανομία της ανατροπής των προϋποθέσεων της άδειας λειτουργίας του ως ενημερωτικού σταθμού.
Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ουδεμία απόφαση από την πλευρά σας, όπως και καμιά ενημέρωση προς την Ένωσή μας.
Πληροφορούμαστε, ωστόσο, πως προτίθεστε στην αυριανή (Τρίτη 10-1-2012) συνεδρίασή σας να συζητήσετε το θέμα.
Επειδή θεωρούμε μείζονος σημασίας ζήτημα την επαναλειτουργία του ενημερωτικού προγράμματος του TELE TIME , σας καλούμε άμεσα να λάβετε απόφαση αυστηρών κυρώσεων, στην περίπτωση που ο επιχειρηματικός όμιλος στον οποίο ανήκει ο σταθμός συνεχίσει την απαράδεκτη και προσβλητική τακτική της απαξίωσης ενός ανεξάρτητου θεσμού. Αλλά και των τηλεθεατών τους οποίους -με σχετική κάρτα- πληροφορεί τις τελευταίες ημέρες πως η συνέχιση της λειτουργίας του με τον υπάρχον παιδικό πρόγραμμα (!) εξαρτάται από εσάς.
Θα παρακαλούσαμε έγκαιρα για την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας για τις αποφάσεις σας".


www.thebest.gr

Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, 2012 12:17:24 rss on facebook on twitter "Κόκκινο" για τον Κουλούρη - Ερωτηματικά για το πώς αφέθηκε ελεύθερος - Κόντρα ειδικών φρουρών - ΕΛ.ΑΣ

Κατατέθηκε υπόμνημα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών


"Κόκκινο" για τον Κουλούρη - Ερωτηματικά για το πώς αφέθηκε ελεύθερος - Κόντρα ειδικών φρουρών  - ΕΛ.ΑΣ Κατατέθηκε υπόμνημα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Διαστάσεις πραγματικού θρίλερ παίρνει πλέον η υπόθεση με τον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ από το αυτοκίνητου του πρώην υπουργού Κίμωνα Κουλούρη, μετά την κατάθεση υπομνήματος από τους τέσσερις εμπλεκομένους αστυνομικούς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου.
Η δικογραφία παραμένει  στην τροχαία Καισαριανής καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί συνθήκες του τραυματισμού, ωστόσο, δύο πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα:

Πρώτον, ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη και δεύτερον, ότι τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό πόδι ένας 25χρονος αστυνομικός από το αυτοκίνητο του κ. Κουλούρη. Από αυτό το σημείο και μετά οι καταθέσεις που έχουν δώσει, τόσο ο κ. Κουλούρης όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί διίστανται.

Ο πρώην υπουργός λέει ότι ο τραυματισμός του αστυνομικού έγινε κατά λάθος κατά τη διάρκεια των ελιγμών παρκαρίσματος της μαύρης Μερσεντές που οδηγούσε ο ίδιος.

Διαβάστε  εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ 

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αιφνιδιαστικά πάτησε γκάζι και τραυμάτισε τον αστυνομικό που ήταν μπροστά στο όχημα.

Η αλήθεια είναι  πως από τη στιγμή που υπάρχει  τραυματισμός αστυνομικού θα έπρεπε ο υπαίτιος οδηγός να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και για αυτό το λόγο τόσο το Σωματείο των ειδικών φρουρών, όσο και μάχιμοι αστυνομικοί, εκφράζουν έντονες αντιδράσεις στο γεγονός ότι ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε  εδώ το  ρεπορτάζ για τις  καταγγελίες των  ειδικών φρουρών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Κυριακής απέρριψε τις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς και αυθαίρετες νομικές εκτιμήσεις που διατυπώνονται στο δελτίο Τύπο που εξέδωσαν.

Διαβάστε εδώ την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ στις καταγγελίες των ειδικών φρουρών.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο πρώην υπουργός έχει υποπέσει και σε άλλα αδικήματα, όπως για παράδειγμα το άκυρο δίπλωμα οδήγησης που  έφερε μαζί του.

Μετά και τις  συμπληρωματικές καταθέσεις θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος τελικά θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ο κ. Κίμωνας Κουλούρης.

Πέρα όμως από αυτό, ο τρόπος που η ΕΛ.ΑΣ χειρίστηκε την υπόθεση δίνει το δικαίωμα σε πάρα πολλούς να αμφισβητήσουν την αντικειμενικότητα και να υποστηρίξουν πως αν στη θέση του πρώην υπουργού βρισκόταν ένας απλός πολίτης, τότε με χειροπέδες θα είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να ξεδιαλύνουν την  υπόθεση και να δείξουν ποια από τις δυο πλευρές είχε δίκιο και ποιος υπέρεβαλε.

Μέσα σε όλα  αυτά, πάντως, εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος από την επίσημη Αστυνομία αλλά και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Χρήστο Παπουτσή...

Πηγή: www.protothema.gr

Καλώς έρχεται το ...πετροδολάριο - Αραβικά “μάτια” στο πετρέλαιο της Δυτ. Ελλάδος

Διμερής συνάντηση στο Λαγονήσι με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα


Καλώς έρχεται το ...πετροδολάριο - Αραβικά “μάτια” στο πετρέλαιο της Δυτ. Ελλάδος Διμερής συνάντηση στο Λαγονήσι με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - πιο συγκεκριμένα, του υπουργού Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας Αυτού Εξοχότητας Σεϊχη Abdullah Bin Zeayed - αλλά και πλήθους μάνατζερς από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας όπως η Masdar, το Abu Dhabi Fund for Development, Etihad, και άλλες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Λαγονήσι διμερής συνάντηση με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.
Όπως είναι σε θέση το protothema.gr να γνωρίζει κατόπιν επαφών στο Άμπου Ντάμπι, οι συνομιλίες των δύο χωρών είχαν παγώσει εδώ κι αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα η νέα αυτή επαφή να γίνεται κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος των Αράβων κι όχι τόσο λόγω της ελληνικής διπλωματίας. Μάλιστα, η αραβική μεριά διείδε επενδυτικές ευκαιρίες, όμως οι συχνές αλλαγές σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών στη χώρα μας και η κυβερνητική δυσπραγία δεν έδιναν την αφορμή για την έναρξη γόνιμου διαλόγου.
Στα ενδιαφέροντα της αραβικής επίσκεψης στοιχεία είναι και η έλευση εκπροσώπων της πετρελαϊκής εταιρείας των Εμιράτων, της Abu Dhabi National Oil Company.
Πληροφορίες μας  αναφέρουν πως η εν λόγω εταιρεία έρχεται να διερευνήσει το κατά πόσο μπορούν να προκύψουν ευκαιρίες από τον διαγωνισμό για την εξόρυξη πετρελαίων στην δυτική Ελλάδα αλλά και να κάνει συζήτηση για ενεργειακά θέματα.
Από την ελληνική μεριά, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Παύλος Γερουλάνος. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η αραβική εκπροσώπηση κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο και για το λόγο αυτό ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις εκτός του γνωστού "τσάι και συμπάθεια".


www.thebest.gr

Δεν θα ψηφίσει περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνει ο Δ.Καρύδης


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Νέες αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συζήτηση για ενδεχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, στην περίπτωση που μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν επέλθει συμφωνία.
 O Δ.Καρύδης στον ΒΗΜΑ 99,5

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια ρύθμιση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι την ίδια στάση θα τηρήσουν κι άλλοι βουλευτές του κόμματος.

«Αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν από την Βουλή» δήλωσε ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε ότι «από το κλιμα που έχω, δεν βλέπω να ψηφίζονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους άλλους 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον ίδιο συνυπέγραψαν στα τέλη Δεκεμβρίου επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με προτάσεις για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ζητώντας τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Ο κ. Καρύδης ζήτησε να τρέξουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα συζητείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη η ΓΣΕΕ συνεδριάζει για να καθορίσει τη στάση της.

Παράλληλα, το ζήτημα θα τεθεί και στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά το απόγευμα της Δευτέρας, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη την Τρίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στα τέλη της εβδομάδας.
 
 
www.in.gr

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ


  
admiral_kuznetsov-2-naiΆρχισε ασκήσεις ο ρωσικός στόλος, νότια του Καστελόριζου μέσα στο FIR Αθηνών.
Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου.
Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια.


www.liako.gr

H ώρα των εισαγγελέων





Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την αποκάλυψη των ονομάτων, από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, όσων κρύβονται πίσω από τις παρεμβάσεις στο έργο τους, ιδιαίτερα όσον αφορά στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Είναι δεδομένο ότι τα βλέμματα όλων συγκεντρώνονται πλέον στο υπόμνημα που θα υποβάλουν οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιθεωρητή Φώτη Μακρή και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ενδεχόμενες αποκαλύψεις.

Με την εκπνοή της πενθήμερης προθεσμίας που είχαν από τον κ. Μακρή για να καταθέσουν τα στοιχεία που δεν συμπεριέλαβαν στο γραπτό υπόμνημα, το οποίο προσκόμισαν την περασμένη εβδομάδα, οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα μετά τις 12:00 το μεσημέρι τον Άρειο Πάγο, για να δώσουν εγγράφως τις διευκρινίσεις τους για τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραίτηση.

Θα επιδιώξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταδείξουν πως η κίνησή τους να παραιτηθούν δεν ήταν παρορμητική, όπως βιάστηκε να τη χαρακτηρίσει ο κ. Μακρής, και ότι σε καμία περίπτωση η έρευνα δεν έπρεπε να κλείσει τόσο εσπευσμένα. Εάν πάντως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αποφασίσουν τελικά να μιλήσουν για όλα και να κατονομάσουν πρόσωπα που άσκησαν παρεμβάσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεν αποκλείεται να βρεθούν και οι δύο κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.

Κόντρα στη Δικαιοσύνη με κεκαλυμμένες απειλές

Στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται ότι βρίσκονται οι σχέσεις των οικονομικών εισαγγελέων με τον Άρειο Πάγο, πριν καταθέσουν τις γραπτές διευκρινίσεις τους για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να βρεθούν και οι δύο κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν συμβεί αυτό, τρία ενδεχόμενα υπάρχουν:

α) να σχηματιστούν δικογραφίες, για να διερευνηθούν οι καταγγελίες τους
β) να εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες με επαρκή στοιχεία για τους δράστες αλλά και τις αξιόποινες πράξεις
γ) να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των δύο οικονομικών εισαγγελέων για παράβαση καθήκοντος.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 37 του ΚΠΔ που αφορά στην υποχρέωση ανακοίνωσης αξιόποινης πράξης, «Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως».

Η διαδικασία αυτή μάλιστα προβλέπεται ότι πρέπει να γίνει «αμελητί» και μέσα σε 24 ώρες. Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κινδυνεύουν δηλαδή να κατηγορηθούν ότι καθυστέρησαν να καταγγείλουν τις αξιόποινες πράξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή τους. Εάν αντίθετα δεν προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες, η υπόθεση θα κλείσει, επιβεβαιώνοντας την κρίση του κ. Μακρή να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Βέβαια, τα ερωτήματα θα συνεχίσουν να πλανώνται και να αφήνουν βαριά τη σκιά τους στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η παραίτηση της 28ης Δεκέμβρη

Μείζον πολιτικό ζήτημα ανέκυψε από την ηχηρή υποβολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι κατήγγειλαν σε σκληρή γλώσσα παρεμβάσεις στο έργο τους από οικονομικά συμφέροντα και τους εκπροσώπους.

Οι δύο εισαγγελείς, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όσον αφορά στο οικονομικό έγκλημα, και είχαν πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη οικονομικών παραγόντων για χρέη στο Δημόσιο, έλαβαν εσχάτως την πρωτοβουλία διεξαγωγής έρευνας για το ύψος δανειοδότησης από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Επίσης, οι δύο εισαγγελείς ανέμεναν να τους μεταβιβαστεί ολοκληρωμένη δικογραφία που αφορά πρωταγωνιστή στο μείζον οικονομικό σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ολική επαναφορά

Οι δύο άνδρες ανέφεραν κατά τις πρώτες ώρες της παραίτησής τους με νόημα: «Είμαστε εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, δεν εκλιπαρούμε για βοήθεια, το απαιτούμε, παραδώσαμε υπόμνημα και τα εξηγούμε όλα».

Δεν θα χαθούν, όπως αναφέρουν στο υπόμνημα που κατέθεσαν, «σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκώμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας».

Λίγο αργότερα, βάσει της έρευνας που είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για παρεμβάσεις στο έργο τους, δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε παρέμβαση από οποιονδήποτε.

Σε χρόνο ρεκόρ, καθώς η έρευνα διήρκεσε μόλις δύο ημέρες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιθεωρητής Φώτης Μακρής, συνέταξε το πόρισμά του, στο οποίο αναφέρει ότι η κίνηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών «υπήρξε παρορμητική και εμπορεύθηκε από την υπερβολική ευαισθησία τους και από την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή τους, όπως πιστεύουν, στην εκτέλεση του καθήκοντός τους».

Ωστόσο, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς πέρασαν στην αντεπίθεση. «Πήγαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να πάρουμε το πόρισμα. Γιατί αρχειοθετήθηκε η υπόθεση;».«Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα αλλά πρόχειρο σημείωμα». «Είχαμε ενημερώσει προφορικά τους προϊσταμένους μας με τα στοιχεία που έχουμε. Διαθέτουμε ονόματα και στοιχεία». Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι δεν είχαν επιφυλαχθεί να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία και, εάν επιθυμούν, μπορούν να το κάνουν άμεσα.

Εν αναμονή… 

www.zougla.gr