Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Αναμένεται μεγάλη πτώση Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των βάσεων, τέλος στην αγωνία των υποψηφίων


Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων, η οποία για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αρχίζει από τα 150 μόρια και θα φτάνει τα 1.300
Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων, η οποία για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αρχίζει από τα 150 μόρια και θα φτάνει τα 1.300   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Η σημαντική μείωση του αριθμού των φετινών αριστούχων, σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετεγγραφών και την ένταση της οικονομικής κρίσης, που εκτός των άλλων πριμοδοτεί και τη μείωση των προσδοκιών των υποψηφίων, «χρωματίζουν» φέτος την κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η αναμενόμενη πτώση των βάσεων, η οποία για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αρχίζει από τα 150 μόρια και θα φτάνει τα 1.300, συνοδεύεται και από εκπλήξεις που αναμένεται να εκδηλωθούν σε μια ορατή ομάδα σχολών, διασκορπισμένη σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, η οποία για διάφορους λόγους θα ανεβάσει το «κασέ» των βάσεων εισαγωγής τους.

Τη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων.

Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) ανοίγει τον δρόμο για σημαντική πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, ενώ οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Ως εκ τούτου δεν χωράει αμφιβολία ότι τα υψηλόβαθμα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά (Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών κ.λπ.), νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα, τόσο των δύο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και της περιφέρειας, θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους. Η «καραμπόλα» θα συμπαρασύρει στην πτώση και τις βάσεις σχολών με μεσαία και χαμηλή βαθμολογία, εκτός από εκείνες που έχουν σημαντική μείωση θέσεων εισακτέων φέτος.

Ωστόσο, στη γενική εικόνα της πτώσης θα υπάρχουν νησίδες ανόδου κυρίως στα κεντρικά τμήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικά βάσεις εισαγωγής κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου. Είναι φανερό ότι βάσεις σαν τις περσινές που άρχιζαν από τα 868 μόρια σε ΤΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου ή από τα 1.000 έως 1.164 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου ή του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν θα δούμε φέτος. Παράλληλα και ορισμένα Τμήματα με ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία παρουσιάζοντας άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.


www.in.gr

Πόλη-φάντασμα η Νέα Υόρκη, ενώ επελαύνει ο κυκλώνας Αϊρίν


Η Νέα Υόρκη έχει παραδοθεί στο έλεος του κυκλώνα
Η Νέα Υόρκη έχει παραδοθεί στο έλεος του κυκλώνα   (Φωτογραφία:  Reuters )
Νέα Υόρκη
Τη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη, πλήττει από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής ο κυκλώνας Αϊρίν με ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στη Βόρεια Καρολίνα, στη Βιρτζίνια και στη Φλόριντα, ενώ 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους με εντολή των αμερικανικών Αρχών.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν οπωσδήποτε στα σπίτια τους. «Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής» επέμεινε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ αργά να φύγουν» όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για τις περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.





13 φωτογραφίες
Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει και η Νέα Υόρκη, όπου ο κόσμος είναι πάντα στους δρόμους τα σαββατόβραδα, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν και οι ορδές των τουριστών που γεμίζουν την Τάιμς Σκουέαρ δεν ήταν εκεί.

Πολλά καταστήματα έκλεισαν τις προσόψεις τους με φύλλα κοντραπλακέ, για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. Περί τους 370.000 ανθρώπους εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.

Στο Νιου Τζέρσι, πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές.

Στις 20:00 τοπική ώρα ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία ένα, την χαμηλότερη της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον. Ωστόσο, οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα.

Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενίσει αφού κάνει το πέρασμά του από τη Νέα Αγγλία.


www.in.gr

86 φωτιές σε 24 ώρες Χιλιάδες στρέμματα καμένα στον Έβρο, πυρκαγιές σε Αιτωλοακαρνανία και Χίο


Αθήνα
Σε ύφεση εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στον Έβρο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ελπίζει να τη θέσει υπό έλεγχο εντός της ημέρας, καθώς αναμένεται εξασθένιση των ανέμων. Σε εξέλιξη πυρκαγιές στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κατέγραψε 86 πυρκαγιές. Υψηλός ο κίνδυνος λόγω ισχυρών ανέμων και σήμερα, Κυριακή.

Στον Έβρο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν καεί 35.000 στρέμματα, αν και τοπικοί φορείς δηλώνουν ότι η πυρκαγιά μπορεί να έχει κάψει περισσότερα από 70.000 στρέμματα.

Επί τόπου επιχειρούν 132 πυροσβέστες, 67 οχήματα, 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία.

Στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες, δέκα οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στα Φυτά Χίου, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Κυλιόμενο Ζακύνθου. Εκεί επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής καταγράφηκαν 86 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει προσοχή και για σήμερα Κυριακή, καθώς οι άνεμοι αναμένονται και πάλι ισχυροί.


www.in.gr

«Μου την κάρφωσε…» λέει ο εμπρηστής της Γαβρολίμνης

Άφωνοι οι πυροσβέστες από τη στάση του 38χρονου


«Μου την κάρφωσε…» λέει ο εμπρηστής της Γαβρολίμνης Άφωνοι οι πυροσβέστες από τη στάση του 38χρονου

Άφωνοι έχουν μείνει οι άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου και της Πυροσβεστικής, από την στάση του 38χρονου Αλβανού, που έχει ήδη ομολογήσει τέσσερεις εμπρησμούς σε περιοχές των δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας. Να θυμίσουμε πως ο δράστης μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας του Μεσολογγίου και ανακρινόμενος ομολόγησε τέσσερεις συνολικά εμπρησμούς και συγκεκριμένα:
1.Ότι στις 22 Αυγούστου, στις 3 το μεσημέρι  χρησιμοποιώντας αναπτήρα και χαρτί, έβαλε φωτιά στην περιοχή Αηδόνι Τρικόρφου
2.Στις 24 Αυγούστου, έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρερέσι Ναυπακτίας, στα όρια με την Φωκίδα, χρησιμοποιώντας αναπτήρα αυτοκινήτου και χαρτί.
3.Στις 25 Αυγούστου το μεσημέρι , έβαλε φωτιά στην θέση Πλατανιάς Γαβρολίμνης, την ίδια μέρα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Καλυδώνα. Η φωτιά αυτή είχε σβήσει γρήγορα
4.Ότι χθες 26 Αυγούστου, λίγο πριν τις 11 το πρωί,  έβαλε φωτιά και πάλι στην θέση Πλατανιάς, κοντά στο γήπεδο της Γαβρολίμνης, φωτιά που χθες προκάλεσε μεγάλη καταστροφή και ακόμη καίει
Ο Αλβανός, σύζυγος Ελληνίδας που διαμένει στο Ευηνοχώρι και έχει αποκτήσει από τους δυο γάμους του συνολικά πέντε παιδιά, υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αν και η κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, τουλάχιστον απ’όσους τον γνωρίζουν και γενικά από τον τρόπο που ζούσε.
Κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για μικροκλοπή.
Αστυνομία και πυροσβεστική θεωρούν βέβαιο πως ο συλληφθείς είναι υπαίτιος και για τις πυρκαγιές σε Καλυδώνα και Πλευρώνα, που προκάλεσαν την μεγάλη καταστροφή στον Άγιο Θωμά και γι’αυτόν τον λόγο συλλέγονται πληροφορίες και στοιχεία, ώστε να «δέσει» η υπόθεση.
Ο 38χρονος, θα παραδοθεί από την Ασφάλεια Μεσολογγίου στο ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα συνεχίζει τις έρευνες και έχει την ευθύνη της προανάκρισης.

Πηγή: agriniopress.gr

3,2 Ρίχτερ νωρίς το πρωί σε Πάτρα και Βόλο

Με λίγη ώρα διαφορά


3,2 Ρίχτερ νωρίς το πρωί σε Πάτρα και Βόλο  Με λίγη ώρα διαφορά

Τα Ρίχτερ...ένωσαν σήμερα το πρωί την Πάτρα και τον Βόλο  με δύο δονήσεις 3.2 βαθμών. Η πρώτη δόνηση, μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 4:47, με επίκεντρο την Αργαλαστή Πηλίου.
Στις 5:06, σεισμός της ίδιας έντασης έγινε αισθητός στην Πάτρα. Ο σεισμός, όπως καταγράφηκε ήταν 3,2 Ρίχτερ, μικρού εστιακού βάθους, μόλις 5 χλμ, για αυτό, άλλωστε έγινε ιδιαίτερα αισθητός, 49χλμ. Νοτιοανατολικά της Πάτρας, 35 χλμ. Νότια του Αιγίου και 10 χλμ. Νότια των Καλαβρύτων.

www.thebest.gr

Γιάννενα: Του έβαλαν φωτιά να τον κάψουν μαζί με την οικογένειά του

Τους λόγους που οδήγησαν τους δράστες σε αυτή την πράξη αναζητά η Αστυνομία


Γιάννενα: Του έβαλαν φωτιά να τον κάψουν μαζί με την οικογένειά του Τους λόγους που οδήγησαν τους δράστες σε αυτή την πράξη αναζητά η Αστυνομία

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό έγινε χθες στα Γιάννενα, όταν άγνωστοι δράστες, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την εξωτερική πόρτα του σπιτιού ενός 49χρονου όπου μέσα βρίσκονταν τα δύο παιδιά του και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά με βενζινόκολα σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας της συζύγου του ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ευτυχώς εγκαίρως έσβησαν την φωτιά και απεγκλώβισαν την οικογένεια του 49χρονου, ενώ έρευνα γίνεται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και την Αστυνομία για να διαπιστωθούν οι δράστες και οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την πράξη.


www.thebest.gr

Νέο χασισοδάσος στo Αίγιο- 1356 δενδρύλλια!!!

Στην περιοχή Αγία Ελεούσα Σαλμενίκου


Νέο χασισοδάσος στo Αίγιο- 1356 δενδρύλλια!!! Στην περιοχή Αγία Ελεούσα Σαλμενίκου

Μετά από πληροφορίες που είχε η Δίωξη Ναρκωτικών της Πάτρας, ανακάλυψε μια τεράστια χασισοφυτεία, αποτελούμενη από 1356 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, στην περιοχή Αγία Ελεούσα Σαλμενίκου στο Αίγιο.
Η φυτεία εκριζώθηκε το πρωί και αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία.


www.thebest.gr

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο- Έφυγε ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος

Αντίο σε ηλικία 87 ετών


Θλίψη στον πολιτικό κόσμο- Έφυγε ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς  Λεωνίδας Κύρκος  Αντίο σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί  ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος μετά απο σοβαρά προβλήματα  που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν 87 ετών.
Η κηδεία του  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Α' Νεκροταφείο.
Ο Λεωνίδας Κύρκος γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή την οποία δεν τελείωσε ποτέ λόγω των πολιτικών διώξεων που υφίστατο.
Φυλακίστηκε κατ' επανάληψη την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου. Το 1946 έμεινε στη φυλακή για οκτώ μήνες ενώ δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε ξανά στη φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο το 1949.
Λόγω της διεθνούς αντίδρασης η απόφαση του Στρατοδικείου δεν εκτελέστηκε, καθώς μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν και ο γνωστός για τον αγώνα του κατά των Γερμανών, Μανώλης Γλέζος. Αποφυλακίστηκε το 1953.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην "Αυγή" αρχικά ως ρεπόρτερ και αργότερα (1958-1961) ως διευθυντής.
Εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ στις εκλογές του 1961, του 1963 και του 1964. Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ πήρε το μέρος των ανανεωτικών δυνάμεων και τάχθηκε με το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Με τη δικτατορία συνελήφθη και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια.
Με τη Μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής το 1974 και το 1977. Εκλεχτηκε ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985. Υπήρξε πρόεδρος του ΚΚΕ Εσωτερικού μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην ΕΑΡ, στην οποία εκλέχτηκε πρόεδρος.
Ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου με τον Χαρίλαο Φλωράκη.
Από το 1989 ως το 1993 υπήρξε βουλευτής του Συνασπισμού. Επικρίθηκε για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.
Το 2000 προτάθηκε από τον Συνασπισμό για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο εξελέγη ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την ενεργή πολιτική εξέφραζε όμως πάντα με διορατικότητα και παρρησία τις θέσεις του. Ήταν χήρος και είχε δύο γιους.


www.thebest.gr

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αχαΐα: Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Πόρτες, Χαϊκάλι και Βούντενη

Εκκενώθηκαν οι Πόρτες και έκλεισε η Περιμετρική της Πάτρας το βράδυ


Αχαΐα: Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Πόρτες, Χαϊκάλι και Βούντενη  Εκκενώθηκαν οι Πόρτες και έκλεισε η Περιμετρική της Πάτρας το βράδυ

20.29 Υπο έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στη Βούντενη της Πάτρας, στο Χαϊκάλι και τις Πόρτες Δυτικής Αχαϊας. Οι Πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να τιθασεύσουν τις φλόγες και αυτή την ώρα προσπαθούν να σβήσουν τις μικρές εστίες που παραμένουν.
Ανακουφισμένοι είναι και οι κάτοικοι των πειροχών που από χθες δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες, αν και φοβούνται τυχόν αναζωπυρώσεις. Πάντως ο χάρτης πυρκαγιών της Πολιτικής Προστασίας για αύριο  δεν περιλαμβάνει τη Δυτική Ελλάδα στις επικίνδυνες ζώνες για εκδήλωση πυρκαγιών, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία.

18:20: Άμεση υπήρξε η πέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν την αναζωπύρωση που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι σε μία από τις εστίες στις φωτιές στις Πόρτες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί και να μην επεκταθεί. Δεν κινδυνεύουν σπίτια ή καλλιέργειες.
16:45: Συναγερμός σήμανε και πάλι στις Πόρτες όταν παρατηρήθηκε αναζωπύρωση σε ένα μέτωπο της χθεσινής πυρκαγιάς.
12.40: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν από την Πυροσβεστική οι φωτιές στη Βούντενη και στις Πόρτες Αχαίας. Ωστόσο, και στα δυο μέτωπα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς ο φόβος αναζωπύρωσης, όσο οι άνεμοι δυναμώνουν, είναι ορατός.
10.49: Στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες. Στη Βούντενη της Πάτρας η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο σημειώνονται από το πρωί μικρές αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο να παρεμβαίνουν άμεσα.
Ίδια παραμένει η κατάσταση στις Πόρτες και στο Χαϊκάλι Αχαίας, όπου και εκεί υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά είναι σε ύφεση και οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την ελέγξουν.
Εκτός έλεγου όμως βρίσκεται η κατάσταση στη Γαβρολίμνη της Ναυπάκτου, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει.
Τώρα ο μεγάλος φόβος των πυροσβεστών είναι εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν οι άνεμοι, κάτι που θα σημαίνει νέες αναζωπυρώσεις.
8.36: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες συνεχίζεται και σήμερα. Χθες όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, τόσο στις Πόρτες Αχαΐας, όσο και στη Βούντενη της Πάτρας.
Μάλιστα, στις Πόρτες οι Αρχές εκκένωσαν το χωριό, ενώ εξ’ αιτίας της φωτιάς στη Βούντενη, που απείλησε σπίτια, έκλεισε επί ώρες η Περιμετρική.
Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά από ολονύχτια επιχείρηση οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές στην Αχαΐα, ωστόσο συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη μέχρι να κατασβέσουν κάθε μικροεστία.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου η φωτιά είναι πολύ μεγάλη.
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η κατάσβεση σε πυρκαγιές στο Σταροχώρι, Πεντάλοφο Μεσολογγίου, Σαμαρέικα, Λεχαινά, Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας και Στάνος Αιτωλοακαρνανίας.


www.thebest.gr

Δύο νέες πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία, στη Χρυσοβίτσα και τη Μαλεσιάδα

Στη μάχη της κατάσβεσης και αεροσκάφη


Δύο νέες πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία, στη Χρυσοβίτσα και τη Μαλεσιάδα Στη μάχη της κατάσβεσης και αεροσκάφη

Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία. Η πρώτη σε δασική έκταση στην Κάτω Χρυσοβίτσα Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες, 3 οχήματα και 1 αεροσκάφος.
Η δεύτερη εκδηλώθηκε κοντά στην Μαλεσιάδα και βρίσκονται εκεί δεκατέσσερις άνδρες της πυροσβεστικής, έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.


www.thebest.gr

Υποσχέσεις Μωραΐτη για αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Ο υφυπουργός ανάπτυξης βρέθηκε στα μέτωπα της φωτιάς στην Αιτωλοακαρνανία

www.thebest.gr
Υποσχέσεις Μωραΐτη για αποκατάσταση των πυρόπληκτων Ο υφυπουργός ανάπτυξης βρέθηκε στα μέτωπα της φωτιάς στην Αιτωλοακαρνανία

Τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Γαβρολίμνη και τον Άγιο Θωμά, επισκέφτηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης. Ο υφυπουργός, είχε ενημέρωση για την πορεία του έργου της πυρόσβεσης, ενώ επισκεπτόμενος την πυρόπληκτη περιοχή στο μοναστήρι του Αγίου Συμεών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά στον νομό μας. Τις τελευταίες μέρες είμαι σε διαρκή επαφή με τον αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος και ανώτατους αξιωματικούς για τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Σήμερα, είχα επιτόπου ενημέρωση για το τι γίνεται στην Γαβρολίμνη και τον Άγιο Θωμά. Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη στον νομό μας και εδώ θέλω να συγχαρώ τους άνδρες της Πυροσβεστικής, που από την πρώτη στιγμή, δίνουν μια πολύ μεγάλη μάχη. Σημαντική είναι και η προσφορά των εθελοντών, των απλών συμπολιτών μας που έτρεξαν για να συμμετάσχουν και αυτοί στην μεγάλη μάχη της κατάσβεσης.
Εάν έχουμε τώρα κάποια σημαντικά αποτελέσματα, όπως το γεγονός ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, αυτό οφείλεται στο έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών.
Αυτό που καλείται να κάνει η Πολιτεία τώρα, είναι να είμαστε σε επιφυλακή τις επόμενες ώρες και μέρες, γιατί είναι πολύ κρίσιμες και αμέσως μετά να γίνει η καταγραφή των ζημιών, η αξιολόγηση και γρήγορα και χωρίς πολλές κουβέντες να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όλες αυτές τις μέρες.
Βρίσκομαι σήμερα στο μοναστήρι του Αη Συμιού, ένα σύμβολο για την περιοχή του Μεσολογγίου. Και εδώ έχει γίνει καταστροφή, η φωτιά πέρασε μέσα από το δάσος. Χρέος όλων μας είναι άμεσα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της περιοχής, αλλά και όλων των άλλων των περιοχών που επλήγησαν τα τελευταία 24ωρα.
Θέλα να ευχηθώ δύναμη στους πυροσβέστες και τους εθελοντές μας, είμαστε όλοι εδώ και ελπίζουμε και με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα να έχει τέλος αυτή η καταστροφή που συντελείται στον νομό μας.»

Ναύπακτος: Σε ύφεση αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στην Άνω Βασιλική

Εκκενώθηκαν τα βράδυ τα χωριά – Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι


Ναύπακτος: Σε ύφεση αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά στην Άνω Βασιλική Εκκενώθηκαν τα βράδυ τα χωριά – Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά της Άνω Βασιλικής αυτή την ώρα. Τα αεροσκάφη έχουν απομακρυνθεί, ενώ επιχειρεί ακόμα το ελικόπτερο, προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες, καθώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός.
Οι ισχυροί άνεμοι δεν έχουν κοπάσει και οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός.
Επί ποδός βρίσκεται και η δημοτική αρχή Ναυπακτίας που έδωσε και αυτή τη δική της ολονύκτια μάχη για την απομάκρυνση των κατοίκων της Άνω Βασιλικής και της Γαυρολίμνης, αφού και τα δυο χωριά εκκενώθηκαν στις 4 τη νύχτα, λόγω του ότι η φωτιά έγλυψε κάποια στιγμή τις αυλές των πρώτων σπιτιών.
Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι μετέφεραν τους κατοίκους στο Περιθώρι με τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να είναι ασφαλείς. Οι νεώτεροι έμειναν πίσω συνδράμοντας στο έργο της πυρόσβεσης με ότι μέσο μπορούσαν. Παράλληλα οι αγρότες με τα τρακτέρ τους και με τα ραντιστικά συστήματα προσπαθούσαν να προλάβουν τη φωτιά πριν φτάσει στα σπίτια.
Σημαντική ήταν και η συνδρομή των μελών του κυνηγητικού συλλόγου Ναυπακτίας που όλη την ημέρα χθες, αλλά και σήμερα από το πρωί, με το μικρό βυτιοφόρο που διαθέτουν, έσβηναν τις μικροεστίες.
Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες όμως η φωτιά άφησε πίσω της στάχτη και αποκαΐδια. Το πευκόδασος που βρισκόταν κοντά στο πρώην δημαρχείο Χάλκειας πλέον δεν υπάρχει και όλα τα βουνά από την βόρεια πλευρά του εθνικού δρόμου έχουν μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Καλλιέργειες και ελαιοστάσια καταστράφηκαν ολοσχερώς και οι κάτοικοι σήμερα το πρωί επιστρέφοντας στο χωριό τους δεν πίστευαν στα μάτια τους πως σώθηκαν τα σπίτια.
Οι πυροσβέστες έχουν ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους, αλλά εξακολουθούν υπερβάλλουν εαυτόν μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία. Αυτό πάντως που έχει σημασία και ομολογούν και οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι ότι υπήρξε άψογος συντονισμός των δυνάμεων, παρά τις προσπάθειες κάποιων να γίνει διάσπαση με τις συνεχείς πυρκαγιές που εκδηλώνονταν όλη τη νύχτα σε διάφορα σημεία της περιοχής.
Μάλιστα μετά τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο Ανθόφυτο της ορεινής Ναυπακτίας που ευτυχώς την πρόλαβαν οι κάτοικοι, παρόλο που έφτασε και όχημα της πυροσβεστικής.


www.thebest.gr

Βιβλική καταστροφή στον Έβρο: Στάχτη 70.000 στρέμματα δάσους

Για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις η φωτιά


Βιβλική καταστροφή στον Έβρο: Στάχτη 70.000 στρέμματα δάσους Για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις η φωτιά

Καταστροφικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.
Οι νεώτερες εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για περίπου 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες που αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα που επί 70 ώρες, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.


www.thebest.gr

Στάχτη 80 στρέμματα δάσους στο Σέιχ Σου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή


Στάχτη 80 στρέμματα δάσους στο Σέιχ Σου Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή

Ογδόντα στρέμματα δασικής έκτασης καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στο Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Παρότι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή και στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν, εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης και περιφερειακών δήμων, καθώς και ομάδες εθελοντών.


www.thebest.gr

Αιτωλοακαρνανία: Δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου


Αιτωλοακαρνανία: Δυο πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Οι ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες πύρινα μέτωπα των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας είχαν και τις παρενέργειές τους. Χτες δύο άνδρες των Π.Υ. Μεσολογγίου και Λιδορικίου κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης στις πυρκαγιές του Αγίου Θωμά και της Βιοχάλκο τραυματίστηκαν στα πόδια και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Τα τραύματα ήταν ελαφρά και εξήλθαν μετά από λίγες ώρες, ωστόσο αυτό δείχνει την αυταπάρνηση και την προσήλωσή τους στο καθήκον.
Τις τελευταίες ημέρες όπου οι πυρκαγιές ανάβουν η μια μετά την άλλη καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και η κόπωση είναι τεράστια.


www.thebest.gr

Στην κυκλοφορία η εθνική στο ύψος της Γαβρολίμνης

Η κίνηση γίνεται με δυσκολία λόγω του μεγάλου αριθμού των οχημάτων


Στην κυκλοφορία η εθνική στο ύψος της Γαβρολίμνης Η κίνηση γίνεται με δυσκολία λόγω του μεγάλου αριθμού των οχημάτων

Στην κυκλοφορία δόθηκε νωρίτερα η εθνική οδός στο ύψος της Γαυρολίμνης όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός οχημάτων και στα δύο ρεύματα. Η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία λόγω και της επιστροφής μεγάλου αριθμού αδειούχων.


www.nafpaktianews.gr

ΩΡΑ 01.35: Οι πρώτες ελπίδες για έλεγχο των πυρκαγιών σε Βούντενη και Πόρτες

Κόπασαν οι άνεμοι και διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων


ΩΡΑ 01.35: Οι πρώτες ελπίδες για έλεγχο των πυρκαγιών σε Βούντενη και Πόρτες Κόπασαν οι άνεμοι και διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων

01:35 Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στη Βούντενη και στις Πόρτες το τελευταίο ημίωρο. Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλλε καθοριστικά και η μείωση της έντασης των ανέμων κατά το τελευταίο δίωρο. Αν δεν ενταθούν και πάλι οι άνεμοι, διατυπώνεται αισιοδοξία για έλεγχο των πυρκαγιών.
00.17 Η φωτιά στη Βούντενη βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τα σπίτια. Η Πυροσβεστική καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να αποφύγει το να φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια. Η κυκλοφορία στην Περιμετρική έχει διακοπεί.
23. 50 Εγκαταλείπουν το χωριό Πόρτες οι κάτοικοι της περιοχής παίρνοντας μαζί τους και τα ζώα τους. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται θα φτάσει τελικά μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.
Για την περιοχή έχει γίνει κα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης.
23.20 Η φωτιά στη Βούντενη πέρασε πάνω απο το τούνελ της Περιμετρικής και καίει και  την απέναντι πλαγιά. Ο μεγάλος φόβος είναι μήπως η φωτιά περάσει πάνω στο οδόστρωμα της περιμετρικής και προκληθεί μεγάλη ζημιά καθώς εκεί υπάρχουν πολά καλώδια και είναι δυνατόν να προκληθούν εκκρήξεις.
Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Περιμετρική ενώ οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είναι ανάστατοι ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της εκκένωσης του οικισμού.
22:44 Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εκκένωσης του οικισμού στην Βούντενη. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ακόμα και στο κέντρο της πόλης.
22.16 Οι  φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια στις Πόρτες, ενώ ο μόνος τρόπος διεύλευσης είναι από την περιοχή της Χαραυγής, καθώς ο άλλος δρόμος έχει αποκλειστεί από την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο να εκκενωθούν σπίτια.
21.51 Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο και στην περιοχή  της Βούντενης στην Πάτρα, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τούνελ της Περιμετρικής. Η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά στις Πόρτες και το Μαζαράκι σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει πολύ μεγάλο μέτωπο και σπεύδουν δυνάμεις και από άλλες περιοχές.
21:15 Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν απο λίγη ώρα στις περιοχές Πόρτες και Σανταμέρι στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μετακινούνται δυνάμεις απο τη ΒΙΠΕ. Οι φλόγες φαίνονται από τη Βιομηχανική Περιοχή. Προς το νέο μέτωπο κατευθύνονται και δυνάμεις που βρίσκονταν έως τώρα στο μέτωπο της φωτιάς σε Χαϊκάλι-Περιστέρα.


www.thebest.gr

Αιτωλοακαρνανία: Δύσκολη νύχτα και για τους κατοίκους του Γαλατά

Εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα


Αιτωλοακαρνανία: Δύσκολη νύχτα και για τους κατοίκους του Γαλατά Εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Δύσκολη νύχτα πέρασε και ο Γαλατάς αφού προκλήθηκε φωτιά μικρής έκτασης λίγο μετά τα μεσάνυχτα κοντά στο νεκροταφείο από άγνωστη αιτία. Η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια των τσιγγάνων και προχώρησε απέναντι όπου κάηκαν ξερά χόρτα, καλαμιές και μερικά ελαιόδεντρα.
Στο σημείο κλήθηκαν και έφτασαν αμέσως δύο πυροσβεστικά με τέσσερις άνδρες, και με τη βοήθεια κατοίκων έσβησαν αμέσως την πυρκαγιά.


www.thebest.gr

Μεσολόγγι: έπιασε φωτιά ακόμα και στο λιμάνι- Κινδύνεψε η μαρίνα

Ευτυχώς κατασβέστηκε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα


Μεσολόγγι: έπιασε φωτιά ακόμα και στο λιμάνι- Κινδύνεψε η μαρίνα Ευτυχώς κατασβέστηκε και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα που πολιορκούσαν το Μεσολόγγι στη 1 μετά τα μεσάνυχτα φωτιά ξέσπασε και στο λιμάνι της πόλης, που μάλιστα απείλησε και τη μαρίνα. Ευτυχώς μετά από μάχη 2 ωρών, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχαν και συνεργεία του Δήμου, καθώς και ιδιωτών.


www.thebest.gr

35χρονος Αλβανός κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά στη Γαβρολίμνη

Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα


35χρονος Αλβανός κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά στη Γαβρολίμνη Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Στα χέρια της Ασφάλειας Μεσολογγίου είναι ο 35χρονος Αλβανός που ομολόγησε τους εμπρησμούς στην περιοχή της Γαυρολίμνης, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του aixmi-news.gr.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα "Ο Αλβανός παντρεμένος με ελληνίδα κάτοικο Γαυρολίμνης προσήχθη χτες το μεσημέρι από την ασφάλεια Μεσολογγίου και μετά από πολύωρη ανακριτική διαδικασία ομολόγησε τις εγκληματικές πράξεις του και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε καταστρέφοντας την περιοχή.
Ο εγκληματίας που προκάλεσε πόνο και οδυρμό κρατείται και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου όπου και αναμένεται να δώσει εντολή προφυλάκισης.
Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ασφάλειας που οδηγήθηκε στα ίχνη του μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ενώ κάτοικοι δηλώνουν διατεθειμένοι όχι μόνο να τον λιντσάρουν, αλλά να προχωρήσουν σε χειρότερες πράξεις μην μπορώντας να κρύψουν τον αποτροπιασμό τους για τον εμπρηστή".

www.thebest.gr

Κρύφτηκε ο ουρανός της Πάτρας από τον καπνό των μεγάλων πυρκαγιών- Δείτε φωτογραφίες

Τραβηγμένες το βράδυ της Παρασκευής από τον Ομπλό

www.thebest.gr
Κρύφτηκε ο ουρανός της Πάτρας από τον καπνό των μεγάλων πυρκαγιών- Δείτε φωτογραφίες Τραβηγμένες το βράδυ της Παρασκευής από τον Ομπλό

Ο ουρανός της Πάτρας καλύφθηκε από τους καπνούς από τις φωτιές της Γαβρολίμνης και των εστιών γύρω από την πόλη. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής, από τον Ομπλό, δια χειρός του αναγνώστη μας κ. Αντώνη Χάψα. Τον ευχαριστούμε.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες εδώ.

Στο "κόκκινο" και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο

Στο πόδι η Πολιτική Προστασία


Στο "κόκκινο" και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε Δυτ. Ελλάδα και Πελοπόννησο Στο πόδι η Πολιτική Προστασία

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά για σήμερα Σάββατο 27 Αυγούστου 2011, σύμφωνα με το σχετικό χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι περιφερειακές ενότητες που πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα είναι οι εξής:
-Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
-Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
-Κορίνθου, Αργολίδας και Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
-Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).
-Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
-Σποράδων (Περιφέρεια Θεσσαλίας).
-Λήμνου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
-Έβρου και Θάσου (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).


www.thebest.gr

Πάτρα: Κινδύνεψαν πυροσβέστες στη ΒΙΠΕ - Στις φλόγες οχήματα- Μεγάλες ζημιές στο "Μοχλό"

Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να απομακρυνθεί


Πάτρα: Κινδύνεψαν πυροσβέστες στη ΒΙΠΕ - Στις φλόγες οχήματα- Μεγάλες ζημιές στο "Μοχλό"  Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να απομακρυνθεί


21.34 Νέα μεγάλη φωτιά στη Δυτική Αχαϊα. Διαβάστε περισσότερα εδώ
21.05 Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας "Μοχλός. Οι πληροφορίες λένε ότι κάηκαν αυτοκίνητα της εταιρείας καθώς και περίπου 15 μπετονιέρες και μια αποθήκη ενώ ακούστηκαν πολλές εκρήξεις.
Μεγάλη ήταν η ζημιά και στο εργοστάσιο ελαστικών.
Οι φλόγες στο χωριό Χαϊκάλι, έκαψαν δύο σπίτια και ένα ξωκκλήσι και προκάλεσαν πολλές ζημιές σε καλλιέργειες. Στο σημείο έσπευσαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Δυμαίων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος για να παράσχουν στήριξη στους κατοίκους.
20.40 Από θαύμα σώθηκαν δύο πυροσβέστες όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες και αυτοί εγκλωβίστηκαν. Για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός αλλά οι πυροσβέστες σώθηκαν με τη βοήθεια συναδέλφων τους και είναι καλά στην υγεία τους.
Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή της ΒΙΠΕ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων. Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές πολλών σπιτιών και οι κάτοικοι μετρούν τις ζημιές.
19.45 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά που ξέσπασε στις 5 το απόγευμα στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται πλέον τα χωριά Χαϊκάλι και Περιστέρα, εξακολουθεί όμως να βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στη ΒΙΠΕ.
Απο τις φλόγες απειλήθηκαν η χαρτοβιομηχανία ΕΛΠΑΚ, ένα εργοστάσιο ελαστικών και ένα εργοστάσιο μπετόν. Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να απομακρυνθεί, διότι στην περιοχή υπάρχουν φιάλες προπανίου.
Οι φλόγες στο Χαϊκάλι έγλειψαν τις αυλές των σπιτιών και οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.
19.35 Η φωτιά κατέκαψε εγκαταστάσεις βιομηχανίας τσιμέντου. Πανικός και στο χωριό Περιστέρα όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους αλλά κσι το Χαίκάλι όπου μετά τις 7 το απόγευμα οι φλόγες έζωσαν την εκκλησία του χωριού.
19. 20 περιοχή, εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πάτρα και τη Βιομηχανική Περιοχή, έχουν σπεύσει να συνδράμουν υδροφόρες των γύρω δήμων, αλλά και πυροσβέστες από Αμαλιάδα και Λεχαινά.
19:00 Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο χωριό Χαϊκάλι της Πάτρας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ.
18:23 Ζημιές ακόμη και σε πυροσβεστικό όχημα φαίνεται να έχει προκαλέσει η φωτιά που μαίνεται αυτή την ώρα στο χωριό Χαϊκάλι. Η πυροσβεστική υπηρεσία αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη με τις φλόγες.
18:14 Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο σπίτια και ένα εκκλησάκι που έχουν ήδη καταστραφεί από τη φωτιά στο Χαϊκάλι. Αυτή την ώρα απειλούνται εργοστάσια στη Β.Ι.ΠΕ. Πατρών, ενώ η παραγωγή έχει σταματήσει και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιφυλακή.
17:54 H απειλητική φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και αυτή την ώρα έχει σημάνει συναγερμός σε πυροσβεστική και αστυνομία που έχει ξεκινήσει να εκκενώνει σπίτια. Οι πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι φλόγες έχουν ήδη αγγίξει τόσο τον Άγιο Στέφανο όσο και τα χωριά Περιστέρα και Χαϊκάλι.
Ανάστατοι οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους ενώ επί τόπου σπεύδουν προς βοήθεια υδροφόρα οχήματα των γειτονικών Δήμων.
Ήδη τα πρώτα σπίτια έχουν εκκενωθεί ενώ έχουν παραδοθεί στις φλόγες και αποθήκες.
Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για ήδη καμένα σπίτια και ζημιές σε εργοστάσια.
17:30 Ο πύρινος εφιάλτης δείχνει να μην έχει τέλος - και - για την Πάτρα σήμερα, καθώς μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στη Βιομηχανική Περιοχή. Από την πυρκαγιά, απειλούνται τα χωριά Χαϊκάλι και Περιστέρα.
Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, απειλεί σπίτια και εργοστάσια σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική. Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί επί τόπου.
Παράλληλα, το πύρινο μέτωπο των Συχαινών φέρεται να έχει αναζωπυρωθεί, ενώ καπνοί αναδύονται και από την περιοχή του Καστριτσίου, πίσω από το βουνό.


www.thebest.gr

Κοντά στα σπίτια η φωτιά στη Γαβρολίμνη-Απειλήθηκε η Άνω Βασιλική

αλλαγή της φοράς των ανέμων επιδείνωσε την κατάσταση


Κοντά στα σπίτια η φωτιά στη Γαβρολίμνη-Απειλήθηκε η Άνω Βασιλική Η αλλαγή της φοράς των ανέμων επιδείνωσε την κατάσταση

Δύσκολη μάχη δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Γαβρολίμνη. Όπως μεταδίδει το aixmi-news.gr στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να προλάβουν να αποτρέψουν την φωτιά από το να κάψει σπίτια στην Γαυρολίμνη.
Οι φόβοι που υπήρχαν ότι η φωτιά θα φτάσει μέχρι τα Χάνια Γαυρολίμνης δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Στις 4 περίπου τη νύχτα άλλαξε η φορά των ανέμων και οδήγησε τη φωτιά προς τον οικισμό Χάνια Γαυρολίμνης, πέρασε το δρόμο και απείλησε την Άνω Βασιλική. Οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνια μάχη με τις φλόγες για να μην καούν σπίτια.

www.thebest.gr

Νύχτα τρόμου σε Βούντενη και Πόρτες – Συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές στη Δυτ. Ελλάδα

Εκκενώθηκαν οι Πόρτες και έκλεισε η Περιμετρική της Πάτρας το βράδυ


Νύχτα τρόμου σε Βούντενη και Πόρτες – Συνεχίζουν να καίνε οι φωτιές στη Δυτ. Ελλάδα Εκκενώθηκαν οι Πόρτες και έκλεισε η Περιμετρική της Πάτρας το βράδυ

10.49: Στα μέτωπα των πυρκαγιών συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες. Στη Βούντενη της Πάτρας η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο σημειώνονται από το πρωί μικρές αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο να παρεμβαίνουν άμεσα.
Ίδια παραμένει η κατάσταση στις Πόρτες και στο Χαϊκάλι Αχαίας, όπου και εκεί υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά είναι σε ύφεση και οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την ελέγξουν.
Εκτός έλεγου όμως βρίσκεται η κατάσταση στη Γαβρολίμνη της Ναυπάκτου, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει.
Τώρα ο μεγάλος φόβος των πυροσβεστών είναι εάν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν οι άνεμοι, κάτι που θα σημαίνει νέες αναζωπυρώσεις.
8.36: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες συνεχίζεται και σήμερα. Χθες όλο το βράδυ έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, τόσο στις Πόρτες Αχαΐας, όσο και στη Βούντενη της Πάτρας.
Μάλιστα, στις Πόρτες οι Αρχές εκκένωσαν το χωριό, ενώ εξ’ αιτίας της φωτιάς στη Βούντενη, που απείλησε σπίτια, έκλεισε επί ώρες η Περιμετρική.
Με το πρώτο φως της ημέρας και μετά από ολονύχτια επιχείρηση οι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές στην Αχαΐα, ωστόσο συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη μέχρι να κατασβέσουν κάθε μικροεστία.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, όπου η φωτιά είναι πολύ μεγάλη.
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η κατάσβεση σε πυρκαγιές στο Σταροχώρι, Πεντάλοφο Μεσολογγίου, Σαμαρέικα, Λεχαινά, Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας και Στάνος Αιτωλοακαρνανίας.


www.thebest.gr