Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Προκλητικές δανειοδοτήσεις σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ





Στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει το ζήτημα των χρεών των κομμάτων από κρατικές τράπεζες αλλά  και του συνεχιζόμενου προκλητικού υπερδανεισμού αυτών, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με επίκαιρη ερώτηση που θα  συζητηθεί αύριο.
Ο κ. Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» στο zougla radio, ανέφερε πως θα παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα προκλητικά χρέη των πολιτικών κομμάτων τονίζοντας πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάνω από 230 εκ. ευρώ συνολικές οφειλές στις τράπεζες.

To προκλητικότερο όλων, είναι ότι τα πολιτικά κόμματα εξακολουθούν να δανείζονται υπέρογκα ποσά, επωφελούμενα από τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. Ουσιαστικά δηλαδή δανείζονται με ανύπαρκτες εγγυήσεις. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από την ημέρα που ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε καταγγείλει δημοσίως την τακτική των πιστωτικών ιδρυμάτων να χρηματοδοτούν χρεωμένες εταιρείες. Τότε, υπενθυμίζουμε, είχε παρέμβει -και πολύ καλά έκανε- ο Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε εάν κάτι ανάλογο θα συμβεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορά τις προκλητικές δανειοδοτήσεις των κομμάτων.  
Τα κόμματα και οι αριθμοί
Τα κόμματα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ανάλογα, με το ποσοστό που έχουν πάρει στις εθνικές εκλογές. Έτσι για το έτος που διανύουμε μοιράστηκε στα κόμματα το ποσό των 48 εκ. ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα με 22 εκ. ευρώ, η Νέα Δημοκρατία 17,2 εκ. , το ΚΚΕ 5,2 εκ., το ΛΑΟΣ 4,3 εκ., ο Σύριζα 4 εκ. και 2 εκ. ευρώ οι Οικολόγοι πράσινοι.
Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης η λήψη των δανείων, γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω κρατικών τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα η Αγροτική Τράπεζα, με ιδιαίτερα προβλήματα στη βιωσιμότητα της, ενέκρινε κονδύλι για τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.

Η δεύτερη χρηματοδότηση δόθηκε από την τράπεζα Αττικής στην Νέα Δημοκρατία και αγγίζει -σύμφωνα με πληροφορίες του βουλευτή- το ένα εκατομμύριο ευρώ. Η χρηματοδότηση φυσικά έχει δοθεί με εγγύηση τα χρήματα που θα λάβει το κόμμα από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάρχει νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει τη χορήγηση τραπεζικών δανείων στα πολιτικά κόμματα, όμως περιέργως η ψήφισή του έχει «παγώσει».




www.zougla.gr

Ποιοί τελικά θα εξαιρεθούν από το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και πώς

- Κοντά στο 80% η ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ μαζί με το χαράτσι
- Επί τόπου από επιτροπές θα γίνεται έλεγχο για κάποιον που ζητάει να εξαιρεθεί
- Το χαράτσι θα μπαίνει στη δόση του στεγαστικού δανείου για όποιον έχει κάνει διακανονισμό
- Επαναφέρουν το SMS που θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Θα εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων νοικοκυριά που αποδεδειγμένα και ύστερα από έλεγχο αδυνατούν να το καταβάλουν, καθώς και όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω.

Αυτό αποφασίστηκε σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ, προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός δίκαιων αιτημάτων ευπαθών ομάδων σε σχέση με την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.

Αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και να εξαιρεθούν όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Όπως διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Έτσι, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ΔΕΗ να εφαρμόσει τις σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Λόγω της κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ καθυστερεί για λίγες μέρες η αποστολή στους δήμους των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα. Αυτό, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον, συνεπώς, παρατηρούνται υπερβάσεις ή αποκλίσεις, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.

Σημειώνεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ( 210-4802552 ) παραμένει στη διάθεση των πολιτών για την επίλυση κάθε σχετικού προβλήματος.

Όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου 2011.


www.newsit.gr

Αθήνα: Συνελήφθη καναλάρχης για χρέη που ξεπερνούν το 1εκ. ευρώ!

Πρόκειται για τον μεγαλομέτοχο του ALTER Κ. Γιαννίκο


Αθήνα: Συνελήφθη καναλάρχης για χρέη που ξεπερνούν το 1εκ. ευρώ!  Πρόκειται για τον μεγαλομέτοχο του ALTER Κ. Γιαννίκο

Συνελήφθη στη Βούλα ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού, Alter Κωνσταντίνος Γιαννίκος για χρέη προς το δημόσιο. Τα χρέη φτάνουν το1.200.000 ευρω.
Όπως λένε τα στοιχεία, η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε μετά τις σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, τον ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Ο κ. Πεπόνης άλλωστε είναι ο άνθρωπος ο οποίος εξέδωσε τη Δευτέρα τη σχετική παραγγελία. Είναι ενδεικτικό πως η σύλληψη δεν έγινε από την Οικονομική Αστυνομία, όπως είχε συμβεί με άλλους, αλλά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, οι συλλήψεις θα συνεχισθούν με βάση σχετική λίστα εκατοντάδων προσώπων.
O κ. Γιαννίκος, εκτός από μεγαλομέτοχος του Άλτερ, είναι ακόμη ο κύριος μέτοχος της εφημερίδας "Ο Επενδυτής", ιδιοκτήτης της εταιρίας "Modern Times" και της "Ελληνικής Θεαμάτων" στην οποία ανήκουν πολλά θέατρα της Αθήνας μεταξύ άλλων το θέατρο Παλλάς, αλλά και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής "Lyra".


www.thebest.gr

Στα "μαλακά" έπεσαν οι δύο γνωστοί επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δημόσιο

Τι επικαλέστηκαν στο δικαστήριο


Στα "μαλακά" έπεσαν οι δύο γνωστοί επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δημόσιο  Τι επικαλέστηκαν στο δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και δυνατότητα εξαγοράς της προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος Bodyline Λέων Λεβή, για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 650.000 ευρώ. Τριετής ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε και στον Νικόλαο Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκη, υπεύθυνο της αλυσίδας κομμωτηρίων «Νίκολας ΑΕΒΕ», ο οποίος επίσης συνελήφθη για οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν 232.267,40 ευρώ.
Ο Λέων Λεβής υποστήριξε πως είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτεραιότητά του ήταν να είναι συνεπής απέναντι στους υπαλλήλους του, γνωρίζοντας ότι αφήνει πίσω τις υποχρεώσεις του έναντι του Δημοσίου. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπει σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της αλυσίδας κομμωτηρίων «Νίκολας ΑΕΒΕ», υποστήριξε ότι το διάστημα στο οποίο έχουν βεβαιωθεί οι οφειλές του προς το Δημόσιο, το έτος 2010, δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης. Το δικαστήριο έκανε, ωστόσο, εν μέρει δεκτό το αίτημά του και τον καταδίκασε για τις οφειλές του έτους 2009, που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Πηγή: www.protothema.gr
          www.thebest.gr


Πάτρα: Η φρίκη της 7χρονης στα χέρια του υπαξιωματικού που την κακοποίησε

Την κάλεσε, δήθεν, να της δείξει τη συλλογή του...


Πάτρα: Η φρίκη της 7χρονης στα χέρια του υπαξιωματικού που την κακοποίησε  Την κάλεσε, δήθεν, να της δείξει τη συλλογή του...

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σημάδεψε βάναυσα την ψυχούλα ενός κοριτσιού μόλις 7 χρόνων, αποκάλυψε στην απολογία του ο αδίστακτος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που ήδη προφυλακίστηκε με απόφαση του Αεροδικείου. Ο δράστης ομολόγησε ότι ανάγκασε τρεις φορές την ανήλικη κόρη ενός φιλικού του ζευγαριού να δεχθεί τις αρρωστημένες ορέξεις του!
Χρειάστηκε η παρουσία ειδικών ψυχολόγων που συμμετείχαν στην ανάκρισή του από τις δικαστικές αρχές της Αεροπορίας, για να ομολογήσει ο 41χρονος κατηγορούμενος που υπηρετούσε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο την κατ’ επανάληψη αποπλάνηση του άτυχου κοριτσιού, που είναι συνομήλικο με τον γιο του!
Την ώρα που το ίδιο του το παιδί βρισκόταν μαζί με τους γονείς της μικρούλας στο ισόγειο του σπιτιού του, ο απάνθρωπος παιδεραστής οδήγησε το κοριτσάκι στο υπόγειο με το πρόσχημα ότι θα της έδειχνε την συλλογή του.
Εκεί, όπως και το παιδί περιέγραψε με τη βοήθεια παιδοψυχολόγων, την ανάγκασε να προβεί σε άσεμνες χειρονομίες στα απόκρυφα σημεία του ενώ και εκείνος την άγγιξε στα γεννητικά της όργανα! Παραδέχθηκε, μάλιστα, πως το είχε ξανακάνει άλλες δύο φορές!
Το Αεροδικείο έκρινε απαραίτητη την προφυλάκιση του 41χρονου στις φυλακές Κορίνθου, ώσπου να γίνει η δίκη του.
Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προσπαθούν να βοηθήσουν το άτυχο θύμα του να ξεπεράσει το τραύμα που προκάλεσε ο απάνθρωπος δράστης, αλλά και να συμπαρασταθούν στους γονείς της 7χρονης που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο επί οκτώ χρόνια οικογενειακός τους φίλος ήταν ένας απάνθρωπος παιδόφιλος που χρησιμοποίησε το παιδί τους για να ικανοποιήσει το ανώμαλο πάθος του.


www.thebest.gr

Διαρροή προσωπικών δεδομένων & οικονομικών στοιχείων στο UTH.GR από τον Kondor!


panepistimio thessalias [Αποκλειστικό] Διαρροή προσωπικών δεδομένων & οικονομικών στοιχείων στο UTH.GR από τον Kondor!Νέα επανεμφάνιση του γνωστού Έλληνα hacker Kondor, μετά από μερικές εβδομάδες, με ισχυρό χτύπημα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για αδιευκρίνιστους λόγους έχει τεθεί στο στόχαστρο των Ελλήνων hackers εδώ και αρκετές εβδομάδες. Μετά την δημοσιοποίηση για χτύπημα στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου από τους Kondor και Delirium, ο Kondor σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν στο SecNews προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Πραγματοποίησε επίθεση (πιθανόν spear phishing attack) που του έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα του Πανεπιστημίου και να αντλήσει προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία, επιταγές, αποδείξεις, λογαριασμούς τραπεζών κ.α. Η συγκεκριμένη τεχνική επίθεσης επιτυγχάνει πρόσβαση σε τερματικά χρηστών με εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού (malware) απομακρυσμένα και περαιτέρω εξάπλωση στο ενδοδίκτυο ή άντληση εγγράφων και πληροφοριών χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον ανυποψίαστο χρήστη.
Ο Kondor δημοσιοποίησε το σύνολο των πληροφοριών που άντλησε σε σύνδεσμο στο Pastebin [εδώ] ενώ το σύνολο των αρχείων που εξέθεσε βρίσκεται σε σύνδεσμο του Sendspace για Download [εδώ]
Πηγή: http://www.secnews.gr

Έστω λίγο να Τον πλησιάσεις...

Ήρθε ένα ζευγάρι Γερμανών, στο άσχετο, και με βρήκαν και μου έβγαλαν ένα κουτάκι με βέρες και μου έλεγαν στα Γερμανικά κάτι, μισο-καταλάβαινα ελάχιστα. "Θέλουμε", λέει, "να μας ευλογήσετε τις βέρες". Με είδαν που βγήκα απ'το Άγιον Όρος; Δεν ήξεραν ότι βγήκα απ'το Άγιον Όρος και δεν ξέρω γιατί, με βρήκαν στο αεροδρόμιο. Λέω: "Είστε ορθόδοξοι;" Λέει: "Όχι. Πειράζει; Θέλουμε να μας ευλογήσεις. Είναι κακό να μας ευλογήσεις τις βέρες;". "Να σας ευλογήσω". Και τους ευλόγησα τις βέρες και με χαιρέτισαν με πολλή αγάπη.
Και λέω: "Βρε παιδί μου, κοίτα να δεις. Φεύγω απ'το Άγιον Όρος συγκινημένος, πάω στο αεροδρόμιο και κάθομαι. Και, ενώ θέλω να κλειστώ στον εαυτό μου και να σκεφτώ όλα αυτά τα ωραία που έζησα, κάποιος ξαφνικά σαν να τον τράβηξε κάτι, ήρθε κοντά μου και μου ζητά ευλογία". Μου λέει: "Έχουμε πενήντα χρόνια γάμου-επέτειο και θέλουμε να μας ευλογήσετε εσείς".
Βγήκα απ'το Άγιον Όρος και αμέσως ήρθε κάποιος κοντά μου να μου ζητήσει ευλογία. Εγώ που το αισθάνθηκα στην ψυχή μου αυτό, έτσι το πήρα: όταν πραγματικά πας κοντά στον Θεό, έστω λίγο να Τον ακουμπήσεις, μετά οι άλλοι, όταν γυρίσεις, θέλουν κι αυτοί να σε πλησιάσουν χωρίς να το επιδιώξεις. Χωρίς να το θέλεις. Μόνο και μόν επειδή είσαι άνθρωπος του Θεού, έστω και λίγο.

VERΙCHIP....ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;

”Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας ακούσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είναι υποχρεωτικό σε όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων σκύλων να «εμφυτεύσουν» στα κατοικίδια ζώα τους ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα του ζώου. Αυτή η είδηση πέρασε στα «ψιλά», όπως λέγεται. Για το τι είναι αυτό το μικροτσίπ, όμως, ελάχιστα φρόντισαν να πληροφορήσουν τους πολίτες.
Ποια είναι η χρησιμότητα και ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου επιτεύγματος της βιομετρικής τεχνολογίας όπως ονομάζετε η κατηγόρια που ανήκει το veri chip; Αυτή είναι και η ονομασία του εμφυτεύσιμου κάτω από το δέρμα μικροτσίπ. Ας μη φαντασθεί κανείς ότι το τσιπάκι αυτό κατασκευάσθηκε από την applied digital solutions για τα κατοικίδια ζώα.

Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. (Αποκάλυψη 13:16,17)& Όποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαμβάνει χάραγμα εις το μέτωπό του ή εις το χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί του θυμού του Θεού που, ανόθευτο, περιέχεται εις το ποτήρι της οργής Του, και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι εμπρός εις τους άγιους αγγέλους και εμπρός εις το Αρνίον. Και ο καπνός του βασανισμού των θα ανεβαίνει εις αιώνας αιώνων και δεν θα έχουν ανάπαυσιν ημέρα και νύκτα όσοι προσκυνούν το θηρίον και την εικόνα του και όποιος λαμβάνει το χάραγμα του ονόματός του. Εδώ θα φανεί η υπομονή των αγίων οι οποίοι τηρούν τας εντολάς του Θεού και την πίστιν εις τον Ιησού. (Αποκάλυψη 14:9-12)

Το verichip κατασκευάστηκε από το παράρτημα της applied digital, με την επωνυμία digital angel. Από το πρόγραμμα αυτό γεννήθηκε το verichip. Είναι ένας μικροπομπός (μικροτσίπ), του οποίου η εφαρμογή γίνετε ΜΟΝΟ υποδόρια δηλαδή κάτω από το δέρμα. Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούταν μόνο σε ζώα, αυτό όπως ήταν αναμενόμενο άλλαξε και πλέον η χρησιμότητα του εστιάζεται κυρίως στους ανθρώπους. Ήδη αρκετοί άνθρωποι είναι σφραγισμένοι με το τσιπ αυτό. Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ. Ποια η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ του μικροτσίπ. Το verichip έχει μέγεθος μόνο μερικών χιλιοστών είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού όπως λένε και οι κατασκευαστές του και εμφυτεύετε κάτω από το ανθρώπινο δέρμα με σύριγγα. Μέσα στο τσιπάκι υπάρχει μια κεραία. Αυτή η μικροκεραία καθιστά το verichip πομπό ο οποίος εντοπίζετε από δορυφόρο. Έτσι αυτός που το έχει κάτω από το δέρμα του παρακολουθείτε 24 ώρες το 24ωρο μέσω των δορυφόρων, και μπορεί να εντοπιστεί οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και αν βρίσκετε. Επίσης το μικροτσίπ αυτό εσωτερικά διαθέτει μια μπαταρία λιθίου και όπως μας ενημερώνει ο κατασκευαστής του carl sanders αυτή η μπαταρία φορτίζει από την θερμότητα που εκπέμπει το ανθρώπινο δέρμα. «Ξοδέψαμε 1.5 εκατομμύρια δολάρια μελετώντας σε ποιο σημείο του ανθρωπίνου σώματος να τοποθετήσουμε το τσιπάκι. Βρήκαμε ότι μόνο δυο είναι τα σημεία που ταιριάζει αποτελεσματικά, το ΜΕΤΩΠΟ και το στο επάνω μέρος του χεριού ειδικά του ΔΕΞΙΟΥ ΧΕΡΙΟΥ. Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. (Αποκάλυψη 13:16,17) Αυτή την ανατριχιαστική αποκάλυψη μας κάνει ο κατασκευαστής του μικροτσίπ carl sanders.

Το verichip εκτός από το ότι είναι μια τέλεια μηχανή 24ωρης παρακολούθησης έχει και άλλες λειτουργίες υποδούλωσης του κατόχου του. Μέσα σε αυτό το μικροσκοπικό μηχανισμό μπορούν να αποθηκευτούν πέντε «γκίγκαμπαιτ»(5 gigabytes), δηλαδή 5 δις σύμβολα περίπου, πιο απλά μέσα στο εμφυτεύσημο μικροτσίπ χωράνε κείμενα περίπου δυο χιλιάδων σελίδων! Όλες οι πληροφορίες που επεξεργάζονται οι δορυφόροι από ψηλά έρχονται σε επίγεια ραντάρ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένας από αυτούς είναι και αυτός που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει το «ψευδώνυμο» Το Θηρίο. Οι εκεί πράκτορες εκτός ότι μπορούν να εντοπίσουν τον οποιωνδήποτε φέρει το verichip κάτω από το δέρμα του και να τον βλέπουν ζωντανά και απευθείας, έχουν και τη δυνατότητα να διαβάσουν όλες τις πληροφορίες που έχει αποθηκευμένο το μικροτσίπ μέσα του για τον κάτοχο του. Αυτά που μπορούν να διαβάσουν μπορούν να είναι πάρα πολλά γιατί όπως προαναφέραμε το verichip μπορεί να αποθήκευση μέσα του κείμενα ως και 2.000 σελίδων. Σημειωτέον ο κάτοχος δεν έχει πρόσβαση να μάθει τα ακριβή στοιχεία που είναι αποθηκευμένα για το πρόσωπο του στο μικροτσίπ που φέρει υποδόρια. Όμως αυτοί που έχουν πρόσβαση μπορούν κάθε φορά να προσθέτουν ή και αφαιρούν διάφορα για τον σφραγισμένο χωρίς αυτός ποτέ να ενημερώνετε για τίποτα. Οποιαδήποτε συκοφαντική πληροφορία μπορεί να περιέχεται μέσα του χωρίς ο υποδουλωμένος πλέων χρήστης να μπορεί να κάνει το οτιδήποτε.

Με το εμφυτεύσημο κάτω από το δέρμα μικροτσίπ ο κάτοχος γίνετε κυριολεκτικά δούλος του. Πέρα από τις παραπάνω λειτουργίες του, το verichip κατασκευάσθηκε για να αντικαταστήσει πολλά από τα δημόσια και μη έγραφα του σημερινού πολίτη. Θα περιέχει μέσα του όλα τα στοιχεία της ταυτότητας του κατόχου, όπως επίσης το δίπλωμα οδήγησης, αυτό που ξέρουμε σήμερα σαν βιβλιάριο υγείας, ταξιδιωτικό διαβατήριο και το βασικότερο τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου κ.α. Αυτός είναι ο κύριος λόγος κατασκευής και το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα της δημιουργίας του verichip, να γίνει απολύτως απαραίτητο για τον άνθρωπο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πραγματικότητα αυτό που από καιρό σχεδιάζετε. Μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ή αλλιώς cashless society. Το πρόγραμμα cashless society (κοινωνία χωρίς χρήματα) είναι ένα σχέδιο που προωθείται από την εταιρεία mondex. Το όνομα mondex δεν έχει άλλο νόημα από το ΜΟΝ που είναι το ακρωνύμιο του money που μεταφράζεται ως «χρήματα» και το dex που με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη ΔΕΞΙ. Δηλαδή mondex=ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ. Πως ακριβώς θα λειτουργεί μια χωρίς χρήματα κοινωνία; Με την κατασκευή του verichip πλέον δεν υπάρχει κανένα τεχνικό εμπόδιο.

Όπως είδαμε στο υποδόριο αυτό μικροτσίπ θα περιέχεται μέσα του και ο τραπεζικός λογαριασμός του κατόχου του. Πλέον δεν θα χρειάζεται κάποιος να έχει μαζί του μετρητά, θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ θα προμηθεύετε ότι θέλει φτάνοντας στο ταμείο θα βλέπει την ταμία να παίρνει το scanner της και με την ακτίνα λέιζερ να «χτυπάει» ένα-ένα τα προϊόντα στο bar code που πλέον όλα τα προϊόντα διαθέτουν και να βγάζει το άθροισμα της τιμής (όπως γίνετε και σήμερα). Αυτό που θα βλέπει μετά ο κάτοχος του verichip είναι την ταμία να παίρνει το ίδιο scanner και να το τοποθετεί στο χέρι ή το μέτωπο (ανάλογος που βρίσκετε το τσιπάκι) και αυτομάτως το κόστος των προϊόντων να αφαιρείται από τον τραπεζικό λογαριασμό του σφραγισμένου. Έτσι θα γίνετε κάθε συναλλαγή. Το αποτέλεσμα που γίνεται πλέον φανερό είναι ότι όποιος στο μέλλον και όταν καθιερωθεί το verichip δεν δεχτή να το τοποθετήσει κάτω από το δέρμα του δεν θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει η να πωλήσει τίποτα. Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και πτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που θα έχει το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του. (Αποκάλυψη 13:16,17)
Όπως είδαμε τα scanner διαβάζουν τα bar codes στα προϊόντα με την ακτίνα λέιζερ που διαθέτουν. Το κάθε bar code που πλέον αναγράφετε σε όλα τα προϊόντα αποτελείτε από έναν ραβδωτό κωδικό. Ο κάθε ραβδωτός κωδικός αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Οι αριθμοί αυτοί είναι φανεροί επάνω στο bar code και είναι διαφορετικοί σε κάθε προϊόν. Όμως ΟΛΑ τα bar codes έχουν τρεις ράβδους που δεν είναι φανερά αριθμημένοι. Έναν στην αρχή έναν στη μέση και ένα στο τέλος του barcode. Τους βλέπουμε στην επάνω φωτογραφία. Αυτά τα τρία δίπλα ζεύγη ράβδων ονομάζονται «ράβδοι φύλακες» και «λένε» στο scanner: το πρώτο πότε να ξεκινήσει το μεσαίο πότε να γίνετε ο διαχωρισμός και το τελευταίο πότε να σταματήσει να «διαβάζει». Αυτές οι τρεις διπλές ράβδοι σε όλα τα barcodes είναι τα ίδια και αμετάβλητα έχουν πάντα τον ίδιο αριθμό σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ράβδους. Ο αριθμός αυτός στον πρώτο μεσαίο και τελευταίο διπλό ράβδο είναι το 6. Επομένως αφού σε κάθε barcode υπάρχουν τρεις «ράβδοι φύλακες» κάθε barcode έχει κεκαλυμμένο επάνω του τον αριθμό 666. Κάθε φορά λοιπόν που το scanner θα «διαβάζει» το barcode και μετά το λέιζερ του θα το μεταδίδει στο μικροτσίπ που θα έχει ο κάτοχος του στο μέτωπο ή στο δεξί του χέρι, αυτόματα θα του χτυπάει και τον Αριθμό του Θηρίου 666 που έχει ήδη κάθε προϊόν μέσω του barcode επάνω του

Επίσης ο κάτοχος του verichip θα μπορεί να εντοπίζεται και από επίγεια μέσα. Στα κτίρια ήδη υπάρχουν, και στο μέλλον θα πολλαπλασιαστούν, συσκευές στις εισόδους τους έτσι ώστε αν κάποιος μπαίνει και διαθέτει το εμφυτευμένο μικροτσίπ με όλα τα στοιχεία και όλο το φάκελο μέσα του οι ανιχνευτές στην είσοδο τα διαβάζουν και η «ασφάλεια» του κτιρίου θα γνωρίζει όλα τα προσωπικά δεδομένα ονοματεπώνυμο διεύθυνση και ότι άλλο θα έχει γράψει ο εκάστοτε στην μνήμη του verichip για τον κάτοχο του.
Το τσιπάκι αυτό όπως μέχρι τώρα διαπιστώνουμε υλοποιεί την πλήρη υποδούλωση του ανθρώπου. Αυτή την στιγμή η εταιρία κατασκευής του η applied digital solutions η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε applied digital το έχει προμηθεύσει σε χιλιάδες ανθρώπους και είναι ήδη κάτοχοι του verichip. Μόνο πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι στις Η.Π.Α επιτράπηκε δια νόμου πλέον η ελεύθερη εμφύτευση του στους ανθρώπους. Για να γίνει πειστική η εταιρία και να το εμφυτεύσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, έχει χρησιμοποίηση πολλά δολώματα για να το καταφέρει. Καταρχήν χρησιμοποιεί το ιατρικό άλλοθι. Ότι δήθεν με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλισμένη η υγεία του φορέα του verichip. Δηλαδή σε περίπτωση που θα ανέβει λόγου χάρη η πίεση ή θα έχει κάποια αρρυθμία στην καρδιά ο σφραγισμένος, θα χτυπήσει συναγερμός στα κεντρικά γραφεία με τους υπολογιστές μέσω του μικροτσίπ και θα ενημερώσουν τον σφραγισμένο για την κατάσταση της υγείας του. Ο κατασκευαστής του verichip όμως carl sanders δηλώνει πως σε περίπτωση που σπάσει η εξωτερική γυάλινη επιφάνεια του υποδόριου μικροτσίπ η μπαταρία λιθίου που διαθέτει εσωτερικά αν έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί όπως αυτολεξεί δήλωσε να προκαλέσει σοβαρά έλκη και εξανθήματα&..έτσι έγινε και τώρα πληγή κακή και γεμάτη πόνους εις τους ανθρώπους, που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου και επροσκύνησαν την εικόνα του. (Αποκάλυψη 16:2-3)

Για τον λόγο αυτό η fda, ο αμερικάνικος ΕΟΦ (εθνικός οργανισμός φαρμάκων), ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ πως το τσιπ θα πρέπει να έχει χρήση «ασφάλειας» και «ταυτοποίησης» και ΟΧΙ ιατρικού βοηθήματος τινάζοντας το ιατρικό του άλλοθι και όλα περί ιατρικής κάλυψης στον αέρα. Ένα άλλο δόλωμα που χρησιμοποιεί η κατασκευάστρια εταιρία για να πείσει τους ανθρώπους να σφραγιστούν με το verichip,είναι το θέμα της ασφάλειας και την εξάλειψη του κίνδυνου από τις διάφορες απαγωγές παιδιών και όχι μόνο που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο. Όμως οι σκοπίμως απληροφόρητοι και παραπλανημένοι πολίτες δεν γνωρίζουν το οριστικό και διαρκές φακέλωμα και τους κίνδυνους υγείας που θα έχουν με το τσιπάκι αυτό κάτω από το δέρμα τους. Είναι επίσης γνωστό ότι το verichip συγκαταλεγμένο στους rfid μηχανισμούς δηλαδή σους μηχανισμούς «ταυτότητας με ράδιο συχνότητα» θα μπορεί να επηρεάζει την υγειά του φορέα την σωματική όπως και την ψυχολογική. Οι περισσότερες μελέτες έχουν γίνει για αυτόν το λόγο. Δηλαδή για να δουν κατά πόσο μπορούν με αυτό το μικροτσίπ να προκαλέσουν ασθένειες σωματικές αλλά και ψυχολογικές σε αυτόν που το έχει κάτω από το δέρμα του. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους κατασκευαστές του.Βεβαίως ο μεγαλύτερος κίνδυνος και η μεγαλύτερη συμφορά για τον σφραγισμένο είναι η αιώνια καταδίκη Του Θεού στην αιώνια κόλαση & Όποιος προσκυνεί το θηρίο και την εικόνα του και λαμβάνει χάραγμα εις το μέτωπό του ή εις το χέρι του, θα πιει και αυτός από το κρασί του θυμού του Θεού που, ανόθευτο, περιέχεται εις το ποτήρι της οργής Του, και θα βασανισθεί με φωτιά και θειάφι εμπρός εις τους άγιους αγγέλους και εμπρός εις το Αρνίον. Και ο καπνός του βασανισμού των θα ανεβαίνει εις αιώνας αιώνων και δεν θα έχουν ανάπαυσιν ημέρα και νύκτα όσοι προσκυνούν το θηρίον και την εικόνα του και όποιος λαμβάνει το χάραγμα του ονόματός του. Εδώ θα φανεί η υπομονή των αγίων οι οποίοι τηρούν τας εντολάς του Θεού και την πίστιν εις τον Ιησού. (Αποκάλυψη 14:9-12)

Βέβαια το δόλιο σχέδιο για την επικράτηση του εμφυτεύσημου μικροτσίπ έχει μεγάλη έκταση ραδιουργίας διότι θα είναι κάτι σχεδόν υποχρεωτικό αφού αυτός που δεν θα το έχει δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα. Με αυτή την έννοια είναι σχεδόν υποχρεωτικό. Όμως αυτός που δεν θα θελήσει να σφραγιστεί θα είναι επίσης ελεύθερος να το κάνει αλλά θα υποστεί τις συνέπειες της φτώχιας και του κατατρεγμού. Είναι σίγουρα μια απόφαση που πρέπει με θάρρος να παρθεί. Τα προσεκτικά βήματα που γίνονται για αυτήν την υποδούλωση είναι αθόρυβα και σταθερά. Πολλά έχουμε ακούσει για τη συνθήκη που και η Ελλάδα υπέγραψε και είναι μέλος για να την εφαρμόσει, τη συνθήκη του Σέγκεν. Τη προβλέπει αυτή η συνθήκη; Όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω. Όμως επειδή κατά τους «κυβερνώντες» είναι κάπως δύσκολο να επιβληθεί το υποδόριο μικροτσίπ, μέσω ραδιουργιών έχουν προβλέψει βήματα εξοικείωσης και προπαγάνδας. Σκέφτονται δηλαδή πριν την εγκαθίδρυση του μικροτσίπ κάτω από το δέρμα το σχέδιο τους να ξεκινήσει με την υποχρεωτική κατοχή μιας «Έξυπνης Κάρτας» (smart card). Μιας κάρτας/Ταυτότητας και αυτό πολύ σύντομα θα γίνει και στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνθήκη του Σέγκεν. Αυτή η κάρτα ταυτότητα που σύντομα θα είναι Πανευρωπαϊκά υποχρεωτική δεν θα είναι μια συνηθισμένη ταυτότητα όπως την ξέραμε. Για τον λόγο ότι θα έχει επάνω της και αυτή ένα μικροτσίπ με όλες τις ιδιότητες του υποδόριου μικροτσίπ verichip. Εκτός από τα προσωπικά στοιχεία ταυτότητας θα έχει και άλλες λειτουργίες όπως το verichip. Έτσι όταν θα χάνετε η θα γίνετε κλοπή της δεν θα είναι τόσο ανώδυνο όσο το να χάνει κανείς μια απλή ταυτότητα αφού επάνω της θα υπάρχει και ο τραπεζικός λογαριασμός το δίπλωμα οδήγησης και άλλα όπως ακριβός το verichip. Τότε θα πουν ότι από το να υπάρχουν όλα αυτά τα χρήσιμα δημόσια έγραφα σε μια κάρτα η οποία μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί με αποτέλεσμα να χάνονται και όλα αυτά τα έγγραφα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του εμφυτεύσιμου κάτω από το δέρμα μικροτσίπ του verichip το οποίο έχει τις ίδιες λειτουργίες και ακόμα περισσότερες με την διαφορά ότι δεν μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί. Με αυτόν τον τρόπο οι μάζες προθύμος θα σφραγιστούν.

Η Έξυπνη κάρτα θα είναι δηλαδή ο πρόδρομος του εμφυτεύσημου μικροτσίπ!!!
Με έκπληξη ο κόσμος είδε το περιοδικό standardization news, τον Φεβρουάριο του 1990 να δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή κοινότητα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ένα χάραγμα αναγνώρισης ταυτότητας. Στην σελίδα 30 το δημοσίευμα αναφέρει:…ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Φήμες και ανησυχίες από μελέτες που δείχνουν να συνδέεται η εμφύτευση των VeriChip microchip με την πρόκληση καρκίνου σε εργαστηριακές έρευνες σε πειραματόζωα.
Η VeriChip αρνείται τα πάντα αλλά κατηγορείται για προσπάθειες συγκάλυψης.
Η εξέλιξη αυτή, εάν είναι πραγματική, θυμίζει πάρα πολύ την εικόνα που περιγράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη, σχετικά με τους ανθρώπους εκείνους που θα δεχθούν στο σώμα τους (δεξί χέρι ή μέτωπο) το «χάραγμα» του Αντιχρίστου!
«Και άκουσα μια μεγάλη φωνή από τον ναό, που έλεγε προς τους επτά αγγέλους: Πηγαίνετε και ξεχύστε στη γη τις φιάλες τού θυμού τού Θεού. Και πήγε ο πρώτος, και ξέχυσε τη φιάλη του επάνω στη γη· και έγινε κακό και οδυνηρό έλκος στους ανθρώπους, που είχαν το χάραγμα του θηρίου, και προσκυνούσαν την εικόνα του». (Αποκάλυψις 16:2)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ VeriChip:
Το VeriChip είναι προϊόν της εταιρίας Applied Digital Solutions, που με την σειρά της είναι θυγατρική εταιρεία του κολοσσού που ονομάζεται IBM.
Το VeriChip είναι ένα μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύεται κάτω από το ανθρώπινο δέρμα.
Σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από έναν κόκκο ρυζιού εμφυτεύεται συνήθως στο χέρι, στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη.
Ο όρος RFID(radio frequency identification) χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα μικροτσίπ νέας γενιάς, όπως και το VeriChip, τα οποία εκπέμπουν τις πληροφορίες που εμπεριέχουν μέσω ραδιοσυχνοτήτων.
Ο δέκτης των πληροφοριών είναι συνήθως ένα scanner το οποίο αποκρυπτογραφεί αρχικά έναν 16ψήφιο κωδικό ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε χρήστη.
Η βάση δεδομένων του VeriChip περιέχει την ταυτότητα, το διαβατήριο, το δίπλωμα, το ιατρικό ιστορικό και τα φορολογικά στοιχεία του χρήστη.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι η συσκευή χρησιμοποιείται και ως σύστημα εντοπισμού παγκόσμιας θέσης το πολύ γνωστό πλέον GPS(global positioning system).
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προωθούν τη συσκευή παρουσιάζοντάς την σαν την χρυσή λύση απέναντι στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας, αφού αντικαθιστά σχεδόν όλα τα νόμιμα έγγραφα που χρησιμοποιούμε.
Επίσης σκεφτείτε την περίπτωση που εισάγεται κάποιος εκτάκτως στο νοσοκομείο και το VeriChip λειτουργεί ως το ιατρικό ιστορικό του ασθενή.
Οι Αμερικανοί δεν σταματούν εδώ και το παρουσιάζουν ως σωτήριο και για τους γονείς αφού μπορούν και γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά τους, μέσω του συστήματος GPS που διαθέτει η συσκευή.

Όμως…
Πρόσφατα, ο Jonathan Westhues, (φωτο) ερευνητής ασφάλειας, κατάφερε να σπάσει τους κώδικες ασφαλείας και εκπομπής σήματος του εν λόγο τσιπ, αχρηστεύοντας κάθε ουσιαστική κουβέντα για την ασφάλεια δεδομένων που υποτίθεται ότι διασφάλιζε.
Ο ερευνητής αυτός, είναι ήδη γνωστός από προηγούμενη ανάλογη έρευνά του, για κάρτες ”ασφαλείας” εισόδου.
Έχει κοινοποιήσει την έρευνά του για το πόσο εύκολο είναι να αναπαραχθεί ένα τέτοιο εμφυτεύσιμο τσίπ, σε μια ηλεκτρονική διεύθυνση, αλλά και στην ίδια την εταιρία, που ακόμα δεν έχει πάρει θέση για το θέμα μέσω της εκπροσώπου της Corinne Hirsch, αν και ρωτήθηκε και είπε ότι θα απαντήσει στις δικηγόρους της CASPIAN.

Η C.A.S.P.I.A.N. είναι τα αρχικά (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering), σε ελεύθερη μετάφραση Καταναλωτές Κατά Της Παραβίασης της Ιδιωτικής Ζωής των Super Markets και της Αριθμοποίησης.
Στο αγώνα για την κατάργηση της όποιας προώθησης των εμφυτεύσιμων τσίπ από κρατικούς οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρώτη θέση έχουν δύο θαρραλέες γυναίκες, η αμερικανίδες Katherine Albrecht και Liz McIntyre.
Επίσης μέλη δικηγορικών γραφείων για την υπεράσπιση εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με διεθνές κύρος καθώς και η CASPIAN, η οποία ιδρύθηκε το 1999 από την Katherine Albrecht.
Το VeriChip έχει εγκριθεί από την Αμερικανική διοίκηση τροφίμων και φαρμάκων, από 65 Αμερικανικά νοσοκομεία, από τον γενικό εισαγγελέα Μεξικού για το προσωπικό του, από εταιρία ασφάλειας στο Cincinnati των ΗΠΑ και άλλες εταιρίες. Έχει προσωπικά στοιχεία του φέροντος, όσων αναφορά τα ιατρικά, οικονομικά ή ποινικά του δεδομένα. Περνώντας από έναν ανιχνευτή με ειδική συχνότητα, περνάει τα δεδομένα στον ελεγκτή αυτόματα.
Υπολογίζεται ότι κάπου 2000 άνθρωποι μέχρι τώρα, πρόλαβαν και το φύτεψαν κάτω από το δέρμα τους.
Παρά το ότι αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων από το VeriChip (και προφανώς από κανένα τσίπ), οι φανατικοί υποστηρικτές του δεν το βάζουν κάτω.

Πρόσφατα λοιπόν, η αμερικανική ασφαλιστική εταιρία horizon Blue Cross, σε αγαστή συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Χάκενσακ, ανακοίνωσε ότι θα το εμφυτεύσει το VeriChip σε 280 ασθενείς τους που νοσηλεύονται στο εν λόγο νοσοκομείο. Το πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και εθελοντικό.
Ωστόσο τα ερωτήματα και σε σχέση μάλιστα με την ασφάλεια του τσίπ, παραμένουν.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/11/verchip.html#ixzz1eMeUKt2R

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης εάν δεσμευτεί να φύγει - Κρίσιμη η ομιλία του στις 20:00 στη Βουλή

- Υπουργοί και βουλευτές δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης μόνο αν δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί
- Β. Παπανδρέου: Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά ψήφος εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας
- Λ. Κατσέλη: Η κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της - Περιμένω την ομιλία Παπανδρέου και τότε θα ψηφίσω
- Λοβέρδος: "Αν δεν παραιτηθείς αύριο θα παραιτηθώ εγώ
- Αποκάλυψη NewsIt: Αθανασάκης “ζυμώνει” την Βάσω και ο Βενιζέλος τον Λιντζέρη
- ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το θυελλώδες πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί την Παρασκευή στην κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία της τελευταίας περιόδου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση ή να ανοίξουν το δρόμο για εκλογές.

Όλα θα κριθούν όπως δείχνουν τα πράγματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή η οποία αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη στις 23:00 το βράδυ, τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Αυτή η αλλαγή της ώρας δεν είναι τυχαία, καθώς ο κ. Παπανδρέου με την ομιλία του θέλει να πείσει και εκείνους που δηλώνουν διστακτικοί σε μία ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που θα γίνει η ψηφοφορία υπάρχει άπλετος χρόνος για ζυμώσεις.

Ο κ. Παπανδρέου που μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει δώσει κανένα σαφές πλαίσιο και δεν έχει αναλάβει επι της ουσίας καμία δέσμευση προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο, πρέπει να απαντήσει. Πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι που παίζει τις τελευταίες ημέρες κερδίζοντας χρόνο ήρθε η στιγμή να φτάσει στο τέλος του.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνουν. Ωστόσο γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πεισθούν όσοι είναι αρνητικοί, όπως αποκαλύπτει το NewsIt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Λίγο πριν την ψηφοφορία  η Βάσω Παπανδρέου προσερχόμενη στη Βουλή δήλωσε με νόημα πως η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δήλωση που ερμηνεύεται ως προαναγγελία ότι θα ψηφίσει "ναι" στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις αυτές αγγίζουν το θέατρο του παραλόγου, καθώς πολλοί οι κυβερνητικοί βουλευτές δηλώνουν ξεκάθαρα πως θα δώσουν στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν εμπιστεύονται ούτε την κυβέρνηση ούτε τον πρωθυπουργό και απλά θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.

Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Για παράδειγμα ο κ. Βουδούρης στο περιστύλιο της Βουλής δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ η Εύα Καϊλή ξεκαθάρισε πως θα περιμένει να ακούσει τις προθέσεις του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες και μετά θα αποφασίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Γιαννακά η οποία δήλωσε πως αν δεν δεσμευτεί ότι θα φύγει είναι πολύ πιθανό να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΚΑΙΛΗ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέχρι και νωρίς την Παρασκευή έδειχναν να γέρνουν προς την κατεύθυνση να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται πως επανέφερε το θρίλερ και πλέον όλα είναι στον αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος αναφέρει ότι "αν έστω στο παρά πέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί παρωδία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το να μην ψηφίσει ο κ. Ανδρουλάκης δεν σημαίνει πως χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, καθώς χρειάζεται την πλειοψηφία των παρόντων και η κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και με ψήφους έως και 120 ψήφους.

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΨΗΦΟΥΣ

Πάντως και μέχρι τώρα λίγο πριν την ψηφοφορία το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μετράει "κουκιά". Ας δούμε όμως και λίγο πως έχει η κατάσταση σε αριθμούς. Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή την στιγμή 152 βουλευτές, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και την διαγραφή της Λούκα Κατσέλης. Πληροφορίες λένε πως οι δύο βουλευτές θα δώσουν ψήφουν εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αρά οι ψήφοι δεν αποκλείεται να φτάσουν τις 154.

Το πρωί και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου είπε οτι θα πάει στην Βουλή για να ακούσει τον πρωθυπουργό. Αν την πείσει ότι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλιώς θα απέχει από την ψηφοφορία.




www.newsit.gr

Κατάθλιψη έχουν πάθει οι καταναλωτές των χωρών που επισκέφθηκε το ΔΝΤ

88% των Ελλήνων άλλαξαν καταναλωτικές συνήθειες λόγω τρόικας


Κατάθλιψη έχουν πάθει οι καταναλωτές των χωρών που επισκέφθηκε το ΔΝΤ 88% των Ελλήνων άλλαξαν καταναλωτικές συνήθειες λόγω τρόικας

Μεγάλη είναι η αλλαγή που η τρόικα και η αμφισβητούμενες πολιτικές του ΔΝΤ απέφεραν στη ζωή των Ελλήνων. Σε μια περίοδο εθνικής κατάθλιψης, τα στοιχεία της έρευνας του ομίλου μελετών καταναλωτικής συμπεριφοράς Nielsen αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι ίδιο μετά το Μνημόνιο σε Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που "επλήγησαν" από τον ...τυφώνα της τρόικας.
Το τραγικά λοιπόν μεγάλο ποσοστό των 9 στους 10 Ελλήνων και 7 στους 10 Ευρωπαίων είναι που θεωρεί πως η χώρα τους βρίσκεται σε ύφεση σύμφωνα με έρευνα του Nielsen Group και του σχετικού δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τα ευρήματα, 8 στις δέκα πιο απαισιόδοξες χώρες του πλανήτη για το μέλλον τους προέρχονται από την Ε.Ε. ένα αποτέλεσμα δυσανάλογο του καλού βιοτικού επιπέδου αλλά απόλυτα συμβατό με τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες. Οι πλέον απαισιόδοξες χώρες είναι η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία χώρες από τις οποίες έχει περάσει το ΔΝΤ μαζί με τις Κορέα και Κροατία. Η οικονομία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία όλων των παραπάνω κρατών.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας το 88% των Ελλήνων αναγκάστηκαν λόγω της ύφεσης να αλλάξουν αγοραστικές συνήθειες, με το 74% να έχουν μειώσει τα χρήματα που δαπανούν για διασκέδαση εκτός σπιτιού, 64% για φαγητό εκτός οικίας και το ίδιο ποσοστό για νέα ρούχα. Το 63% των συμπατριωτών μας στρέφεται σε φθηνότερες λύσεις και προϊόντα τύπου private laebl.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

www.thebest.gr

Κράχ στην αγορά αυτοκινήτου - Κλείνουν η μια μετά την άλλη οι εκθέσεις

Βουτιά 35,2% στις νέες άδειες


Κράχ στην αγορά αυτοκινήτου - Κλείνουν η μια μετά την άλλη οι εκθέσεις  Βουτιά 35,2% στις νέες άδειες

Συνολικά 109.578 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011, παρουσιάζοντας μείωση 35,2% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, είχε καταγραφεί μείωση 31,7%.
Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2011 υποχώρησε σε 44.505, έναντι 56.409 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 21,1%.
Μείωση 14,1% είχε παρουσιάσει το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

www.thebest.gr

Παπανδρέου: Σκέψεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον Πρωθυπουργό!


Παπανδρέου: Σκέψεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον Πρωθυπουργό! Υπουργοί προς Παπανδρέου: σε ψηφίζουμε σήμερα θεωρώντας δεδομένο οτι αύριο φεύγεις

Παρακολουθείστε εδώ λεπτό προς λεπτό τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις
18:54 "Δεν πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά για ψήφο εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής ανάγκης". Αυτά δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου προσερχόμενη αυτή την ώρα στην Βουλή.
17.39 Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός «θα καθαρίσει το παιχνίδι της ψήφου εμπιστοσύνης με μία τοποθέτηση που θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό». Όπως τόνισε στο protothema συνομιλητής του πρωθυπουργού:
• «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα θέσει εαυτόν εκτός πρωθυπουργίας για να διευκολυνθεί η συγκρότησή της».
• «Θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
• «Για λόγους εγγύτητας στο διακύβευμα θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση»
• «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά πως μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή».
• «Θα προτείνει πολιτική κυβέρνηση διάρκειας τριών έως έξι μηνών, όσο διαρκεί το τελεσίγραφο της τρόικας».
• «Πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση τον ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά».
Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα φθάσει σε αριθμό εδρών τις 180, ώστε να μην επηρεάζεται από καθημερινές κρίσεις και διαφοροποιήσεις και, το κυριότερο, να μπορεί να ισχυριστεί στους δανειστές πως η συναίνεση που ζητούν από τις υπερχρεωμένες χώρες έγινε πράξη και στην Ελλάδα.
16.47 Αποσαφήνιση προθέσεων ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνει ότι θα απόσχει. "Αν έστω στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους, δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί παρωδία", ξεκαθαρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
15.08 Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου θα αντιμετωπίσει το δίλημμα μιας βελούδινης αποχώρησης ή της βίαιης αποπομπής με καταψήφιση στη νυχτερινή ψηφοφορία. Διακεκριμένοι υπουργοί μεταδίδουν ότι με τις ομιλίες τους το απόγευμα θα καλέσουν τον πρωθυπουργό να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά στο σώμα της Βουλής ότι αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης θα ενεργοποιήσει διαδικασίες παραίτησης και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα δηλώσουν ότι δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης. Και βεβαιώνουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται σημαντικός αριθμός βουλευτών του ΠαΣοΚ. Ενδεικτική του κλίματος είναι και η επιστολή Λοβέρδου (διαβάστε εδώ).
12:26 Οι "ομαδάρχες" του ΠΑΣΟΚ αναβάλλουν τη ρήξη με τον Παπανδρέου και το βράδυ θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αποδεχόμενοι την υπόσχεση που παρασκηνιακά τους έδωσε ότι θα δρολογήσει διαδικασίες για συγκρότηση κυβέρνησης "εθνικής ενότητας". Οι πληροφορίες του thebest.gr από την Αθήνα αναφέρουν ότι ακόμα και η Εύα Καϊλή που πρόσκειται στο περιβάλλον Βενιζέλου, το βράδυ ίσως πει "ναι" παρά τη δημόσια δήλωσή της για ανεξαρτητοποίηση.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι "ομαδάρχες" (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου) θέλοντας να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το "στίγμα" του "αποστάτη" που θα τους απέδιδαν οι Παπανδρεϊκοί στην περίπτωση που σήμερα έριχναν την κυβέρνηση.
Παράλληλα, θέλουν χρόνο προκειμένου να σχεδιάσουν τις επόμενες εσωκομματικές τους κινήσεις.
Για να φανεί όμως ότι δεν υποχωρούν, συμφώνησαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ο κ. Παπανδρέου να δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε διεργασίες για συγκρότηση κυβέρνησης "εθνικής ενότητας".
Ο κ. Παπανδρέου αποδέχθηκε αυτό τον συμβιβασμό, με την κρυφή ελπίδα ότι οι διεργασίες για δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, οπότε θα κερδίσει χρόνο και θα παραμείνει Πρωθυπουργός.
Διαβάστε ακόμα

Ζουν στον κόσμο τους και παίζουν στην πλάτη μας, τα προσωπικά τους παιχνίδια- Έλεος πια

Της ψευτιάς και της υποκρισίας το ανάγνωσμα- Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε ανόητοι (μήπως είμαστε;)


9.30 Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν τον τρόπο να μείνουν ενωμένοι. Τη νύχτα της Πέμπτης τα φώτα άναψαν σε αρκετά σπίτια και κυβερνητικά γραφεία και έμειναν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Προεδρικοί, βενιζελικοί και βουλευτές που στηρίζουν την τρόικα συναντήθηκαν για να καθορίσουν τη στάση τους. Οι δύο τελευταίες ομάδες για να κανονίσουν την τελική επίθεση και οι πρώτοι για να χαράξουν τη γραμμή άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες  που δημοσιεύει το protothema.gr, στη συνάντηση των βουλευτών που στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο διατυπώθηκε ένα διπλό αίτημα: προς τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί εντός 7 ημερών και προς τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Συγκεκριμένα, βουλευτές όπως η Εύα Καϊλή, η Σούλα Μερεντίτη, η Τόνια Αντωνίου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Καρτάλης, ο Νάσος Αλευράς και ο Δημήτρης Λιντζέρης συμφώνησαν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «αν» ο πρωθυπουργός δεσμευτεί πως θα ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση και ότι θα τις ολοκληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα. «Αλλιώς» θα αρχίσουν τις ανεξαρτητοποιήσεις.

Από την άλλη πλευρά η βουλευτής Επικρατείας κυρία Έλενα Παναρίτη που την Πέμπτη προανήγγειλε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης διαφωνώντας με το δημοψήφισμα, τελικώς αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση. Σε δήλωσή της στο protothema.gr και στον Χρήστο Μπόκα η κυρία Παναρίτη ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εξηγώντας πως «από την στιγμή που απέσυρε το δημοψήφισμα δεν έχω επιχείρημα να καταψηφίσω».

Σε ό,τι αφορά στη γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου αυτή αναμένεται να συμπυκνωθεί στην έκκληση προς τους βουλευτές: «Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης για να δυναμώσει η κυβέρνηση και να προχωρήσει στη μεταβατική κυβέρνηση»! Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι… τέσσερις της τρόικας. Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Ηλίας Μόσιαλος έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους από χθες. Περιμένουν και αυτοί από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τις εξελίξεις διαφυλάσσοντας και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ εστιάζουν οι προεδρικοί, που μαζεύτηκαν στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Είναι οι περισσότεροι και εμφανίζονται αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε όποια επιλογή κι αν κάνει. Αν αποφασίσει να μείνει θα τον στηρίξουν, καταγγέλλοντας τους υπόλοιπους ως αποστάτες. Έδειξαν τις διαθέσεις τους στη χθεσινή Κοινοβουλευτική Ομάδα, την οποία και διέλυσαν με το έτσι θέλω. Απλά σηκώθηκαν και έφυγαν ενώ μιλούσαν οι βενιζελικοί. Έχουν, όμως, και γραμμή άμυνας. Να μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ώστε αν παραιτηθεί από πρωθυπουργός να μην περάσει αυτόματα το κόμμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο ή στα χέρια της... τρόικας.
7.50 Απόψε διεξάγεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μια μέρα μετά τις χθεσινές πολιτικές παλινωδίες, που καθιστούν, σε συνδυασμό με την αποψινή διαδικασία, αβέβαιο το μέλλο της χώρας. Απόψε θα έρθει η ώρα να μετρηθούν τα...κουκιά επισήμως, γιατί ανεπισήμως αυτό έχει ξεκινήσει.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τις χθεσινές του τοποθετήσεις τόσο στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας όσο και στην Ολομέλεια απευθύνθηκε κυρίως σε εκείνους τους βουλευτές του κόμματός  του, οι οποίοι απειλούσαν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπό του. Ικανοποιώντας τις βασικές τους ενστάσεις – απόσυρση δημοψηφίσματος, κυβέρνηση συνεργασίας - επιχείρησε να τους δώσει επιχείρημα προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση χωρίς αυτό να φανεί ως «κωλοτούμπα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Ελενα Παπαρίτη μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εξηγώντας πως «από την στιγμή που απέσυρε το δημοψήφισμα δεν έχω επιχείρημα να καταψηφίσω».  Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής επέκρινε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και έλεγε ότι «δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια καταστροφική πορεία της χώρας».

Κάθετα αντίθετοι με το δημοψήφισμα εμφανίζονταν και οι κ.κ. Κώστας Καρτάλης, Πυθαγόρας Βαρδίκος , Λεωνίδας Γρηγοράκος εκδηλώνοντας δημόσια τις ενστάσεις τους καθώς και αρκετοί ακόμα βουλευτές  που εξέφραζαν την δυσφορία τους στους διαδρόμους της βουλής.

Επιπλέον και ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια και η δέσμευσή του για κυβέρνηση συνεργασίας «μου έδωσε ελπίδα αισιοδοξίας» και από το ξεκάθαρο «δεν ψηφίζω» μετατοπίστηκε στο «θα το δούμε».

Να σημειωθεί ότι πλήθος βουλευτών μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Βάσω Παπανδρέου, Εύα Καϊλη, Χαρά Κεφαλίδου και οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Δημήτρης Καρύδης και Νάσος Αλευράς είχαν συνδέσει την δική τους ψήφο εμπιστοσύνης με το αν θα προχωρήσει ο κ. Παπανδρέου σε συγκρότηση κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».

Υπο αυτά τα δεδομένα δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα καταφέρει σήμερα να λάβει εκείνο το αποτέλεσμα στην σημερινή ψηφοφορία το οποίο θα τον διατηρήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τι θα γίνει αν καταψηφιστεί η Κυβέρνηση

Αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης τότε από αύριο ξεκινούν οι διεργασίες για την επόμενη.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρώτα θα δώσει εντολή σχηματισμού στον Γ. Παπανδρέου και εδώ όλα είναι ανοιχτά τόσο στο αν θα μπορέσει να συσπειρώσει ξανά την Κ.Ο. που τον έχει ξαναψηφίσει υπό τον κίνδυνο χρεοκοπίας όσο και αν θα βρεί χείρα βοήθειας εκτός κόμματος.
Αν αποτύχει ο Γ. Παπανδρέου την εντολή θα λάβει ο Α. Σαμαράς ο οποίος λέγεται πως θα την αρνηθεί για να προκαλέσει αυτό που είπε στην ομιλία του. Εκλογές το συντομότερο δυνατό.

22.11 Ο  κ. Παπανδρέου για άλλη μία φορά απέδειξε ότι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται. Μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή είπε πως η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια κρατάει το τιμόνι της χώρας για να αποτραπεί η χρεοκοπία, δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα όσους υποφέρουν οικονομικά και χρέωσε την ευθύνη της παραπληροφόρησης στα μέσα ενημέρωσης.

¨Δεν είμαι γαντζωμένος στην παρέκλα" είπε, αλλά δεν ...φεύγει κιόλας καθώς δεν είπε τίποτε περί πιθανής  αποχώρησής του.  Όπως σημείωσε,  βλέποντας πως ο πολιτικός κόσμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες, αναγκάστηκε να αποφασίσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Μάλιστα, δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να υπάρχει μία μικρή ελπίδα για συναίνεση, ενώ την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία δεν βρισκόταν καν στη Βουλή, αφού είχε αποχωρήσει νωρίτερα.

Δήλωση πως είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε να ψηφίσει την δανειακή εγγύηση και ξεκαθάρισε πως αποδεικνύει καθημερινά πως δεν είναι καρφωμένος στην καρέκλα. Αλλά ξεκαθάρισε ότι θα αρχίσουν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αλλά κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι για πόση ώρα κράτησε αυτή η συναίνεση.
20:25 Ποια συναίνεση και ποια κυβέρνηση "εθνικής ενότητας"; Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι τον εξαπάτησε και ότι το μόνον που τον νοιάζει είναι η καρέκλα. Σε ανάλογπυς υψηλούς τόνους απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για λογαριασμό της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι υποδαυλίζει τη συναίνεση. Ανεξαρτήτως του τι λέει ο καθένας (αναλυτικά ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε σε άλλες αναρτήσεις) ε΄να είναι σίγουρο: η συναίνεση παέι περίπατο.
19:55 ΤΩΡΑ: Σκληρή επίθεση Σαμαρά στον Παπανδρέου από τη Βουλή: εκβιάζει και λαϊκίζει για να μείνει στην καρέκλα του. Κάνει ότι δεν κατάλαβε τι του ζήτησα. Ζήτησα να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός και να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα μας οδηγήσει σε εκλογές αφού διασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση. Δεν συζητάω καρέκλες και υπουργεία μαζί του
19:31 Διεκόπη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με παρέμβαση Κακλαμάνη και με αιτιολογία ότι πρέπει οι βουλευτές να πάνε στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Λιντζέρης ζήτησε το λόγο και είπε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου ότι "αν δεν λάβει ρητή διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα ψηφίσει αύριο υπέρ της κυβέρνησης". Το κλίμα μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι τεταμένο.
19:10 Βάσω Παπανδρέου: Είστε εκτός τόπου και χρόνου κ. Πρόεδρε
18:50 Σα να μην συνέβη τίποτα. Παπανδρέου και Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξήγησαν αναλυτικά πως θα κυβερνήσουν τη χώρα από σήμερα και μετά. Δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα, θεωρούν  τουες χειρισμούς τους επιτυχέις και δηλώνουν έτοιμοι και δυνατοί να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ελπιδα!!! Σα να μην έγιναν όσα έγιναν χθες στις Κάννες, σα να μην έγιναν όσα έγιναν σήμερα σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Βενιζέλος ανακξοίνωσε ότι η δανειακή σύμβαση θα έλθει στη Βουλή για ψήφιση με 180 βουλευτές ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, αφού όμως "ολοκληρωθούν τα βήματα που θα διασφαλίσουν τη μη χρεοκοπία της χώρας" όπως είπε, αποσαφηνίζοντας ότι αυτά τα βήματα είναι δέκα.
18:45 Πλήρη στήριξη προσφέρει στον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται τώρα στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι προφανές ότι οι διαρροές περί διαφωνίας που προηγήθηκαν, εξυπηρετούν επικοινωνιακές ανάγκες και μόνον.
18:40 Η Άννα Διαμαντοπούλου μόλις τελείωσε η ομιλία του Πρωθυπουργού πήρε το λόγο και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της κυβέρνησης "εθνικής ενότητας", αίτημα που δεν έδειξε να συμμερίζεται ο κ. Παπανδρέου.
18:29 Με μια ομιλία με την οποία υπεραμύνθηκε των επιλογών του χαρακτηριζόντας τες μάλιστα ιδιατέρως επιτυχείς και εθνικά επωφελείς, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάτρισε ότι δεν παραιτείται και προχωραέι ως Πρωθυπουργός ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Σε μια απόστροφο της ομιλίας του βέβαια είπε ότι είναι υπό συζήτηση η πρόταση της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή. Απεναντίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε αναφορές που δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει.
"Θα τα κάνουμε μαζί" ήταν η φράση που επανέλαβε πολλές φορές, αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησής του, δείχνοντας ότι ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό του το ενδεχόμενο να φύγει από Πρωπυπουργός.
17.56 Πληροφορίες θέλουν να υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του τόνισε: «Καταφέραμε να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Είμαστε περήφανοι για το τι έχουμε καταφέρει. Οι Έλληνες είμαστε ένα πειραματόζωο. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να βρούμε τα χρήματα, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο 130 δισ. Ευρώ. Θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο 130 δισ. Ευρώ.Μέλημά μάς να μην αμφισβητηθεί η θέση της χώρας μας στο ευρώ. Δεν θα βάζαμε ποτέ ως θέμα το "μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ". Ο πολίτης άκουσε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ότι του δίνουμε το λόγο. Εμπιστεύομαι τη σοφία και την ωριμότητα του ελληνικού λαού. Το δημοψήφισμα είναι η αποφασιστική απάντηση σε όλα τα σενάρια εντός και εκτός Ελλάδας. Κάνουμε πράγματα ιστορικής σημασίας για τη χώρα»
17:30 Όσοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν τη συγκρότηση κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" καλό θα είναι να περιμένουν. Όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο υπάρχει σημαντική απόσταση από την πρόταση Σαμαρά για "μεταβατική κυβέρνηση που θα ορίσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας".
Μάλιστα φαίνεται από την ομιλία του Πρωθυπουργού ότι ο κ. Παπανδρέου το μόνο πρόβλημα που βλέπει να υπήρξε είναι αυτό της διαφωνίας για το δημοψήφισμα το οποίο ξεπεράστηκε με τη δήλωση της ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση!
Δεν θεωρεί πρόβλημα το διασυρμό της χώρας από τις χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί, ούτε από όσα γράφει σήμερα ο διεθνής Τύπος. Δεν θεωρεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι δεν τον εμπιστεύονται.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: που το πάει ο κ. Παπανδρέου; Απλώς αναζητά τρόπο που θα του επιτρέψει να προστατεύσει την υστεροφημία του αποφεύγοντας τη σκληρή κριτική για τους χειρισμούς του, ή αναζητά σωσίβιο για να παραμείνει στην εξουσία;
Ίσως πάρουμε απαντήσεις από την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδριάζει σε λίγη ώρα ή το βράδυ στη Βουλή. Ως τότε ας κρατάμε μικρά καλάθια...
17.07 Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγα λεπτά το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός στην εισήγησή του τόνισε:«Το διακύβευμα είναι, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα είχε τεθεί στο δημοψήφισμα, η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτή ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ΄όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρώ.
Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ.
Σηκώσαμε τεράστιο βάρος», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «για να σώσουμε την Ελλάδα. Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων.
Χαιρετίζουμε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και την απόφασή της να στηρίξει στη Βουλή την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με σοβαρότητα και με βάση το εθνικό συμφέρον».
H υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε  ότι  η κυβέρνηση θα καταγραφεί στην ιστορία για την προσπάθεια που καταβάλει. Προσπάθεια αντίστοιχη των κυβερνήσεων Ελ.Βενιζέλου και Τρικούπη, τόνισε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε, επίσης  επιλογή ευθύνης τις εξελίξεις που δρομολογεί ο κ. Παπανδρέου  για τον οποίο είπε  ότι «πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής». Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζεται να δοθεί κάποια απάντηση στις δηλώσεις Μέρκελ - Σαρκοζί.
Ο υπουργός Υποδομών κ. Ραγκούσης μεταξύ άλλων  επεσήμανε :  «Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε στην εξουσία για την εξουσία. Η ενότητα της παράταξης  στην αυριανή ψήφο εμπιστοσύνης είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό που επιχειρείται, συμβαίνει  στην πιο δύσκολη στιγμή για τον τόπο,  από ένα πολιτικό σύστημα  που λειτουργεί με αντιθέσεις από το 1974. Δημιουργείται η προσδοκία ότι κάτι νέο μπορεί να υπάρξει και γιά αυτό  πρέπει αν είμαστε πολύ προσεκτικοί».
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι «η λαϊκή κυριαρχία έχει κάπου μια "μαύρη τρύπα". Αν πάτε προς τα εκεί» ,είπε στον πρωθυπουργό, «μην πάρετε την παράταξη μαζί σας. Εσείς έχετε την πρωτοβουλία, εμείς ακολουθούμε. Μην μας πάτε , όμως στον γκρεμό του διχασμού.Αν έχουμε πάρει την εμπιστοσύνη της Βουλής και παράλληλα έχει αποτύχει η διαβούλευση για συγκυβέρνηση θα έχουμε υποκλέψει  την ψήφο της Βουλής . Δεν το επιδιώξαμε αλλά θα κατηγορηθούμε οπωσδήποτε».
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε επίσης ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα είναι καταστροφική και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να την αποσύρει «και ας παρεξηγηθούν οι λόγοι» για τους οποίους έλαβε την απόφαση
16:14 Αρνείται η ΝΔ να μπουν σε διαπραγμάτευση στελέχη των δύο κομμάτων για το ενδεχόμενο συγκρότησης συγκυβέρνησης και δηλώνουν ότι υπάρχει ο θεσμικός δρόμος, εννοώντας πορφανώς τη σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε εκεί να ληφθούν οι αποφάσεις για κυβέρνηση "εθνικής ενότητας".
16:09 Από την πλευρά της ΝΔ δηλώνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα για το ενδεχόμενο μετάβασης στα γραφεία της των Ρέππα, Αθανασάκη, προκειμένου να συζητήσουν για την κυβέρνηση συνεργασίας. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διέρρευσε η πληροφορία από το Υπουργικό Συμβούλιο.
15.55 "Ταφόπλακα" στα περί δημοψηφίσματος έβαλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στις 5 το απόγευμα στην κοινοβουλευτική του ομάδα και στη συνέχεια το βράδυ στη Βουλή.
15:28 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρέππας και ο κ. Αθανασάκης με εντολή Παπανδρέου θα μεταβουν στα γραφεία της ΝΔ για να συζητήσουν σχετικά με τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Πάντως ο κ. Παπανδρέου δεν θα πάει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θα παραιτηθεί και θα μιλήσει κανονικά στη Βουλή το βράδυ.
15:11 Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στο Υπουργικό Συμβούλιο πως δεν θα παραιτηθεί, δεν θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα μιλήσει το βράδυ στη Βουλή.
14:50 Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο, τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. Ο κ. Παπανδρέου είπε "χρειάστηκε να απειλήσουμε με δημοψήφισμα για να υπάρξει συναίνεση από τον κ. Σαμαρά". Η συνεδρίαση συνεχίζεται.
14:47 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
14:16 Το BBC μετέδωσε πριν από λίγο ότι ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραιτηθεί ανοίγοντας το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης κοινής αποδοχής με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.
14:07 Οι δηλώσεις Σαμαρά, αλλά και αυτές που έκανε ο κ. Ρέππας, δείχνουν ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζεται αν ο κ. Παπανδρέου θα διεκδικήσει να είναι πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης ή θα αποδεχθεί άλλο πρόσωπο, με πιθανότερο τον κ. Παπαδήμο.
14:00 Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε και επισήμως τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση και θα οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές
13:51 Στήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου προσφέρει ο Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να πείσει τον κ. Σαμαρά για συγκυβέρνηση, ώστε να αποφύγει την παραίτηση.
13:28 Ο Πρωθυπουργός φέρεται να διαμηνύει σε Υπουργούς του: "Δεν παραιτούμαι, ρίξτε με"!!! Κυκλοφορούν σενάρια για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ
13:20 Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια δημιουργίας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.
12:55 Ρεγγίνα Βάρτζελη στο protothema.gr: "Ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί"!!!
12:50 Διακινείται σενάριο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, αναφέρεται ότι την Πρωθυπουργοποίηση Σημίτη ζήτσε από τον κ. Παπανδρέου και η Μέρκελ.
12:40 Πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς με διάγγελμά του θα ζητήσει τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα εξασφαλίσει την 6η δόση και εν συνεχεία θα προκηρύξει εκλογές.
12:33 Συνάντηση Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Μόσιαλου σε εξέλιξη. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις καθυστερούν την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε οριστεί γαι τις 12.
12:00 Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διαφώνησε με τον κ. Παπανδρέου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος και απεχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου. 'Ολα δείχνουν ότι διανύουμε τις τελευταίες ώρες του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία.
11:27 Από το Μαξίμου διαρρεόυν σενάρια ότι ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο θα ζητήσει τις παραιτήσεις των Υπουργών και θα προχωρήσει στην εκλογή νέου Πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Πάντως την ίδια ώρα γίνονται κινήσεις από τον κ. Βενιζέλο για να πέσει ο κ. Παπανδρέου
11.22 Διάφορα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.Τα ενδιάμεσα στελέχη του Κινήματος, γράφει το protothema, προκειμένου να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ όσων λένε όχι στο δημοψήφισμα και του απομονωμένου πλέον πρωθυπουργού. Προτείνουν:
Ο Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η ΚΟ να εκλέξει πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητήσει από τα κόμματα, πρώτον, να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση, και, δεύτερον, να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Με αυτό το κεκτημένο να ζητήσει από τους εταίρους μας να μας καταβάλουν κανονικά στις 15 Νοεμβρίου την έκτη δόση.
Οι εκλογές θα γίνουν είτε άμεσα, είτε σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την απάντηση της Ένωσης. Ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προετοιμάσει το έδαφος στο Βόλγαγκ Σόιμπλε. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.
Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποδεχθεί το σενάριο που του προτείνεται, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι ανεξαρτητοποιήσεις, η κυβέρνηση να πέσει εντός της ημέρας και το ΠΑΣΟΚ να διασπαστεί
10:55 Μετά την κ. Καϊλη και η κ. Παναρίτη δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν επιμείνει στο δημοψήφισμα. Έτσι η κυβέρνηση φαίνεται να χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στις 12:00 συγκαλείται εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
10.45 Κοινοβουλευτική ομάδα ζητά ο Πρωθυπουργός μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι. Εύα Καϊλή:Δεν παραιτείται και δε δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Από την πλευρά της η κ. Παναρίτη διαμηνύει επίσης ότι δεν πρότίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η Εύα Καϊλή σε επιστολή της αναφέρει:
"Αγαπητέ Πρόεδρε,
σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.

Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.

Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.

Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας".

Με εκτίμηση,
Εύα Καϊλή
10.25 :Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και το "σφυροκόπημα" που δέχτηκε από την Άγγελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. Πριν από λίγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ανακοίνωσε μέσω twitter ότι ανεξαρτητοποιείται. Η κυβέρνηση είναι πλέον με 151 βουλευτές.
Στις 4.45 το πρωί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,  τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος και μίλησε για ανάγκή εθνικής ενότητας.
Ακολούθησαν διαφοροποιήσεις και από κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σκανδαλίδης τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος και ζητά σύγκλιση της Κ.Ο.
Το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας και την άμεση προκήρυξη εκλογών ξαναζήτησε η Βάσω Παπανδρέου.
Μαζεύουν υπογραφές για Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Παπανδρέου
Το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, συγκεντρώνουν υπογραφές με αίτημα την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, ακόμη και χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού.
Διαβάστε αναλυτικα:
Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Καϊλή - Στους 151 η κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ:Πληθαίνουν οι φωνές κατά του δημοψηφίσματος-Έκτακτη σύγκλιση της Κ.Ο.ζητά ο Σκανδαλίδης

Σφυροκόπημα Γιώργου από Μέρκελ-Σαρκοζί. Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα-Δείτε βίντεο
Bόμβα" Βενιζέλου:Λέει όχι στο δημοψήφισμα για το ευρώ -Μιλά για ανάγκη εθνικής ενότητας
Παπανδρέου: Στις 4 Δεκεμβρίου το Δημοψήφισμα- Επειδή αμφισβητήθηκε η συμφωνία, θα αποφασίσει ο λαός
Β. Παπανδρέου: Ξαναζητά κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και εκλογές
Μαζεύουν υπογραφές για Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Παπανδρέου
Λοβέρδος: Η κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου
Στις 12 έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο


www.thebest.gr

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα



Συντονιστείτε στο web zougla radio

Πάνω από 7.000 υποστηρικτές του Κ.Κ.Ε. έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία της Γ.Γ. του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα.

Την ίδια ώρα, στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος μερικές δεκάδες πολιτών με το λάβαρο της Επανάστασης έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.




Ρεπόρτερ της zougla.gr βρίσκονται στο Σύνταγμα και σας αναμεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης 



www.zougla.gr

Πέφτει ή φεύγει





Συντονιστείτε στο zougla radio και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

Όλα τα σενάρια φαίνεται να παραμένουν ανοικτά μέχρι το βράδυ, με πιθανό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να έχει παραιτηθεί, χωρίς την προγραμματισμένη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Οι κομματικοί μηχανισμοί ξαναπαίρνουν μπροστά σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, με εκείνον του κυβερνώντος κόμματος να «καπνίζει» από συνεχή βραχυκυκλώματα μεταξύ εναλλασσομένων ρευμάτων.

Εκβιαστικά πλέον οι κοινοβουλευτικοί και μη «Ταλιμπάν» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαιτούν να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ωρών ο Γιώργος Παπανδρέου τη διαδικασία αποχώρησής του.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κούρσα θα κριθεί στο νήμα, εφόσον ο πρωθυπουργός, συνηθισμένος σε πολιτική διγλωσσία, θα επιχειρήσει μέχρι τέλους, διαπραγματευόμενος την παραμονή του στο όποιο κυβερνητικό σχήμα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η φράση «το μαχαίρι έφθασε στο κόκαλο», ως ρητορικό σχήμα, παίρνει σάρκα και οστά, χωρίς να αποτελεί φλύαρο πολιτικό πλεονασμό, όπως και εκείνο το χιλιοειπωμένο «τέλος εποχής», για το οποίο απαιτήθηκαν τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια προκειμένου να επέλθει.

Αυτά σε ό,τι αφορά στις πιέσεις εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εφόσον οι δυνάμεις που ασκούνται από τους Ευρωπαίους εταίρους, για άμεση αλλαγή σκηνικού και συμμόρφωση προς τας υποδείξεις, είναι κάτι περισσότερο από οριακές.

Χρειάστηκε να συσπειρωθεί σύμπασα η Ευρώπη αλλά και επέκεινα των ωκεανών χώρες, ώστε να κλείσει το κεφάλαιο της ελληνικής μεταπολίτευσης και των τοξικών παραγώγων της, για να δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις σε αυτή τη χώρα.

Στην επερχόμενη οικονομική βαρυχειμωνιά, ορισμένοι θα κυκλοφορούν με παλτό, άλλοι με φανελάκι και κάποιοι -μεταξύ αυτών σίγουρα εμείς- ολόγυμνοι.

Μέχρι το βράδυ, θα έχει δυστυχώς κριθεί μόνο το κεφάλαιο της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, με την πολυτέλεια της σπατάλης πολύτιμου χρόνου, όχι όμως και εκείνο της αποφυγής ακραίων περιπετειών για τους Έλληνες πολίτες.

Η επιβεβαίωση της θεωρίας του Ανδρέα Παπανδρέου για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων συμπίπτει μοιραία με την απομάκρυνση του πρωτότοκου υιού του από την πολιτική σκηνή.

Το ερώτημα εάν τελικά βγήκαμε κερδισμένοι ή χαμένοι από την ένταξή μας στο οικονομικό της άρμα μέλλει, δυστυχώς, να απαντηθεί με δραματικό τρόπο. 

www.zougla.gr

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα


Όλα τα φωτα στραμμένα στην αποψινή ιστορική συνεδρίαση της Βουλής
Όλα τα φωτα στραμμένα στην αποψινή ιστορική συνεδρίαση της Βουλής   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )


Αθήνα
Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την κορύφωση του πολιτικού θρίλερ που ζει η χώρα τα τελευταία 24ωρα με την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να συγκεντρώσει τα «ναι» από τους μισούς συν έναν παρόντες βουλευτές, και πάντως όχι λιγότερες από 120 ψήφους.

Η κρίσιμη ομιλία του πρωθυπουργού, την οποία πολλοί βουλευτές αναμένουν για να ξεκαθαρίσουν τη στάση που θα τηρήσουν τελικά στην φανερή ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα, αναμένεται στις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στην Ολομέλεια γύρω στις 20.00, ο Κανονισμός της Βουλής δίδει στον πρωθυπουργό της χώρας, τόσο το δικαίωμα τριτομιλίας, ενώ με ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Στην αποψινή ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αναμένεται να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων με σειρά αντιστρόφως ανάλογη προς την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χάρης Καστανίδης αναμένεται να μιλήσουν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συζήτηση δεν μετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι απεχώρησαν χθες, μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, αλλά θα επιστρέψουν για να μετάσχουν στην ψηφοφορία.

Ενδεικτικό του παγκόσμιου ενδιαφέροντος που προκαλεί η συνεδρίαση, είναι το γεγονός ότι έχουν ζητήσει από την Βουλή άδεια να καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός εκπρόσωποι 50 τηλεοπτικών συνεργείων από διάφορες χώρες του κόσμου.

Με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να βρίσκονται μέχρι και την τελευταία στιγμή σε πλήρη εξέλιξη για την εξεύρεση ενός modus vivendi όσον αφορά την επόμενη ημέρα, και με τις προσπάθειες των επιτελών της κοινοβουλευτικής ομάδας να εντείνονται προς αποφυγήν τυχόν αρνητικών ψήφων, οι επόμενες ώρες προσλαμβάνουν διαστάσεις θρίλερ.
Τελευταίο δείγμα των ασφυκτικών πιέσεων είναι η επιστολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος αναφέρει ότι μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
«Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν έχω θέση στις πολιτικές διεργασίες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Άλλωστε και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους Σόιμπλε, Ρεν και Γιούνκερ ανέφερε πως στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης.
Σκληρή κριτική δέχθηκε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόσο από τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπανδρέου είναι «εκτός τόπου και χρόνου», όσο και από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλα ανέφερε στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και άλλα στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, υπάρχει και η πίεση από την πλευρά βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων που συνυπέγραψαν την Πέμπτη ένα non paper, με το οποίο καλούν τις  ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προχωρήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Η επιστολή αυτή τελικά δεν δημοσιοποιήθηκε χθες, καθώς μεσολάβησε η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός δήλωσε την Παρασκευή πως αν η προσπάθεια για κυβέρνηση ενότητας δεν ευοδωθεί, τότε θα «ξεπαγώσει» το non paper.
Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα οι θέσεις των δύο κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης δεν φαίνεται να συγκλίνουν και οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους.
Ο κ. Παπανδρέου συζητά μια κυβέρνηση συνεργασίας, με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, ωστόσο λέει ότι «δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει;» και επισημαίνει τον κίνδυνο να υπάρξει «τρομακτικό κενό ακυβερνησίας».
Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς είναι κατηγορηματικός ότι ζητεί την παραίτηση Παπανδρέου και όχι συγκυβέρνηση. Ξεκαθαρίζει ότι θέλει μια μεταβατική κυβέρνηση με μόνες αρμοδιότητες να περάσει από τη Βουλή τη δανειακή σύμβαση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Πάντως, και ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι αντιμετωπίζει φωνές στην πτέρυγα του τόσο με την πρωτοβουλία γαλάζιων βουλευτών να συνυπογράψουν το non paper όσο και από την δήλωση Χατζηγάκη, χθες, που ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία, η συζήτηση στη Βουλή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η δευτερολογία του πρωθυπουργού, που ενδεχομένως θα κρίνει και την εξέλιξη της ψηφοφορίας, η οποία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα.
Πριν λίγη ώρα ο κ. Μ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «αν έστω στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους, δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί παρωδία».
Ενώ η κυρία Έυα Καϊλή, η οποία εδώ και ημέρες είχε αφήσει ανοιχτό το θέμα ακόμη και ανεξαρτητοποίησής της, δήλωσε ότι θα σταθμίσει την στάση της ανάλογα με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι την ρευστότητα των εξελίξεων.
Ο κ. Οδ.Βουδούρης δήλωσε ότι «είναι παράδοξο η Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση και στον επικεφαλής της, όταν αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας», αποσαφηνίζοντας ότι «τυπικά η διαδικασία παραμένει ‘ψήφος εμπιστοσύνης’, όμως πολιτικά μετά και από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, δεν σημαίνει ‘εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση’, αλλά αποτελεί εντολή για την άμεση επίτευξη, χωρίς καμία καθυστέρηση, σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και με νέο επικεφαλής κοινής αποδοχής».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος η κυρία Άντζελα Γκερέκου λέει «ναι» στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για άμεσες διεργασίες για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση της 6ης δόσης και καθορισμός χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές. Ωστόσο, η κυρία Γκερέκου θεωρεί ότι σε περίπτωση αποτυχίας των προσπαθειών του κ. Παπανδρέου για συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά, τότε χρειάζεται «συνέχιση της στήριξης της κυβέρνησης από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μέχρις ότου να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί απολύτως η ευρωπαϊκή θέση και πορεία της χώρας και στη συνέχεια δέσμευση για σαφή ημερομηνία εθνικών εκλογών σε εύλογο διάστημα».
«Τρία δραματικά σενάρια»
Το Reuters σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει χρήματα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου επικαλούμενη τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου. Οι συντάκτες του κειμένου χρησιμοποιούν τις λέξεις «χάος» και «διαλυτικό κλίμα» για να περιγράψουν τις ημέρες που θα ακολουθήσουν στη χώρα μας, σύμφωνα με τις τρεις υποθέσεις:

Το σενάριο Παπαδήμου
Το πιθανότερο από τα τρία σενάρια, σύμφωνα με το Reuters, προβλέπει ότι ο η κυβέρνηση παίρνει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια όμως ο Γ. Παπανδρέου παραιτείται για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος τοποθετείται επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών Όμως στη συνέχεια η συμφωνία «σπάει» καθώς τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν τα βρίσκουν στη διάρκεια ζωής που πρέπει να έχει. Η κυβέρνηση κλονίζεται και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές «αφήνοντας τη χώρα στο χάος στο ενδιάμεσο διάστημα».

Το σενάριο των αλλεπάλληλων εκλογών
Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση δεν λαμβάνει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης και η χώρα οδηγείται αυτομάτως σε προεκλογική περίοδο. Με βάση το Σύνταγμα οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Όμως ούτε και οι εκλογές εγγυώνται σταθερότητα καθώς οι δημοσκοπήσεις «δίνουν» στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα χωρίς όμως την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί το πρώτο κόμμα είτε σε αναζήτηση πιθανών συμμάχων είτε σε νέες εκλογές για να εκμαιεύσει μια ισχυρότερη κοινοβουλευτική παρουσία. «Είναι αμφίβολο όμως αν οι ξένοι πιστωτές θα εγκρίνουν υπό αυτές τις συνθήκες την εκταμίευση της επόμενης δόσης»

Το σενάριο με άγνωστη κατάληξη

Στην τρίτη περίπτωση ο Γ. Παπανδρέου δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Όμως υπό την απειλή της μη εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να σχηματίσουν μια μεταβατική κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία μέχρι να εξασφαλιστεί η διεθνής βοήθεια. Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων δίνοντας κατά σειρά τρεις ημέρες σε κάθε κόμμα προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. «Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για την πολιτική ζωή της Ελλάδας» και σε κάθε περίπτωση αφήνει και πάλι «μετέωρη» τη χώρα για μεγάλο διάστημα καθώς οδηγεί πιθανότατα σε κήρυξη εκλογών σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα.

www.in.gr