Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η Πάτρα απέδειξε ότι μπορεί και θέλει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις - Νέες φωτό από το 3ο PICK

Eνθουσιασμένος από τη διοργάνωση και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Thonon


Η Πάτρα απέδειξε ότι μπορεί και θέλει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις - Νέες φωτό από το 3ο PICK Eνθουσιασμένος από τη διοργάνωση και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Thonon

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία το 3ο Patras International Circuit for Kart (PICK) - BP Ultimate. Το αγωνιστικό σκέλος περιλάμβανε τέσσερις κατηγορίες: MINI, LOUX, BP 125, SUPER. Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μίλησαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η Πάτρα.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Thonon, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος και χαρακτήρισε εξαιρετικό το επίπεδο της διοργάνωσης.
Οι κερκίδες που αναπτύχθηκαν για το διήμερο του 3ου PICK BP Ultimate γέμισαν ασφυκτικά από θεατές, όπως και όλοι οι δρόμοι που όριζαν την αγωνιστική διαδρομή.
Το κοινό απόλαυσε το θέαμα που πρόσφεραν οι οδηγοί των καρτ υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
Θετικά σχόλια απέσπασαν η Οργανωτική Επιτροπή και ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών για την πρωτοβουλία τους να διοργανωθεί για πρώτη φορά Σιρκουΐ Ποδηλασίας στο κέντρο μιας Ελληνικής πόλης με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Π.Ο.Π.
Την αδρεναλίνη στο κόκκινο ανέβασαν τα θεαματικά events που οργανώθηκαν το στο περιθώριο των αγώνων. Το θερμό χειροκρότημα των θεατών απέσπασαν οι οδηγοί των ακροβατικών αυτοκινήτων της Stunt Show Motori! Οι BMW της ιταλικής ομάδας εκτέλεσαν ασκήσεις ακριβείας με ταχύτητα μέσα στην πίστα του 3ου PICK BP Ultimate και άφησαν άφωνο το κοινό όταν κινήθηκαν στις δύο πλαϊνές ρόδες εντός της πίστας.
Οι θεατές παρακολούθησαν ακόμα στις παράλληλες εκδηλώσεις του 3ου PICK BP Ultimate: Τη Formula Gloria, τον δύο φορές πρωταθλητή Ελλάδας στο Drift Αποστόλη Παπαλεξόπουλο, τον έλληνα νικητή του Dakar 2003 στην κατηγορία των 400 cc Βασίλη Ορφανό με την χειροποίητα κατασκευασμένη aprilia RXV 450 cc, την Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 & Συναφή, τη «Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας Πάτρας», τη Λέσχη Φίλων Vespa Αχαΐας, την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, την Prom Racing, την ομάδα Formula Student/SAE του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους λιλιπούτειους οδηγούς της κατηγορίας Kart baby. Στις όμορφες στιγμές της σημερινής μέρας ήταν η εμφάνιση εκατοντάδων μικρών –και μεγαλύτερων- ποδηλατών εντός της πίστας του Καρτ σε κάποιο από τα διαλλείματα του αγωνιστικού προγράμματος.
Το 3ο PICK - BP Ultimate απέδειξε για τρίτη συνεχόμενη φορά ότι η Πάτρα και η Αχαΐα μπορούν να υποστηρίξουν οργανωτικά μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενώ επαναβεβαίωσαν την βούληση της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου Πατρών.
Φορέας διοργάνωσης του PICK BP Ultimate είναι ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσμική επίβλεψη και πιστοποίηση των ΕΛ.Π.Α./ΕΘ.Ε.Α. και C.I.K/F.I.A. Μέγας Χορηγός του θεσμού είναι η BP Ultimate και επίσημος χορηγός η εταιρεία αναψυκτικών Λουξ.
Το ραντεβού των αγωνιζομένων ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, στο 4ο P.I.C.K. 2012.
Τα αποτελέσματα όλου του αγωνιστικού διημέρου είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων (www.ethea-live.gr). Επίσης, πλούσιο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του 3ου PICK BP Ultimate (www.pickpatras.gr).
 www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου